Nes gyvenimas yra toks gražus!
Nes jau pamažu (ne)mažais žingsneliais į mūsų kiemus ateina pavasaris, nedrąsiai perbraukdamas melsvu teptuku per platų dangų, švelniai paliesdamas skruostą šiltu vėjo gūsiu ir leisdamas giliai giliai įkvėpti savo kiekvienais metais ir vėl kaip niekad gaivaus ir tyro oro… pavasario.
Nes žmonės šypsosi.
Nežinia, kodėl? Gal užuodę tą magiško pavasario kvapą, o gal tik kvapą, sklindantį nuo bandelių prekystalio netoliese…
Aš irgi šypsausi. Juk užtenka tokių mažų dalykų, kurie daro mūsų dienas gražias. Laimingas. Prasmingas ir apčiuopiamai tikras. Mažų dalykų, kurie uždega švieselę akyse, užaugina sparnus, prikelia iš miego svajones, paima už rankos ir dovanoja dangų. Platų ir neaprėpiamą, šviesų pavasario dangų…
Pavasaris – it įsimylėjimas – prikelia gyvenimui . Dar kartą.
Tereikia atsimerkti. Apsidairyti. Nusišypsoti, mirktelėti, įkvėpti ir pajausti.
~~~
Planavau šiandien pasakoti apie vakar valgytą tortą, bet… atidėjau kitam kartui. Nes, pirma, tortas palauks – baisu, kiek pas mane saulėtoj virtuvėj paskutiniu metu saldumynų ir kiek mažai kažko rimtesnio. Reik taisytis, ką žmonės pagalvos?! Chi-chi-chi. Ir, antra, aplinkybės šiandien nepalankios – kavinėje neplanuotai suvalgius milžinų milžiniškiausią kalną saldžios plaktos grietinėlės, dabar tikrai negaliu galvoti apie kažką saldaus. Oi, ne, tikrai negaliu.
Taigi, atidėkim kitam kartui, kaip jau sakiau, o šiandien vaišinu prieš porą dienų pagal planą (!) kepta tarta su vištiena pievagrybiais. Ir su žiupsneliu pavasario. Skanaus!
Skonis: 9,5/10. Sunku man vertinti tartas – na, beveik neįmanomai sunku. Kaip jau sakiau vardindama savo Saulėtos virtuvės tiesas, veik galėčiau būti gyva vien pyragais – saldžiais ir nesaldžiais. Jokių problemų. Nes man taip skanu! Šis nesaldus pyragas – taip pat ne išimtis. Galbūt tik vienas trupučiuką koreguotinas dalykas – man patinka, kai įdaro sluoksnelis būna kiek storėlesnis, aukštesnis, lyginant su tešla. Na, bet užtat mano brolis turėjo daug džiaugsmo, galėdamas įsivaizduoti, kad štai, sesė jam beveik picą siūlo 😀
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? La vida en Buenos Aires. Cook, Eat & Live
Tarta su vištiena ir pievagrybiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
200 g rupių kvietinių miltų
1 arb.š. druskos
100 g šalto sviesto
1 kiaušinis, lengvai išplaktas
1 valg.š. šalto vandens
Įdarui:
250 g vištienos, pjaustytos labai mažais kubeliais
½ svogūno
100 g pievagrybių, pjaustytų griežinėliais
3 valg.š. aliejaus
2 valg.š. miltų
100 ml pieno
1 kiaušinis
1 valg.š. grietinėlės
Druska, juodieji pipirai
GAMINIMO EIGA
PARUOŠKITE TEŠLĄ
Miltus sumaišyti su druska. Sudėti šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir pirštais trinti tol, kol susidarys smulkūs trupiniai. Viduryje padaryti duobutę, ten įpilti šaukštą vandens ir įmušti kiaušinį. Išminkyti lygią, vientisą tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 20 minučių. Tešla iškloti kepimo popieriumi ištiestą indą ir vėl dėti į šaldytuvą.
PARUOŠKITE ĮDARĄ
Įkaitintoje keptuvėje pakepinti smulkintą pusę svogūno. Jam suminkštėjus, sudėti vištieną ir pievagrybius. Apkepus, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, kad masė sutirštėtų, grietinėlę ir įmušti kiaušinį. Pagardinti druska ir pipirais. Išmaišyti.
IŠKEPKITE
Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą kepimo indą ir kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, apie 30 minučių.
23 komentarai
Dievinu pievagrybius (vištieną taip pat), todėl greičiausiai šis receptas bus išmėgintas:)) O pagrindą galima gaminti TIK iš rupių kvietinių miltų?
Viktorija, būtinai išbandyk 😉 O pagrindas gali būti iš kokių tik nori miltų – čia jau pasirinkimo teisė 🙂
aha, dabar man aisku, kas tu tokia sm: ))) grietinele isdave 😀
Va va, kaip išsidaviau 😀 Na, iš tikro ir be grietinėlės, manau, tiek slapyvardis, tiek parašas pakankamai išdavikiški 😀
Aš tai tikiu, kad skanu buvo. Pati mėgstu nesaldžius pyragus panašiai kaip ir saldžius, tik kažkodėl retai bekepu. Reik taisytis 🙂
Aišku, kad reikia! Juk čia paprasta kaip du kart du, improvizacijoms galimybės beribės ir šiaip… skanu skanu 🙂
Hmm o vištieną dėjai žalią ar apvirtą?
Oi supratau, ne iki galo receptą „daskaičiau”, tik ingredientus permečiau akim :> shame on me
Nieko nieko, Indre, būna 😀
nesu is tu , kuri iskart lenda i profili zmogaus … tik veliau viska radau 😉 taigi, sveika prisijungus !
Ačiū ačiū 🙂 Bandysiu sėkmingai įsilieti į didelę bendruomenę ir atrasti kamputį sau 😀
Vištiena ir pievalgrybiai tobulas derinys. Aš praėjusią savaitę lazaniją su vištiena ir pievagrybiais kepiau. Apsivalgymas kažkoks. Tik labai jau nefotogeniška… + sugalvojau ‘patobulinti receptą’ 😀 tai gal kada nors…
Bet žiauriai panašus reikalas kaip tavo tarta, tik vietoj tešlos lasagne makaronai 🙂
Šitą irgi kada tikriausiai pabandysim..
Egle, dėl derinio tobulumo visiškai absoliučiai pritariu. Neįtikėtinai tobulas tiesiog 🙂
Tavo lazanija irgi skamba oi, kaip skaniai skaniai, reikės būtinai išmėginti 🙂 Ir tikiuosi vis tiek kažkada išvysti šitokį gėrį ir tavoj žaidimų aikštelėj.. 😉
Mėgstu tokius pyragus. Irgi traukiu į kilometrinius sąrašus, kol kas tenkinsimės toliau panašiais pyragais tik su malta mėsa ir daržovėmis bei lauksim kada mažoji paaugs ir galėsiu tokius skanėstus valgyt. Ech…
Forelle, na, kažkaip neišeina linkėti, kad tas laikas greičiau praeitų ir ateitų.. 😀 Bet juk ateis, tikrai ateis, o tada jau ir šitus skanėstus, kaip sakai, galėsi drąsiai dėt ant šeimos stalo 😉
ak, aš irgi pyragais galėčiau maitintis – saldžiais nesaldžiais.
na ir quiche ten pat įrašyčiau, šypt šypt .)
man gal vištiena neaktualu :D, bet.. bet.. bet laukiu laukiu grįžimo ir pietų orkaitėj.
Jule, aš irgi quiche įrašyčiau – mmm, skanu 🙂 Na, ir šiaip – juk irgi pyragas, tik kitoks kiek 🙂
Vištiena ne bėda, gi čia pakeist galima kuo tik širdis geidžia, taip kad… greičiau tie namai ir orkaitė 🙂
Pagaminau! Ir buvo puiku. Nemaniau, kad nuo tokios mažos porcijos būsiu soti… O brolis koks patenkintas buvo!
Airina, džiaugiuosi 🙂 Už brolį – taip pat 😀 Mano broliui irgi tokios tartos labai patinka, su sąlyga kad ne vien daržovių įdaras 🙂
labai labai skanu, tikrai geras nesaldus pyragas, puikiai tiko isvykai i gamta, net ir saltas jis buvo nuostabus 🙂 Aciu uz recepta 🙂
Lina, nėra už ką 😉 Džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Sveiki, norėjau paklausti, o ar galima tešlą pasidaryti iš vakaro? Tokiu atveju ją reiktų šaldytuve laikyti?
Taip, Greta, galite per naktį tešlą palaikyti šaldytuve. O kitą dieną, prieš naudojant, išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje kokias 10 minučių, kad šiek tiek atšiltų 🙂