Ar mėgstate tartaletes? Tai – romantiški, elegantiški, labai gardūs pyragaičiai. Vieną akimirką tu čia, kitą – kąsneliui tirpstant burnoje, mintimis jau žavioje Paryžiaus gatvelėje, jaukiausioje pasaulio kepyklėlėje, kur saulės spinduliai, krentantys pro langą, užlieja šilta auksine šviesa, skamba muzika ir gatve skuba žmonės, nešini bagetėmis.
Trapūs sviestinės tešlos krepšeliai, pripildyti švelnaus vanilinio kremo, o ant viršaus – skaniausios vasaros uogos ir ant jų nugulęs lengvas miltelinio cukraus debesis. Dangiškai skanus desertas!
Trijų skirtingų dydžių formelių tartoms ir tartaletėms galite įsigyti galite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Nelipni formelių danga padeda iškepti gražius, nepriekaištingos formos krepšelius. Kilstelėję dugną iš apačios, labai lengvai juos iškelsite iš metalinių formelių.
Visą platų „PROMO Cash&Carry” konditerinių ir kepimo formų asortimentą galite peržiūrėti čia.
Uogomis pagardintos tartaletės galėtų būti gardus vasaros švenčių ar pasilepinimų desertas. Paragaukite, jos nuostabios!
P.S. Tartaletes patiekiau „Fine2Dine“ porceliano lėkštėse, kurių platų asortimentą rasite taip pat „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Mėlynoji kolekcija – „NOVA“.
Tartaletės su vaniliniu kremu ir uogomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
1 ¼ stiklinės (175 g) miltų
žiupsnio druskos
100 g šalto sviesto
1 kiaušinio trynio
1–2 valg. š. šalto vandens
Vaniliniam kremui:
1 stiklinės (250 g) pieno
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnio druskos
2 kiaušinių trynių
15 g sviesto
1 arb. š. vanilės pastos
mėgstamų uogių ar vaisių (pvz., braškių, aviečių, gervuogių, šilauogių, trešnių, kivių)
miltelinio cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tešlą. Dubenyje miltus sumaišykite su druska. Suberkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite pirštais, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai.
2. Supilkite lengvai išplaktą kiaušinio trynį, įpilkite šaukštą labai šalto vandens ir išminkykite minkštą tešlą. Jei ji pernelyg biri, įpilkite dar šaukštą šalto vandens.
3. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 min. Per tą laiką tešla taps tvirtesnė ir paklusnesnė.
4. Iškepkite tešlos krepšelius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C (iš viršaus ir iš apačios, su vėjeliu).
5. Atvėsintą tešlą iškočiokite. Iš jos apvalia formele išspauskite apie 13 cm skersmens skritulius ir jais išklokite tartalečių formelių (10 cm skersmens) dugną ir kraštus. Tešlą subadykite šakute.
6. Ant tešlos užtieskite po gabalėlį folijos ir priberkite sausų pupelių ar avinžirnių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 min. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 10 min., kol krepšeliai bus gražios auksinės spalvos. Atvėsinkite ir išimkite iš metalinių formelių.
7. Išvirkite vanilinį kremą. Puode ant vidutinės kaitros užvirinkite pieną. Nukaiskite ir palikite šiek tiek atvėsti.
8. Dubenyje cukrų, kukurūzų krakmolą, druską ir kiaušinių trynius elektriniu plakikliu išplakite iki purumo. Nuolat plakdami į masę plona srovele supilkite karštą pieną. Perpilkite atgal į puodą, statykite ant vidutinės kaitros ir maišydami kaitinkite kelias minutes, kol masė sutirštės.
9. Sudėkite mažais kubeliais supjaustytą sviestą, vanilės pastą ir gerai išmaišykite.
10. Kremą perdėkite į dubenėlį ir uždenkite maistine plėvele taip, kad ji gerai priglustų prie kremo paviršiaus, tada neužsitrauks plutelė. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
11. Paruoškite krepšelius. Atvėsusius tešlos krepšelius pripildykite atvėsusio vanilinio kremo.
12. Ant viršaus išdėliokite norimas uogas ar vaisius: braškes, avietes, gervuoges, šilauoges, trešnes, plonas kivių riekeles. Apiberkite milteliniu cukrumi, papuoškite mėtų lapeliais ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry