Šios dienos nepastebėti tiesiog neįmanoma – rodos, viskas aplinkui pasipuošia raudonomis širdelėmis, pliušiniais niekučiais ir mielomis rausvomis smulkmenėlėmis. Nes tai – įsimylėjėlių diena.
Nors nepaneigiama tiesa yra ta, jog mylėti reikia ne vieną, tačiau kiekvieną dieną metuose, vis tik Meilė yra toks nuostabus jausmas, kurį norisi švęsti. Jausmas, kuris Tave pakylėja virš žemės, o širdį priverčia plakti stipriau. Jausmas, kuris verčia Tave daryti dalykus, kurių niekada gyvenime neįsivaizdavai galėsiantis padaryti. Jausmas, kuris dovanoja neapsakomai plačią nuoširdžią šypseną ir pasaulį nudažo ryškesnėmis spalvomis. Nes kai Jūsų rankos susiliečia, kai Jūs šypsotės vienas kitam, kai į ausį šnabždate mielus žodžius ar net kai piktai šūkaujate dėl kasdienių smulkmenų, o tada nurimstate vienas kito glėby – visas pasaulis išnyksta ir liekate tik Judu. Nes tai Meilė.
Meilė, kuri įkvepia. Skatina. Džiugina. Meilė, kuri verčia žmones būti geresniais.
Meilės dienos desertu pelnytai gali būti vadinamas Tiramisu – visame pasaulyje žinomas sluoksniuotas itališkas desertas. Daugelio garbinamas dėl savo dangiško skonio, burnoje tirpstantis Tiramisu gali būti gaminamas labai įvairiai – su kiaušiniais, tik su kiaušinių tryniais ar išvis be kiaušinių, tradicinis ar su įvairiais priedais. Kiekvienas gali atrasti savo tobuliausiąjį Tiramisu, o šios paieškos neabejotinai bus vienos iš pačių skaniausių. Nes ragauti Tiramisu – lyg vis iš naujo įsimylėti…
Skonis: 10/10. Man visada atrodė, kad Tiramisu – tai desertas, kuriam nereikia žodžių. Jo skonis iškalbingas. Užburiantis. Tobulas. Šis variantas – su kiaušinių baltymais, todėl truputį kitoks nei anksčiau gamintas (tik su tryniais). Šis – puresnis, dar minkštesnis. Mums skanus tiek vienas, tiek kitas, o kiekvienas lai išsirenka savo mylimiausiąjį.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“
Tiramisu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
500 g maskarponės sūrio
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 arb. š vanilės ekstrakto
1 arb. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
½ stiklinės brendžio ar romo
1 stiklinės stiprios kavos
1 stiklinės cukraus
280 g biskvitinių sausainių
juodas šokoladas arba kakava
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilės ekstraktą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę išplakite iki vientisos purios masės.
2. Sudėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą.
3. Kitame inde sumaišykite stiprią juodą kavą, cukrų ir brendį ar romą. Atvėsinkite.
4. Pasiruoškite indelius, kuriuose norėsite patiekti desertą. Tai gali būti vienas didesnis indas ar keli maži indeliai – stiklinės, puodeliai. Jei desertą norite patiekti originaliau, galite jį sluoksniuoti dailiuose birių produktų indeliuose.
5. Taigi, po vieną imkite biskvitinius sausainius ir merkite juos į kavos ir brendžio ar romo mišinį. Porą sekundžių palaikykite, ištraukite ir dėkite į indo ar indelio, kuriame patieksite desertą, dugną. Taip sausainiais išklokite visą dugną.
6. Ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
7. Taip susluoksniuokite visus turimus biskvitinius sausainius ir kremą.
8. Deserto viršų apibarstykite smulkintu šokoladu ar kakava.
15 komentarai
Idealus Valentinas 😉
Vilma, tikrai? Ačiū 🙂
Man ypac patiko patiekimas stiklainiukuose! labai grazu!
Aušra, man irgi, man irgi! 🙂 Dėkui 😉
Man sitas blogas yra toks nerealus. Labai patinka aprasymai pries receptus, geros kokybes nuotraukos ir zinoma puikus receptai! 🙂 Cia skaityti kiekviena nauja recepta yra tikras malonumas 🙂
Egle, kaip labai tau ačiū! 🙂 Vertinu tokius žodžius be galo – jie ne tik glosto širdį, bet ir skatina tobulėti 🙂 Ačiū dar kartą, labai labai labai! 🙂
Zinokit, Jus tokiu zodziu tikrai esat verta. Seku ne viena kulinarini bloga ir man sis labiausiai patinka 🙂
Egle, labai stipriai nuoširdžiai ačiū dar kartelį 🙂
Vis noriu paklausti, kur gauti tokių mažų stiklainėlių nusipirkt? 🙂
Beata, aš tokių turiu nemažai, įvairių formų. Daugelį pirkau didžiuosiuose prekybos centruose, būna prie visų birių produktų indų 🙂
Sveiki. Kiek laiko trunka pagaminti šį desertą? Ar per dvi valandas spėčiau?
Drąsiai, manau, kad drąsiai spėtumėt ir per valandą! 🙂
Sveiki dar kartą. Aš vėl su klausimu:) Ar tiramisu geriau per naktį palaikyti, ar nebūtina? Labai dėkoju už atsakymus.
Žinoma, būtų geriau, jei palaikytumėte šaldytuve per naktį ar, na, bent jau porą valandų 🙂
Sveiki. O kiek gramų yra viena stiklinė cukraus ir pusė stiklinės brendžio?