Sriubų sezonas prasideda! Ar turit mėgstamiausią? Pagal šį receptą išvirsite tirštą, sočią, jaukią ir šildančią sriubą. Vienas žingsnis iki troškinio – tokio tipo sriubas aš pati mėgstu labiausiai.
Svogūnai, morkos ir salierai – šventoji sriubų trejybė. Pridėkim kelias skilteles česnako, žiupsnį prieskonių, ir gausim aromatingiausią daugelio sriubų bazę. Skrudinta šoninė čia suteikia pikantiškumo ir gilesnio skonio, grietinėlė ir sūris – kremiškumo. Na, o bulvės ir vištiena – šios sriubos pagrindas, klasikinis derinys, jau nuo seno turintis vietelę daugelio širdyse, šypt.
Jei paprašytumėt įvertinti balais, sakyčiau, dešimt su pliusu! Puiki, labai gardi sriuba, kurią jau viriau ir dar virsiu daug kartų!
Rugsėjui persiritus į antrą pusę, ne tik sodai ir daržai, bet ir „Lidl Lietuva“ lentynos pilnos rudens derliaus gėrybių – asortimentą galite peržiūrėti čia. Daug šviežių daržovių ir vaisių į parduotuves atkeliauja iš Lietuvos ūkininkų. Lietuviškos bulvės, morkos, svogūnai šįkart keliavo į mano pirkinių krepšelį, o iš jo – į sriubos puodą.
Dabar, kai vakarai ilgesni ir vėsesni, yra nuostabiausias laikas sriuboms virti. Išbandykite!
Tiršta bulvių ir vištienos sriuba
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
500 g vištos šlaunelių mėsos be kaulų ir odos
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
4 česnako skiltelių
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ stiklinės (35 g) miltų
5 stiklinių (1,25 l) vištienos sultinio
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
700-800 g bulvių
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Patiekti:
tarkuoto sūrio
šoninės skrebučių
smulkintų svogūnų laiškų
GAMINIMO EIGA
1. Puodą statykite virš vidutinio dydžio ugnies. Sudėkite šoninės riekeles ir apkepkite po porą minučių iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimkite iš puodo į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusausintumėte riebalų perteklių. Skrudintą šoninę sutrupinkite gabaliukais. Atidėkite į šalį.
2. Vištos šlaunelių mėsą ištrinkite druska ir pipirais. Dėkite į tą patį puodą ir kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol iškeps. Iškepusią vištieną išimkite į lėkštę. Atvėsinkite, supjaustykite gabalėliais. Atidėkite į šalį.
3. Į tą patį puodą dėkite sviestą. Jam ištirpus, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, morkas ir saliero stiebus. Vis pamaišydami kepkite kelias minutes, kol daržovės suminkštės.
4. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite minutę, kol pasklis gardus aromatas.
5. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
6. Suberkite miltus ir energingai maišykite, kol neliks sausų miltų.
7. Pamažu, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai, pilkite sultinį ir grietinėlę. Leiskite užvirti.
8. Suberkite kubeliais supjaustytas bulves ir gabalėliais supjaustytą keptą vištieną. Virkite apie 15-20 minučių, priklausomai nuo bulvių gabalėlių dydžio, kol jie taps visai minkšti.
9. Suberkite tarkuotą sūrį ir du trečdalius skrudintos šoninės (likusią palikite patiekimui). Grąžinkite ant ugnies ir pakaitinkite dar porą minučių.
10. Patiekite sriubą dar šiltą, pagardinę saujele tarkuoto sūrio, skrudinta šonine ir smulkintais svogūnų laiškais.
Recepto šaltinis: The Cozy Cook