Pagaliau. Savaitgalis, per kurį nebėgam tekini, lyg bijotume kažką svarbaus praleisti. Sekmadienis, skirtas buvimui (ir tin-gė-ji-mui!) namuose. Jei vasarą toks laiko švaistymas veltui būtų tiesiog nedovanotinas, rudenį gyvenimas bent truputį sulėtėja. Be jokios sąžinės graužaties. Vien tam, kad rastume laiko obuolių pyragams. Mėtų arbatai. Šildančioms sriuboms.
Noriu jums papasakoti apie dar vieną – tobulą! – sriubą.
Gali būti, kad su sezonais ji šiek tiek prasilenkia. Bet jei dar pavyko šviežių voveraičių surasti man, gal pavyks ir jums?
Mėgstu tirštas sriubas: arba trintas, arba tokias, primenančias kone troškinį. Kai puode kepiau svogūnus, morkas ir voveraites, kad jūs žinotumėt, kaip dieviškai kvepėjo namai! Dar į sriubą bėriau vištienos gabalėlių, bulvių, džiovintų čiobrelių. Prieš pat jai baigiant virti – pora šaukštų pomidorų pastos sodresniam skoniui, indelis mažesnio riebumo „Philadelphia Light“ kreminio sūrio ir stiklinė grietinėlės maloniam sriubos švelnumui, kremiškumui ir skonio pilnumui.
Kantriai išlaukiau, kol išvirusi sriuba pusvalandį „pailsės“ uždengtame puode, kol visi skoniai susijungs į harmoningą visumą. Rezultatas pranoko lūkesčius! Tiršta, soti, labai kvapni, sodraus skonio sriuba. Man rodos, ingredientai kalba patys už save?
Tebūnie tai sriuba, subalansuota sekmadieniams. Jaukiems šeimos pietums ir namus užpildančiam klegesiui. Skanaus!
Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. sviesto
1 didelio svogūno
1 morkos
300-400 g voveraičių
400-500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
500 g bulvių
2 lauro lapelių
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
2-3 valg. š. pomidorų pastos
125 g kreminio sūrio „Philadelphia Light“
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
Patiekti:
Šviežių duonos bandelių
ryšelio šviežių čiobrelių
GAMINIMO EIGA
1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, labai mažais kubeliais supjaustytą morką ir vis maišydami pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
2. Voveraites labai gerai nuvalykite, nuplaukite. Didesnes perpjaukite į dvi ar keturias dalis. Suberkite į puodą su svogūnais ir morkomis. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite kelias minutes, kol voveraitės išskirs sultis ir suminkštės.
3. Suberkite mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir pakepinkite, kol mėsa pabals. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais. Išmaišykite.
4. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves, sudėkite lauro lapelius, supilkite sultinį. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 8-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Virimo laikas priklausys nuo bulvių kubelių dydžio. Neleiskite joms pervirti.
5. Bulvėms išvirus, sudėkite į puodą pomidorų pastą, kreminį sūrį, supilkite grietinėlę. Maišydami pakaitinkite, kol sūris ištirps ir sriuba dar kartą užkais. Nuimkite nuo ugnies. Išimkite lauro lapelius.
6. Leiskite sriubai uždengtame puode pastovėti dar 20-30 minučių, tuomet patiekite.
7. Patiekite sriubą su šviežiomis bandelėmis, papuoškite šviežių čiobrelių šakelėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva