Skonis: 10/10. Nesuskaičiuojamą skaičių kartų bandžiau, bandžiau ir vėl, ir dar kartą bandžiau išgauti tą nuostabų, fantastišką, neįtikėtiną ir žodžiais neaprašomo skonio varškės apkepą, kurį kažkada ir kažkur ragavau, o paskui netyčiom atradau vienoj jaukioj valgyklėlėj tomis popietėmis, kai paskaitos trunka per ilgai. Taigi, bandžiau ir bandžiau. Dėjau to mažiau, o ano daugiau. Ar išvis nedėjau. Ar dėjau ką kitą. Ir taip toliau, ir panašiai.
Ir tada, vieną gražią dieną, kai bandžiau kepti pagal dar vieną receptą, ir jau ne itin tikėjausi – net viltis kažkada juk miršta, cha cha – man pavyko!!! Nuo tos dienos mūsų namuos varškės apkepas valgomas dar dažniau ir tik šis – tikrai tobulas. Purus, minkštas, neįtikėtinai kvapnus (ak, romo esencija..) ir… labai labai tobulas! 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? SM
Tobulas varškės apkepas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
300 g liesos varškės
2 kiaušiniai
4 valg.š. manų kruopų
1/2 puodelio pieno
3 valg.š. cukraus
keli lašai romo esencjos
GAMINIMO EIGA
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti, kol išbrinks.
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, suberti varškę ir su blenderiu sutrinti iki vientisos masės, kad neliktų jokių gumuliukų. Supilti išbrinkusias manų kruopas, pagardinti keliais lašais romo esencijos ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepti 180 ºC temperatūroje apie 30 – 40 minučių. Skanaus!
148 komentarai
Mes irgi labai panašiai kepam. Reikės pasitikslint pas mamą proporcijas. Jos apkepas – dieviškas, o aš nelabai turiu (turėjau) kur kept. Bet manų irgi dedam. ir dar razinų 😀
O, mano mamos receptas 😉 Sis apkepas tikrai puikus! 🙂
Egle, mes irgi su razinom kepam arba kartais dar migdolais pabarstome. (Beje, ar jau turi, kur kept?)
Egle, kad dauguma apkepų išties panašūs. Aš net nežinau, kas čia tokį nuostabų jį daro, ar čia proporcijos taip tobulai parinktos, ar… bet tikrai kažkas daro 🙂
O su razinom situacija mano namuos jau aiški 😀
Dautarte! Oho 😀 Atrodo, jūsų mamų receptą nužiūrėjau kažkaip 🙂 Na ir puiku – pagirkit jas, kad nuostabiai skanų apkepą kepa! 🙂
Pateršiu Astos blog’ą, bet gal nepyks… Dautarte, jau galima sakyt – taip! Dabar eksperimentuoju, bet ne visi esperimentai isvys dienos sviesa, nes bandau susitart su tuo aparatu 🙂
Prašom teršti į valias, aš mėgstu tokią saikingą mielą netvarką 😀
Prisidėsiu ir prie sveikinimų tuomet! Šaunu! 🙂 Man orkaitė (čia apie orkaitę kalba, ar ne? 😀 )virtuvėje geriausias draugas, tikiu, kad greit ir tu, Eglut, su ja susidraugausi 😉
Mėgstu varškės apkepus ;DDDDDD
O šis tikrai atrodo labai…labai….. ( aš labai alkana dabar ;D)
Nolita, suprantu – pati šiuo metu beveik išbadėjus 😀
Bet, žinok, šitą tikrai verta pamėgint ir įsitikint, kad tikrai ne tik atrodo „labai…. labai…. ” 😀
[…] Taigi, receptas yra štai čia . […]
[…] by Asta Skonis: 9/10. Šis apkepas, atidesni iškart pastebės, keptas analogiškai pagal Tobulojo varškės apkepo receptą, tik šiek tiek padidinant normą ir – svarbiausias akcentas – pagardinant trintais […]
Šis varškės apkepas iš tiesų dieviškas! Ačiū už receptuką :*
Danute, labai smagu girdėti! 🙂
Šįryt išmėginau! 🙂 Fantastiškas! Toks purus ir lengvas.. Tikrai TOBULAS varškės apkepas. 😉
Ooo, kiek daug dėmesio sulaukė apkepiukas! 🙂
Labai džiaugiuosi, kad patiko – man jis taip pat nepakeičiamas, pats pačiausias iš visų varškės apkepų 🙂
tokį apkepą jau seniai norėjau išbandyt. bet niekad nebandžiau, nes tingėdavau trint tą varškę 😀 na bet, šiandien buvo kitaip. Pabandžiau. Hmm, niekada nesu valgius tokio apkepo 🙂 skanus! Ačiū.
Rūtuliuk, tingėti negarbinga, tingėti negražu… 😀 Džiaugiuosi, kad šiandien buvo kitaip ir kad išbandei, ir kad patiko 😉
Aš beveik visada varškę trinu, kad jokių gumuliukų nebūtų – ir pyragams, ir tortams, ir apkepams… visai kitas skonis 🙂
Pagaliau išbandžiau!!! Nuostabus apkepas 🙂 Tikrai dažnas svečias mūsų virtuvėj bus 🙂 Kitąkart dar bandysiu kepdama įdėti šviežių ar konservuotų vaisių gabalėlių – kokių persikų, spanguolių, kriaušių… Manau, irgi turėtų būt skanu!
Rūta, valio! 🙂 O vaisiai apkepo tikrai nepagadins, su konservuotais nebandžiau, bet bandžiau su obuolių griežinėliais ir su bananais – taip pat puikūs variantai 😉
O man kazko neiskilo :((( lyg viska taip pat dariau..
Oi, Rasa, kaip gaila.. 🙁 Bandom ieškoti priežasčių – ar baltymus išplakei labai labai gerai – taip kad indą apvertus „žemyn galva” ir dar gerai papurčius, nė nesujudėtų baltymų masė? Būtent puikiai išplakti baltymai čia priduoda daugiausiai purumo, todėl manau, čia gali slėptis realiausia priežastis 🙂
Baltymus tai tikrai gerai isplakiau..nzn o kepimo milteliu ar sodos Jus nededat?
Na, ne, nededu – apkepą dariau jau bent… dvidešimt, o gal ir daugiau kartų, ir nei karto nebuvo problemų. Ir ne aš viena dariau, jau visiems draugams receptas apdalintas ir gamintas, ir giriamas vis…Todėl tikrai nenumanau, kur čia bėda galėtų būti 🙁
Bandau ir aš 😉
Sėkmės! 😉
Labai jau skaniai turėtų gautis, šiandien pabandysiu pagal jūsų receptą. Šiaip dažnai improvizuoju, bet po to pamirštu ir kitą kartą negaliu atkartoti. Reikės užsirašinėti. ačiū
gema, skanaus 🙂 Tikiuosi, apkepas nenuvils ir bus vertas užsirašymo 😉
Bandžiau. Skanus. Kepsiu vėl 🙂
Egle, džiaugiuosi 🙂 Sakyčiau, „kepsiu vėl” yra pats geriausias iš geriausių įvertinimas 🙂
Super ,kaip graziai iskilo man patiko 🙂
Virginija, džiaugiuosi 😉
As kazkaip imeciau dziovintu abrikosu tai visai neblogai sakyciau:)
vieno nepatariu deti razinu kartu su romo esencija… kazkas ten reaguoja ir razinos aitrios kazkokios gaunas;)
tiesa dar namine varske geriau:)
Kasparas, pas mane beveik visad varškė naminė, bet ir pirktinė ne bėda, kai kitokių sąlygų nėra 😉 O dėl džiovintų vaisių – tikiu, kad atradimas neblogas mėgstantiems džiovintus vaisius 🙂 Ir ačiū už pasidalinimą patirtim dėl razinų. Eksperimentavimas virtuvėje – sveikintinas dalykas! 😀
Visada i varskes apkepa dedavau siek tiek miltu, gaminant pagal si recepta buvo keista, kad ju nereikia. Bet isejo labai skanus.
Jurgita, džiaugiuosi 🙂 Matai, o aš štai niekad miltų į apkepą nededu, visada pilnai užtenka manų kruopų 🙂
Pats skaniausias apkepas , kuri valgiau ar gaminau
SUPER!!! 🙂
Vilma, ploju katučių ir džiaugsmo, kad taip labai patiko!! 😀
FANTASTIŠKAS apkepas!!!!! Suvalgėm su vyru po dvi porcijas ir norim daaaaaaaaaaaar (tik jau nebetelpa)…. :)))
Ačiū!
Indre, valiooooooooo!!! Super! 😀
Ir nėra už ką 😉
Nuostabiu nuostabiausias apkepas! Is daugybes receptu internete si pasirinkau del pavadinimo. Norejau paziureti ir kas gi cia tokio tobulo 🙂 Teisingas pavadinimas 🙂
Labai aciu uz recepta!
Agne, nėra už ką 🙂 Džiaugiuosi labai, kad skonis pateisino tokį drąsų pavadinimą :))
Pasirinkau šį apkepą nes visos jį giria.. 😉 už poros val ziurėsim kas gausis 😉
Eglaite, na, ir kaip? 🙂 Tikiuosi, kad patiko 🙂
Tobulas apkepas! Va tik ka neseniai issitraukiau! Didelis aciu! Bandysim kitus jusu receptelius!
Egle, džiaugiuosi, skanaus 🙂 Ir, žinoma, prašom bandyti, skanauti ir dalintis įspūdžiais :))
koki padaza geriausia naudot prie sio apkepo?
a, aš labiausiai mėgstu varškės apkepus valgyti su jogurtu :)) Bet čia jau pagal kiekvieno skonį – specialaus padažo nedarau 😉
va iskepiau ir as si apkepa.man patiko,tikrai skanus.tik va varske dejau ne liesa,o 9% riebumo ir gerai.kai iskepa reikia palaikyti orkaitei kad nepakistu temperatura staigei tada biski sukrenta.o padaza as darau toki mano vaikams labai patinka.sviesto 50g geras saukstas su kaupu cukraus arbatinis sausktelis vaniles.saukstelis miltu ir pieno.sviesta islydaus dedu cukru su vanile tada ant mazos ugnies kaitinu kad istirptu tada dedu miltus ir maisydama kaitini po kokios minutes pilu pieno ir laukiu kol tirsteja po biskeli.ir taip kol gaunasi puikus padaziukas.atvesias jis dar labiau sutirsteja.
aciu uz receptuka
Irute, nėra už ką, džiaugiuosi, jog patiko 🙂 Ir ačiū už pasidalinimą skanaus padažiuko 😉
Labas! Iš kur gauti tos romo ekstencjos?
Romo esencijos galima gauti visuose didesniuose prekybcentriuose – ieškoti prie vanilės, kepimo miltelių, pudingų ir t.t. 😉 Būna ji mažučiuose buteliukuose, rudu kamšteliu 🙂
Sveikos,bandysiu ir aš šitą apkepą šiandien kepti,nelabai draugauju su orkaite…..O ir varškę naudosiu anglišką „Quark” ir turiu jos 250g,tikiuosi tai nesugadins puikaus skonio.
Sigita, su angliška varške susidurti neteko, bet tikiuosi, kad ji reikalų nesugadino 🙂
ir as bandau si apkepa, ka tik paragavau teslos, tesla tobulai skani :))) as kaip visad paskutine minute laukiu kol orkaite pilnai ikais, ot… jei jis ir iskepes bus toks skanus tai nzn, teks kokia varskes apkepo dieta galvot :)))
Lina, aišku, kad bus skanus! :)) O jei dietą varškės apkepo sugalvosi, pranešk – ir man įdomu 😀 Tokios net aš galėčiau laikytis 😀
na jis labai skanus tik as jis vis dar kepu… dariau is dvigubos normos, bet kazko nuo apacios mazdaug apie 0,5cm jis slapias, ragavau ten kaip ir iskepe, bet kazko slapia, nzn,tokia kaip kosele apacia, gal kai is dvigubos normos dariau visa puodeli pieno supyliau gal per daug, reikejo gal maziau… nors nera to blogo kas neiseitu i gera, pasalinsim tas kas bloga valgysim tas kas gera…. :)))))
Lina, kaip čia dabar taip… įdomiai. Juk ir reikėtų logiškai tada visko dvigubai daugiau – ir pieno tuo tarpu 🙂 Gal netyčia tu labai mažoj skardelėj kepei ir labai aukštas jis gavosi?
Na, šiaip ar taip, mane laaabai žavi tavo optimizmas 😀 Šaunuolė! :))
na reik gi turet daaauuuggg optimizmo ir gyvenimas splavotesnis tampa :)))) na nemazoj tokio kepiau, na tortinej 27×7, bet siaip tai nerealiai skanus buvo 🙂 o ta apacia kur slapoka, tai nupjoviau ir i bliudeli sudejau ir sauksteli zelatinos, pasaka koks skanus desertas gavosi :))) ryt vel bandysiu, reik paziuret kur ta klaida padariau darant is dvigubos normos :)))
Hey, Lina, tai dabar galvoju, tikriausiai tave ne guosti dėl nesėkmės reikia, o pasveikinti atradus 2in1 – ir apkepas varškės, ir desertas! :))) Nu aš dar kartą tave pagirsiu – tikra šaunuolė 🙂
Labai skanus apkepas, o padazas idealus yra uzpilti tirstesnio kisieliaus, labai tinka.:)
Ineta, džiugu, kad patiko :))
badysiu kepti, nes sunus kazkur irgi skanaus paragavo ir praso, kad iskepciau. Jau turiu varskytes, tad… atsileipimus pranesiu 🙂
Kris, labai lauksiu atsiliepimų 🙂 Tikiuosi, kad ir tau, ir sūneliui apkepiukas tikrai patiks 🙂
laba vakara 🙂
norėčiau paklausti, ar šį apkepą būtų galima kepti „luminarc” stikliniame inde…?
neturiu kepimo skardos :/ tad gal šis tiktų? 🙂
ačiū už atsakymą 🙂
Giedre, aš dabar galvoju, kad aš „Luminarc” žinau stalo indus, atrodo, o ne orkaitės… Bet jei tai orkaitės indas, tai žinoma, kad gali kepti 🙂 Nors aš asmeniškai labiau mėgstu metalines kepimo formas, tačiau iš esmės tinka bet koks orkaitės kepimo indas 😉
Labas Asta,
Turiu klausimą; Ar tas apkepas turi būti minkštas, nes aš bandziau kepti jis iškilo viskas tvarkoj, bet apkepo vidus per dauk minkštas…
Sveika, Sigita, o kaip suprasti, „per daug minkštas”? Na, šis apkepas ir yra man puikus dėl to, jog jis labai purutis, minkštutis ir tiesiog tirpstantis burnoje 🙂 Taigi, taip, jis tikrai nėra kietas 🙂
Kartais prasisuku virtuvėje. Tai lyg meditacija (jei neprisvyla) paįvairinanti meniu ir sukelianti naujų kalbų kaimynams. Kad dar daugiau būtu smagumo , norėčiau išbandyti ir šį receptuką. Manau ,kad pasiseks ir apkepas bus purus . Atvaizduotas -atrodo gražiai. Įdomu koks glaistas.
rudas, aš irgi manau, kad pasiseks 🙂 Viskas čia juk labai paprasta ir elementaru, nėra, atrodo, kur padaryti klaidą ir sugadinti tikrai puikų apkepą 🙂
Tik štai, nelabai supratau, apie kokį glaistą tu kalbi? Mano nuotraukoje ant apkepo užpiltas jogurtas (mėgstamo skonio pasirinktinai), su kuriuo aš ir valgau dažniausiai visus varškės apkepus 🙂
Bandau siandien vėl apkepą gaminti. pirmą kartą kažko sukrito 🙁 nors skonis tikrai puikus!
galvoju gal per daug ar per mažai pieno? tas puse puodelio tai kokio – didziojo kasdienio virtuvinio ar mažesnio? kiek to pieno – 100 ml ar daugiau ar mažiau?
o padažas ir man prie apkepų – tirštas kisielius – pats idealiausias 😉
Ina, čia pusė standartinio (250 ml) puodelio, t.y. apie 125 ml 🙂 Tikiuosi, kad antras kartas bus sėkmingesnis 🙂
mmm, labai skanus apkepas, o mano mergyte kuriai vos 1metukai, valgo sako „Da” :))
Aurelija, linksmuolė tavo mergytė :)) Akivaizdu, kad įvertinimas jos puikus 🙂 Labai džiaugiuosi! 🙂
Ką tik kepiau, skanu labai, tik nesuprantu, ar turi buti tokia „sluoksniuota’ konsistencija? tvirtas manu sluoksnis apacioj, o tada lengvesnis varskes ir baltymu. Plakiau mikseriu, negi blogai susimaise..
Hm, Kristina, na ne, tikrai taip neturėjo būti. Konsistencija šio apkepo yra visiškai vientisa 🙂 Net neįsivaizduoju, kodėl taip galėjo gautis įdomiai 😮
Beje, pastabėlė dėl mikserio ne į temą – kai sudedi į masę iki standžių putų išplaktus baltymus, jokiu būdu neplak mikseriu, o tik lengvai, šaukštu įmaišyk baltymus. Tuomet apkepas visada bus purus 🙂
apkepas purus, tik visi manai apačion susibėgo :)))
Keista, na, bet jei buvo skanu, tai vis tiek gerai bent tiek 🙂
Pamėginusi padidinti proporcijas (varškės 500 gr), pridėjusi saulėgražų ir razinų bei šaukštą vanilinio cukraus (vietoj romo, kurio neturiu) – iškepiau. Skanu. Bet man irgi neiškilo.
Gal dėl to, kad nepakankamai išplakėm baltymus? Nes plakėm ranka…
Vaiva, aha, tikrai bus todėl. Baltymus reikia išplakti labai labai labai gerai, iki standut standutėlių putų – kad pasėmus šaukštu ir tą šaukštą apvertus „aukštyn kojom”, putos nė negalvotų iškristi 🙂
Ačiū už receptą. Puikiai išėjo. Tikrai gardu. Net anūkas, kuris gana išrankus maistui, pagyrė. 🙂
Liudai, labai džiaugiuosi šitokia sėkme! :))
labai skanus, super lengvas, greit užmaišomas ir dar greičiau suvalgomas. ačiū.
Šaunu, ru, jog patiko. Tikrai nėra už ką 🙂
Pirmą kartą kepiau iš tų 300gr per didelėj skardoj. Buvo tikrai skanus, bet plonas ir labai mažai keturiems. Šiandien kepiau 3x didesnį. Puikus. Ir suvalgius visi sakom – ačiū!
Nijole, taip, iš 300 g tai tik mažoj skardoj reik bekepti, pora porcijų 🙂 Džiaugiuos, kad nepasidavei, gaminai dar kartą ir labiausiai smagu, kad visiems patiko :)) Tikrai nėra už ką! :))
TIKRAI TOBULAS VARSKES APKEPAS, JIS KAIP DESERTAS:)
Ačiū, Evelina 🙂 Smagu, kad patiko 🙂
o aš nesuprantu, kepu jau irgi n-tąjį kartą, bet man jis kol kepa iškyla, tik ištrauki, subliūkšta. ir ar laikysiu orkaitėj kol pravės, ar išimsiu iškart – rezultatas tas pats.. jau ir temperatūrą buvau padidinus iki 210 ir vistiek..
Ina, na, jis tikrai truputį subliūkšta – neišlaiko savo aukščio, kurį pasiekia kepimo metu. Tačiau tikrai nesusmenga ir išlieka purus. Bent jau pas mane taip 🙂
skanu labai labai
Aušra, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Sveiki,
Rytoj bandysiu kepti si apkepa. Kiek esu kepus visada iskepu kieta nevalgoma apkepa, o taaaaip noreciau minkstucio purucio apkepelio. tikiuosi pavyks 🙂
O jeigu ne turiu namie viena kuris valgo VISKA 😀
Bet labai tikiuosi pavyks nes ir as bais noooriu 😀
Laukiu nesulaukiu pranešimo apie rezultatus – kaip gi tas apkepas? Ar pavyko? Ar vėl tas, kuris valgo viską, turėjo kentėti? Tikiuosi, kad ne :))
Aciu, Asta uz recepta!!!!
Na tikrai tobulas!
Minstutis, svarbiausia purus ir nekietas!
Tik va beda greit suvalgomas :DD
Pirmu kartu su valgem dviese daugiau nei puse, antru kartu man jau nebeliko 🙁
Sis apkepas bus kepamas bent karta i savaite(o dar geriau du kartus) pietums.
Aciu!
Indre, kaip puiku girdėti 🙂 Labai labai džiaugiuosi! 🙂 Ir linkiu, kad ir toliau šis apkepas būtų valgomas taip skaniai :))
Vakar kepiau šitą gėrį. Turėjau daug varškės, tai užmaišiau beveik du su puse karto daugiau tešlos. Paskirsčiau į dvi skardas ir… Iškepė puikiai, bet labai greitai ir sukrito… 🙁 Skanu, bet visai neišvaizdu… ką dariau ne taip? Per daug pieno? (kiek ml tas puodelis yra?) Per trumpai plakiau baltymus? (apvertus indą nenorėjo net kristi į tešlą)
Kotryna, baltymai neabejotinai ir turi būti išplakti iki visiško standumo, kad nekristų, net dubenį apvertus „aukštyn kojom”, tvirtai laikytųsi savo vietoje 🙂 1/2 puodelio pieno yra 125 – 150 ml. Na, kaip jau sakiau, išimtas iš orkaitės apkepas šiek tiek subliūkšta, tačiau savo purumo tikrai nepraranda 🙂
Ačiū už tikrai gerą receptą! Nesu jauniklė, jau ir anūkų sulaukiau, bet varškės apkepas pagal Tavo, Asta, receptą – pats skaniausias!
Veronika, kaip gera girdėti 🙂 Labai labai džiaugiuosi :))
tikrai tobula
Smagu girdėti 🙂
O man arba nesigavo, arba ne to tikėjausi. Na purus, purus, bet man jau per daug, atrodė lyg neiškepusį valgau. O kepiau 45min. 190 laipsniu temp. Gal konvekcinė krosnelė pakišo koją… O gal toks ir turėjo gautis…
Tiesa, kai atšalo ir sukrito, tai buvo visai nieko. Žodžiu, skanu, bet agregatinė būsena nelabai patiko.
Hm, na ne, tikrai neturėjo gautis lyg neiškepęs.. Aišku, purus jis labai, bet tai skiriasi nuo „neiškepęs” 😀
Šiaip ar taip, labai gaila, kad nepatiko..
Sveika, Asta, matau, kad labai greit atrasinejat i zinutes 🙂 Ryt planuoju seima nustebinti varskes apkepu, bet kiek esu kepusi visada jis man gaunasi skystas, tai yra, kokia mase supilu tokia ir istrauku tik apskrudusia 🙁 ir manu ir miltu dedavau, ir nesuprantu kodel taip nutikdavo.. gal galite ka patarti i prieki, ka daryti, kad taip nenutiktu? ir kokia jau paruosta kepimui mase turi buti, kokio tirstumo?Dekoju 🙂
Sveika, Vigita 🙂 Oho, įdomūs dalykai pas tave su tais apkepais dedasi, tikrai neįsivaizduoju, kodėl taip būti gali. Nors… prisimenu, aš vienąkart bandžiau stiklinėj formoj kepti, tai buvo tas pats, o metalinėj – idealiai iškepa. Gal tavo netyčiom irgi stiklinė? :))
Jei problema ne čia, tai gali pabandyti suberti į masę pudingo vanilinio pakelį – ir skanu bus, ir jis taip pat kaip tirštiklis veikia. Plius, aišku, piene išbrinkintų manų – jei niekad neiškepa, tai verčiau ir šių dėti kiek daugiau nei įprastai.
Šiaip kepimui paruošta masė turėtų būti nelabai tišta, gal kaip skystoka grietinė 🙂
Sėkmės kepant ir lauksiu atsiliepimų! Tikrai labai linkiu, kad šįkart pavyktų :))
Laba diena, PAVYKO!!! labai dziaugiuosi, seimyna liko patenkinta, tikrai labai purus apkepas. viska dariau tiksliai pagal recepta. Dabar galvoju, kad anuos kartus nepavykdavo, nes baltymu neisplakdavau labai gerai.. si karta isplakiau, taip kad galejai apvertus bliuda kabint ant lubu, nebutu iskrite 😀 Aciu labai 🙂
Vigita, super! 🙂 Nuostabu, tikrai labai džiaugiuosi, kad pagaliau apkepas pavyko 🙂 Ir tikrai nėra už ką 😉
Sveiki,
apkepą kepiau pati pirmą kartą 🙂 ačiū už nuostabų receptą :)tik klausimų turiu keletą, nes manau, kad gavosi toks be penkių minučių tobulas.
Manus užpilti šaltu, šiltu ar karštu pienu? į masę atvėsusį ar šiltą jau pilti?
kodėl man šiek tiek pakrito? ar taip ir turi būti?
nepaisant to kad pakrito, skonis buvo dieviškas. kepiau iš 800 g varškės, tai gal kad didelis gavosi, tai sunkiau kepti? kepiau apie 60 min. 180 temp. tortinėje formoje, gavosi gan aukštas, tai gal geriau būčiau kepusi orkaitės formoje, toje didelėje? gal tada būtų žemesnis, bet nesukristų labai?
ačiū už atsakymus
Sveika, Živile 🙂
Visų pirma, tikrai nėra už ką 🙂 Be penkių minučių tobulas – irgi didelis labai įvertinimas, o kitąkart, tikiuosi, bus ir su visom penkiom minutėm 🙂
Atsakau į klausimus: manus užpilu šaltu vandeniu, į masę tokį ir pilu. Pakristi truputį tikrai apkepas gali, kai jau ima vėsti – man taip pat pakrenta, tačiau skonio ir purumo absoliučiai negadina 🙂 O kai kepu iš tokio kiekio varškės, tai aš renkuosi 30 x 20 cm. dydžio kepimo indą, gaunasi puikaus aukščio 🙂
Nu zinok dariau net ne identiskai pagal produktu kiekius, pvz ir varske riebi, bet gavos super!:)
Sandra, labai džiaugiuosi 🙂
Na man tai jis visiškai netobulas, toli gražu iki tobulumo… kad jau radau tobulo apkepo receptą, dariau dvigubą porciją, kad nepritrūktume. Ir ką gi, po 40min. kepimo, viduje buvo šlapia košė, kepiau dar 20min. viršus apdegė, vidus ir liko beformė košė. Orkaitė kepa puikiai, daug ir pastoviai joje kepu, tikrai ne joje bėda, viską dariau pagal receptą. Deja… Daugiau niekada nekepsiu, gaila, kad nuotaiką sugadino 🙁
Kamile, labai gaila, kad nepavyko. O, sakyk, gal tavo apkepas buvo labai aukštas, t.y. kepei nedidelėje formoje iš dvigubos normos? Tada labai normalu, kad per 40 minučių jis neiškepė, juolab, kad iš dvigubos normos. Bet kokiu atveju, jei tokios problemos iškyla, kad vidus dar neiškepęs, o viršus svyla, reikia kepinio viršų uždengti folija.
Na, bet kokiu atveju, kaip jau sakiau, tikrai gaila, kad nepavyko..
Saunuole Asta, aciu Tau uz saunius receptus, ir ju ivairove 🙂 Sis apkepas tikrai labai labai skanus 🙂 As dar razinu iberiu pora saukstu, ir su braskiu uogiene,tiesiog tobula pasaka 🙂 Pasakiskas receptas!!!!!!!
Labai ačiū, Rūta 🙂 Ir nėra už ką, žinoma. Džiaugiuosi, kad apkepas patinka ir atrado vietą ant jūsų virtuvės stalo 🙂
o kokias proporcijas rekomenduotumet 500 g varškės?
Laima, jei naudoji 500 g varškės, tai reiškia, kad naudoji 1,66 karto daugiau nei pateiktame recepte. Vadinasi, ir visus kitus produktus daugini iš 1,66, pavyzdžiui, reikės 3 didelių arba 4 mažų kiaušinių, 6,5 valg. š. manų kruopų ir t.t. 🙂
O kur pirkti romo esenciją? Niekada nieko nesu dariusi su jokiom esencijom, todėl ir kilo toks klausimas.
Vaida, romo esenciją (Dr. Oetker, mažais buteliukais) gali rasti didesniuose prekybos centruose, prie visų kepiniams skirtų produktų (kepimo miltelių, želatinų ir t.t).
Susiviliojau siuo receptu ir aprasytu tobulu rezultatu. Deja, du kartus gaminau, ir abiem kartais nepavyko:(Atrodo, viska darau, kaip nurodyta, BET is orkaites istraukiu suglebusi, kieta varskini paploti:) Sakau sau, bandysiu trecia karta, jei ir vel nepavyks, sugadinsiu produktus, ieskosiuos kito tobulo apkepo recepto:) O gaila, skaitydama atsiliepimus seile varvinu…
Nena, kaip gaila… Bet juk tai neįmanoma! Kaip apkepas gali būti kietas, jei dedate iki standumo išplaktus baltymus, kurie masę padaro purią purią. O galbūt jūs kepate per ilgai, kol apkepas tiesiog sudžiūna (nors tai neatrodo irgi įmanoma)? Arba gal kepate labai žemą? Iš šio kiekio išeina vos 3 porcijos, kepu nedidelėje stačiakampėje keksinėje.
As, gyvas to irodymas, kad imanoma:)) Na, is visu jusu isvardytu problemu tikriausiai tiktu per didele skarda. Jei jus kepate keksineje, reiktu ir man pabandyti.
Nena, tikiuosi, kad po ilgų bandymų pagaliau pasiekėte puikius rezultatus? 🙂
Aš į savo tobulą dedu cukinijų (vasarą), pieno nebereik. Mėgstu apkepus: ir su manais, ir su ryžiais, ir su avižiniais dribsniais.
Jolanta, kaip įdomu – tiesiog vietoj pieno cukinijas? Gal norėtumėte pasidalinti savo recepčiuku? 🙂
Puikus ir labai lengvas receptukas! Aciu 🙂
Nėra už ką! Džiugu, kad patiko 🙂
Labai labai skanus apkepas 🙂 net sunku apsispręsti – jis skanesnis karštas ar jau atšalęs… anyway, 11 balų iš 10 😀
Super! 🙂
Niekada nerašau komentarų.., nors daug gaminu iš interneto receptų, tiesiog eksperimentuoju :).
Na šis varškės apkepas tiesiog dieviškas.Tik nereikia užsiimti saviveikla, o daryt kas parašyta.
Dar karą ačiū. 🙂
Vida, ačiū labai už komentarą – labai džiaugiuosi, kad apkepas pavyko puikiai 🙂 Ačiū dar kartą ir skanių kepinių!
Sveika, Asta 🙂
bandau ir aš kepti šį apkepą, tik turiu klausimėlį… Sakote reikia sumaišyti varškę, su tryniais, cukrumi ir manų kruopom iki vientisos masės be gumulėlių, tačiau kiek bemiksavau man jie niekur nedingo…. Noriu paprašyti, gal galėtumėte įkelti kelias nuotraukas gaminimo eigoje? Ypatingai domina konsistencija gal neiškepto apkepo 🙂 nes Jūsų rezultatas – puikus :)))
Sveika, Mažena 🙂 Deja, nuotraukų įkelti tikrai negaliu, nes jų neturiu, o gyvenu dabar tokiam krašte, kur tradicinės varškės net nėra, taigi… bet galiu atsakyti, kad aš viską iki vientisos masės sutrinu ne su mikseriu, o su blenderiu (tuo kotu su peiliukais). Kuo puikiausiai susitrina ir nei vieno gumuliuko nelieka! 🙂
Sveiki, ruosiuosi isbandyti sia tobulybe. Labai vadovaujuosi instrukcijomis, kai gaminu :). O, sakykit, koks kepimo variantas: ar su karstu oru, ar tik kaitinimas, tipo = ?
Egle, kepu su ventiliatoriumi, kaitinimas iš viršaus ir apačios 🙂
Vaje! Mano mama šitą apkepą pusryčiams gamindavo – vaikystės pusryčiai! Tik ten ji dar dėdavo razinų. Labai skanus apkepas!
Monika, koks sutapimas 🙂 Labai skanus!
[…] tiesų šį receptą jau “Saulėtoje virtuvėje” rašiau – štai čia. Bet visai neseniai ir vėl gaminau, kokį tūkstantąjį kartą, ir nufotografavau iš naujo. Šį […]
Jau tikrai, kad tobulas. Dar daug kartų bus kepamas. Ačiū už receptą. 😀
Nėra už ką, Kotryna 🙂 Man didelis malonumas girdėti, kad kažkam jis taip pat yra tobulas 🙂
Apkepas tikrai pavyko tobulai! Aš tik vietoj romo esencijos naudojau citrinos žievelę. Ačiū už receptą!
Nėra už ką, Monika, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
na ka, bandau vadovaujantis instrukcijom apkepą.. tik va blenderio neturiu tai rankom tryniau ir mikseriu truputi plakiau, sakau gal geraiu bus… bet jauciasi varskes truputi.. ir romo neturiu, vakar vyras nerado parduotuvėje 🙂 bet žinant kokia is manes kepėja.. tikiuosi kad pavyks.. ir musu kepimo indai didesni, tai klausimas kaip cia pavyks 😀
Kepiau šiandien ir aš. Dėjau riebią varškę, nežinau, kiek nuo to skonis pasikeitė. Ir dėjau 400 g. Paskaičiavau, kad tokiam kiekiui reikia 5 šaukštų manų ir 166 ml pieno. Kiaušinių skaičiausi nedidinau.
Kitą kartą daryčiau tik dvigubas normas, nes 400 g varškės mums mažai. Mėgstam pavalgyti 🙂 trims žmonėms 400 g maža, desertui nebent 😀
išėjo plonytis, kepimo indas per didelis, mažesnio neturėjau.
Skonis puikus. Tikrai kepsiu dar kartą.
Ir komentaruose minėtas padažas tobulas. Kur 50 g sviesto, dedam miltų ir pilam pieno, kol padažas gausis tokio tirštumo, kokio norisi. Cukraus tiek, kiek norisi saldžai.
Ačiū!
tiesa nepyliau jokio brendžio ar esencijos
Vita, labai džiaugiuosi, kad apkepas pavyko ir patiko 🙂 O maži ar net dideli tobulinimai visuomet yra tik sveikintini 🙂 Beje, aš šį apkepą dabar dažniausiai kepu taip pat tik didelėje kepimo formoje iš keliskart didesnių produktų kiekių 🙂 Štai čia atnaujintas receptas: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3063
[…] apkepą. Nuo tada, kai prieš keletą metų Asta iš mano mylimo blogo Saulėta Virtuvė pasidalino tobulo varškės apkepo receptu, jis mano kepinių repertuare užima svarbią vietą. Nė kiek neperdedant galiu pasakyti, kad kepu […]
[…] ir tai akivaizdu net man! – šįkart yra nepalyginamai dailesnės nei tada, kai dalinausi receptu pirmą ar antrą […]