Skonis: 10/10. Visomis prasmėmis vasariškas, gaivus, lengvas ir neabejotinai fantastiško skonio tortas! Drąsiai ir be jokių abejonių priskirčiau šį skanuolį prie išbandytų tortų bei kepinių, kuriais džiaugiuosi labiausiai – tikrai, dar kartą kartoju – nuostabus, neįtikėtinai skanus tortas! 🙂 Žinoma, negražu būtų viską vertinti neobjektyviai, taigi, pateiksiu nuomonę ir vienintelio (!) žmogaus, kuris suraukęs nosytę pasakė, kad… neskanu visiškai. Logiška, kad skoniai skiriasi ir dėl jų nesiginčijama, todėl, jei ir jūs, kaip tas vienintelis žmogus, mėgstate tik tokius tortus, kuriuose nestinga biskvito, o kremas – devintaeilis dalykas, tai… na, gal ir jums šis torčiukas nepatiks. O visi kiti išmėginkit, būtinų būtiniausiai išmėginkit! 🙂
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? kuking.net
Tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitui:
30 g miltų
30 g krakmolo
3 kiaušiniai
1 arb.š. sodos arba kepimo miltelių
50 g cukraus
Kremui:
500 ml grietinėlės
500 ml jogurto
150 g cukraus
30 g želatinos
100 ml vandens
mėgstamų vaisių (aš naudojau: skardinę konservuotų mangų, skardinę konservuotų abrikosų, braškių ir kivių želė (užpiltą perpus mažiau vandens, kad būtų tvirtesnė))
GAMINIMO EIGA
IŠKEPKITE BISKVITĄ
Baltymus išplakti iki standžių putų, toliau plakant suberti cukrų. Po to po vieną įmaišyti trynius. Miltus, krakmolą ir sodą (arba kepimo miltelius) sumaišyti, persijoti porą kartų, ir suberti į kiaušinių masę. Gautą tešlą maišyti viena kryptimi. Tai reikalinga, kad patektų oro, tuomet tešla bus puri ir akyta. Tešlą sudėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą, kišti į iš anksto įkaitintą iki 190 ºC orkaitę ir kepti 12 – 15 minučių. Baigiantis kepimo laikui, patikrinti mediniu pagaliuku. Jei jį ištraukiame sausą ir švarų – biskvitas iškepė. Išimti ir padėti ant grotelių, kad atauštų.
PARUOŠKITE KREMĄ
Želatiną išmaišyti vandenyje ir palikti, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki tirštų putų, įmaišyti jogurtą, štoliau plakti, kol susimaišys, tačiau neperplakti, nes tada grietinėlė gali sukristi. Išbrinkintą želatiną ištirpinti, perkošti, ataušinti iki kambario temperatūros. Toliau maišant jogurto – grietinėlės masę, įmaišyti želatiną. Vaisius (ir želė, mano atveju) supjaustyti kubeliais ar smulkiais gabalėliais ir įmaišyti į kremą.
SURINKITE TORTĄ
Ataušusį biskvitą sudrėkinti sirupu ar tinkančiu pagal skonį alkoholiu, apjuosti žiedu nuo torto formos, statyti ant lekštės, kurioje bus patiekiama. Pradedantį stingti kremą dar kartą išmaišyti ir sudėti ant biskvito. Dėti į šaldytuvą 3 – 4 valandoms. Kai kremas sustings, nuimti formos žiedą, papuošti.
25 komentarai
Ka tik gaminau. Tikrai labai skanus desertas 😉
Stai nuotraukele: http://www.facebook.com/photo.php?pid=908504&l=581df1c4a9&id=1080481901
Šaunuolė, labai puikiai atrodo! 😉
Man taip pat šitas tortas labai-labai-laaaabai skanus 🙂
Aciu. Apibarsciau sokoladu, zinau kad jis cia nelabai tiko, bet nenorejau torto palikti ‘pliko’, o kitaip puosti nemoku :/
Oi, ne, blandynka, šokoladas niekur reikalo nepagadina 😀 Bent jau man, nežinau, kaip kitiems.
O tokį tortuką galima taip pat paprastai papuošti ir vaisių gabalėliais (iš apelsinų skiltelių ir vynuogių labai gražios gėlytės pasidaro ir t.t.), o jei dar gražiau norisi, tuos išdėliotus lyg paveiksliuką vaisius galima aplieti želė ir leisti sustingti (tam reikalui mažučiuose pakiukuose parduotuvėse būna speciali želė) 😉
Vat apie vaisius tai ir nepagalvojau! Stupid me.. Bet butinai pasinaudosiu tavo patarimu, nes si torta tikrai dar gaminsiu ne karta 😉
Norėjau padėkoti už receptą. Jis beprotiškai beprotiškai skanus!!! Tu šaunuolė, tikiu kad visi tavo receptai nuostabūs, o šis ypač:)
Ačiū ačiū 🙂 Tikrai nėra už ką, prašom rankiotis ir išbandyti daugiau receptų, smagu sulaukti atsiliepimų! 🙂
Norėjau sužinoti kokį jogurtą naudojate šiam skanėstui – natūralų ar su kokiu skoniu?
Iš anksto dėkui už atsakymą
Su skoniu – kurio tuo metu labiausiai norisi ar kuris labiausiai patinka 🙂 Paprastai aš renkuosi „Jo” jogurtą (2,5 proc. riebumo) 😉
Asta, turiu keletą klausimų 🙂
Kokio skersmens tortinė naudota?
Kokio skonio jogurtas?
Puošimui naudota grietinėlė be standiklio?
Ačiū labai 🙂
Neringa, pabandysiu atsakyti į visus iki vieno 🙂
Tortinė naudota 24 cm. skersmens.
Jogurtą esu naudojus ir persikinį, ir bananinį… iš esmės reikia naudoti patį mėgstamiausią, ir tada tortas patiks labiausiai 🙂
Papuošimas su standikliu, kiek pamenu. Tuomet grietinėlė ir konditeriniu maišeliu išspausti kupsteliai laikosi gražiau ir geriau 😉
Šiaip mano pats pačiausias jogurtas su džiovintomis slyvomis, tik nelabai įsivaizduoju derinio su konc. vaisiais… gal visai ir skanu, bet geriau nerizikuosiu ir imsiu paprastesnį 😀
Neringa, na, taip, jogurtas su džiovintomis slyvomis čia gal ir nelabai… manau, labiau tiktų koks nors šviežių vaisių ar uogų skonio 🙂
Na tai jau treciasis tortukas is jusu blog’o, ir visi vyke, pavyke. Sis labai lengvas, ir burnoje tirpstantis (taip dekustatoriai apibudino) 🙂 aciu.
Nėra už ką, Birute! Tai Jums ačiū, kad pasidalinate įspūdžiais. Ir džiaugiuosi, kad tortukas patiko 🙂
o gretinele kokio riebumo turi buti?
36 proc. riebumo.
Labai lygus torto viršus.. Man toks nesigauna. 😀
Jovita, čia visi nelygumai po grietinėlės „bokšteliais” ir želė gėlytėmis paslėpti 😀
Help! Supylus zele i grietineles-jogurto mase man ji is karto sustingo i gumulelius. Darysiu vel viska is naujo. Ka ne taip padariau? Tiesa, zelatinos nebrinkinau, o tiesiog istirpinau karstame vandenyje, kaip ir buvo nurodyta ant dezutes.
Simona, svarbiausia – į kremą negalima pilti karštos želatinos. Palaukite, kol ji kiek pravės. Tada pilkite labai lėtai, labai plona srovele, o tuo pačiu energingai maišykite kremą, kad želatina iš karto jame pasiskirstytų.
Kur pirkti grietineles standiklio?
Armandai, bet kuriame didžiajame prekybos centre.
Labai skanus, lengvas, gaivus tortukas. Tik pada dariau is sokoladiniu selgos sausainiu su sviestu. I krema dejau 2 spalvu zele. Aciu uz recepta. Torta dariau Kaledom ir Naujiems metams, visiems labai patiko.
Daiva, labai džiaugiuosi, kad šventėms pasirinkote receptą iš „Saulėtos virtuvės”, o dar labiau džiaugiuosi, kad patiko. Ačiū! 🙂