Šis įrašas gal šiek tiek ir beprasmis, bet gal kam kada pravers idėja, o ir pačiai smagu turėti visus savo įamžintus darbus vienoje vietoje – čia.
Taigi, akivaizdu, kas tortas skirtas garbingai progai, 30 – mečiui. Norėjosi padaryti kažką ne tik tep-lep, bet kad ir gražu būtų 🙂 Gavos kaip gavos, tik… viena bėda, niekaip grietinėlės nenudažiau ryškiai raudona spalva, analogiška rožytėms. Kad ir kiek dažų berčiau – niekaip. Pastelinė spalva ir tiek. Sakysit, nieko tokio? Na, kaip čia pasakius… Spėkit, kokios lyties atstovui/atstovei skirtas šis rūūūūūžavas, gal net „fyfiškas” tortas? :))))
Nieko, juoktis sveika – paversim šitą nesėkmę tiesiog pokštu, kas belieka 🙂
Na, o dabar vertinga informacija, kas čia ir kaip.
Tortas yra 27 cm. skersmens ir 7 cm. aukščio. Torto viduje – „Jogurtinis musas” (galite rasti čia). Biskvito produktų normos tos pačios, kremas darytas iš 1,4 normos (700 g grietinėlės, 700 g jogurto ir t.t.). Predai į kremą: didelė skardinė konservuotų braškių, skardinė konservuotų persikų, kivinė ir persikinė želė.
Raudonosios rožės yra šokoladinės (galite rasti čia). Tik čia, žinoma, naudojamas baltas šokoladas, o raudonai spalvai – braškiniai maistiniai dažai.
Papuoštas tortas grietinėle (grietinėlė, cukrus, citrinos rūgštis, grietinėlės standiklis). Šonus tiesiog lygiai aptepiau ir atsargiai „pravažiavau” šakutės dantukais nuo apačios į viršų per visus šonus. Viršų ir apatinę eilutę prie lėkštės „išdzibavau” su konditeriniu maišeliu. Iš viso baltai spalvai sunaudojau trupučiuką mažiau nei 200 g grietinėlės (100 g cukraus, galas šaukštelio citrinos rūgšties, pakelis standiklio). Raudonai spalvai – apie 120-150 g grietinėlės.
4 komentarai
Man rodos reikės eiti pas tave mokytis kept tortus – svajonė išmokt tokius dalykus kurt..
Monika, oi ne, neik 😀 Tikrai yra šimtąkart geresnių tortų kepėjų ir dekoruotojų, o aš… tik mėgėja, labai mėgėja 🙂 Ir dar žinoma, su ta didžiule taisykle – kuo labiau stengiesi, tuo prasčiau gaunasi :))
o man rodos, kad teks pas tave eit mokytis dekoruoti, niekaip nepasiryztu 🙂
Rūta, čia juk viskas paprasta – išsiplaki grietinėlę, sudedi į konditerinį maišelį ir „dzibuoji” 🙂 Tik grietinėlę reikia gerai išsiplakti, tačiau neperplakti 🙂 O rožės šios irgi nesudėtingos, drąsiau! 😉