Paimsiu baltą lapą popieriaus ir nupiešiu vasarą. Nupiešiu didelę apvalią karštą saulę su spinduliais, storais ir ryškiausiai geltonais. Aplink išbarstyiu kelis mažus debesėlius, švelniai žydrus ir mielus bei tokius draugiškus. Paimsiu sodriai mėlyną kreidelę ir brauksiu linijas, banguotas ir švelnias, viliojančias ir užliūliuojančias. Jūros bangas, dūžtančias baltais šaltais purslais. Nupiešiu aitvarą. Aukštai aukštai danguj, visom spalvom spalvotą. Nuklosiu lapą smėliu, šiltu ir lengvu, lengvai ir greitai srūvančiu pro pirštus. Ten, tolumoj, bus žmonės, šypsenos ir juokas. Dekutis, kamuolys, arbūzas. Maudynės, krykštaujantys balsai ir pėdos smėly…
Paslėpsiu šį nebe baltą popieriaus lapą giliai ir nepamiršiu. O atėjus birželio viduriui išsitrauksiu ir… keliausiu ten, į vasarą.
Aš šitaip laukiu, šitaip labai laukiu.
O kol laukiu (laukiam?), suvalgykim po gabalėlį torto. Mmm…
Skonis: 10/10. Pavadinimas tikriausiai kalba pats už save, ar ne? Nuo kada princai būna neskanūs? Titulas juk įpareigoja! 🙂 O jei rimtai, tortas labai sodraus skonio, o kreme subtiliai juntama kava jį daro tokį… visai prabangų. Saldus, bet jei prie puodelio kavos – idealus. Ir idealiai paprastas. Tiesiog… jis vertas dešimtuko. O vieno žmogaus, kuris garsiai pagyręs yra vos kelis Saulėtos virtuvės kepinius, pasakė, jog šis tortas „virš visko, tikrai pats skaniausias”. Nežinau, ar skaniausias, nes visų skoniai skirtingi, o ir aš pati vieną dieną noriu šokolado, kitą dieną želė, bet – vėl kartosiuos – jis vertas būti pagamintas, paragautas ir įvertintas.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? SM
Skonis: 8/10. Šiuo pyragu susižavėjau vos pamačiusi laidą “Susitikime virtuvėje” ir dėl šio pyrago aš klaidžiojau tarp parduotuvės lentynų ieškodama kukurūzų bei sojos miltų, kurių iki dabar mano namuose dar nebuvo. Be kiaušinių, su šiais miltais, su natūraliu jogurtu – pyragas tikrai kitoks nei paprastai ir skonis jo kiek neįprastas, bent jau man. Na, gerai, gal aš vis dėlto rinkčiausi tradicinį variantą, bet išbandyti buvo smagu, o ir valgomas pyragas tikrai skaniai. Ak, na būkim teisingi, neskanių varškės pyragų tiesiog nebūna 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Porcijų skaičius: ~ 12 porcijų
Energetinė vertė: 345 kcal/porcija
Ar gaminčiau dar kartą? Ne.
Kur radau? Susitikime virtuvėje. IKI. — http://receptai.iki.lt/lt/receptai/view/3149
Tortas "Juodasis Princas"
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
4 kiaušiniai
2 puodeliai (400 g) cukraus
2 puodeliai (270 g) miltų
5 valg.š. (60 g) kakavos (naudojau šokoladinę)
2 arb.š. sodos (nugesintos 2 arb.š. acto)
400 g grietinės (naudojau 25 proc. riebumo)
75 g riešutų, smulkintų
Kremui:
300 g sviesto, kambario temperatūros
600 g virto kondensuoto pieno (arba „Rududu”), kambario temperatūros
1/2 puodelio stiprios kavos, perkoštos
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės.
2. Atskirame inde sumaišyti grietinę ir kakavą.
3. Šią gautą masę supilti į išplaktus kiaušinius, suberti miltus, supilti sodą, užgesintą su actu, smulkintus riešutus.
4. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir vieną dalį kepti 26 cm. skersmens formoje (ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais) 180 °C temperatūroje apie 10 min. Tą patį pakartoti su antra tešlos dalimi. (Aš visą tešlą supyliau iš karto ir kepiau apie 40 minučių, kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į biskvito vidų ir ištrauktas, buvo švarus).
5. Iškeptus biskvitus kiekvieną perpjauti į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
6. Kremui išplakti kampario temperatūros sviestą su tokios pačios temperatūros „Rududu”. Lėtai įplakti paruoštą ir perkoštą stiprią juodą kavą.
7. Atvėsusius lakštus pertepti kremu, naudojant torto formos bortelius. Kiekvieną biskvitą, prieš aptepant kremu, sulaistyti cukraus ir vandens sirupu. Dėti į šaldytuvą, kol tortas visiškai sustings.
8. Nuimti torto formos bortelius ir papuošti pagal savo norus bei fantaziją. Kadangi man liko šiek tiek apipjaustytų biskvitų, juos sutrupinau smulkiais trupinėliais ir „aplipinau” torto kraštelius. Viršų apliejau tirpintu šokoladu (100 g) ir išdėliojau iš to paties biskvito išspaustas širdeles.
9. Patiekti, pjaustyti ir ragauti. Skanaus!
91 komentarai
labai noriu.
man nepatinka, kad mano mą nemėgsta šokoladinių gaminių, bet nieko nežinau, šito noriu. nes matau, kad man patiktų labai, cha cha cha.
susitikime vasarą, a :)?
Susitikime, Jule, būtinai susitikime 🙂 Su tortais šokoladiniais, o taip 😀
Aš ir labai jau laukiu vasaros, panašios kaip tu ją nupiešei tik man jos laukt teks kiek ilgiau… 🙂
O tortas tai labai skaniai atrodo! :))
Prieš miegą į tokį saldų įrašą paspoksojus tikiuosi sapnuosiu saldžiai salžiai…
Gamyklėle, ačiū 🙂 Linkiu saldžių, skanių, spalvotų ir gražių sapnų 🙂
O vasaros visi vieną dieną kažkaip sulauksim… Kažkaip. Maniškė iš tiesų irgi nežinia, kada ateis tiksliai, priklauso nuo… visko, daug ko. Bet aš laikau nykščius (viršun!), kad ateitų kuo greičiau 🙂
Gundo net labai, deja tokių skanėstų reikia atsisakyti 🙁
Ne ne ne, jokiais būdais nereikia, jei čia dėl visuotinai priimtinos formulės „Pavasaris=Lieknėju=Jokių saldumynų” 😛 Nes kartais, truputį, kai labai labai norisi, visada galima 😛
wow wow wow, kois tooortas!! Gražu. Neabejoju, kad ir skanu,
Egle, ačiū ačiū ačiū 🙂 Tikrai skanu 😛
Kaip aš mėgstu tortus su kava!!! Tikrai tokiam neatsispirciau, nors ir kaloringas siaubingai. Kažkada panašų esu darius, tai tečiui labai patiko 🙂
Na, „Rududu” yra „Rududu”, o sviestas yra sviestas. Taigi dėl kalorijų klausimų kilti neturėtų 😀 Bet, prisipažinsiu, ir aš keliskart sumirksėjau, pamačius tą skaičiuką 😀
Klausimėlis 🙂 Kuo skiriasi šokoladinė kakava nuo paprastos ir kur jos gauti? 🙂
Viktorija, šokoladinė kakava sodresnio skonio ir kvapo, na, ji šokoladinė tiesiog. Ir dar – tamsesnė gerokai, labai gražios spalvos. Pirkau aš ją Kauno Urmo bazėje, bet merginos sakė, kad galima rasti ir prieskonių parduotuvėje 😉
o kokio tamsumo ana?
mano viena mergina nori juodų juodų keksiukų – nuorodą el. paštan tau numečiau ,) – , o aš jai sakau, nėr tokios pas mumis; o bet tačiau kaunas, sakau, stebuklų miestas, ten begalė rūšių kakavos. 🙂
Oi, man reik velnių įkrėst, kad paštą taip retai tikrinuos 😀 Bet jau pažiūrėjau, jau. Tai, neeee, Jule, nuvilsiu tavo draugę, tikrai ne tokia tamsi, iki juodos jai dar poros žingsnių trūksta. Nemoku aš paaiškint, koks tas tamsumas išties, o nufotkint bandžiau, bet dėl „puikaus” oro spalvos labai puikiai iškreipiamos… Ji sodriai rudos spalvos. Kaip juodas tirpintas šokoladas, gal va taip 🙂
Tai ji saldi, ta šokoladinė kakava?
Ir duokite, prašau, man gabalėėėlį torto. Iškart du, kad nereiktų prašytis pakartojimo 🙂
Taip, Egle, saldi 😉
Ir imkite, prašau, tuos porą gabalėlių 😀 O jei pritruks dar dviejų – prašom! 🙂 Gerai, kad virtualūs skanumynai niekad nesibaigia 😀
Deja turiu stiprų motyvatorių – naują maudymosi kostiumėlį ir artėjančias giminaičių vestuves 😉 bet jau po to ;D arba galima daryt mažutį mažutį ir pasidalinti su visais kursiokais gyvenčiai barake – irgi viliojantis pasiūlymas ;D
Ooo, motyvatoriai tikrai stiprūs, suprantu tave. Belieka palinkėt didžiulės stiprybės 😀
P.S. O tas barakinis planas tikrai smagus ir vertas dėmesio! 😛 Mielai būčiau viena iš barako gyventojų tokiu atveju 😀
Nuostabiai atrodantis tortas :))) Kitą savaitę, rodos, turėsiu nemažą progą, jaučiu darysiu būtent šitą tortelį :DD
Ačiū, Živile 🙂 Sėkmės ir lauksiu įspūdžių! 😉
Jau kepu sita tortuka:) ir jau zinau, kad pamirsau ideti i biskvita riesutus…:D ziuresim kas gausis…
Kristina, gal bus puikiai ir be riešutų 😉 Tikiuosi, kad buvo, tiksliau – ar ne? :))
Astute, kokiu santykiu darei sirupa su cukrumi torto lakstams sulaistyti?
Oi, va čia tai sudėtingas klausimas 🙂 Tikrai sunku net pasakyt, nes šitą tai jau visiškai iš akies darau – įsipilu puodelį vandens, šliūkšteliu cukraus, pamaišau ir paragauju. Jei saldu maloniai, tai ir užtenka :))
Norėjau pasidalinti įspūdžiais darant šį saldų, nuodėmingą stebuklą:). O pradžia buvo tokia-mamai galvą suskaudo nuo mąstymo, kuo gi nustebinti kolegas smaližius gimtadienio proga…Kuo gi daugiau, jei ne įmantriu tortu:) Kur tokį rasti? Kur gi kitur, jei ne Saulėtoj virtuvėj?:D Bingo! Skubu mamai į pagalbą su saulėtom įdėjom, visais dievais prisiekinėdama, kad šie receptai visada pavyksta, net iš pirmo karto(daug kartų teko nusivilti visokiais ala kulinariniais internete „papostintais” šedevrais, tad mama gan nepatikliai į tokius žvelgia, tad pirmenybę teikia daug kartų išbandytiems, keliomis improvizacijomis patobulintais receptais..) Taigi, raitojamės rankoves, puodais, plaktuvais ir šaukštais apsiginkluojam ir į kovą:D (daugiau su savim, kad virtas kondensuotas pienas nebūtų nulaižytas anksčiau, nei suguls minkštai tarp biskvito patalų..;p) Rezultatas-puiki nuotaika kartu maišant kremus, šokoladuotas nosies galiukas ir be abejo, lyg iš pasakos nužengęs Juodasis Princas…Sodrus, prabangus, rafinuotas ir …nepakartojamai skanus! Visi kartu dėkojame už šią pasaką! (Dar kol neištirpo pilvuose slaptoms kameroms pavyko užfiksuoti tą stebuklingąjį Princą, tik negaliu čia įkelti-tad kam smalsu, duokint žinią e-mail’u zudoshijika@gmail.com ir atsiusiu)
Jurgita, vaje, net žodžių pritrūkau tavo komentarą perskaičius :)) LABAI džiaugiuosi už tokią jūsų sėkmę! Ir noriu pasakyti be galo didelį ačiū už tokius fantastiškai gerus žodžius Saulėtai virtuvei :)) Nuostabu girdėti, kad tortas taip patiko ir… ak, na, aš tikrai labai džiaugiuosi, labai labai! :))
O nuotrauką, žinoma, kad norėčiau pamatyti, tikiu, kad ir daug kas norėtų pamatyti 🙂 Todėl, žiūrėk, turiu pasiūlymą – kodėl tau jos neįkėlus į Saulėtos virtuvės Facebook puslapį? Ir galėtume visi draugiškai pasigėrėt! 🙂
Vakar gaminau šį tortą. ir jis nestengsta! 🙁 į kremą įpyliau šlakelį brendžio. nežinau ar tai gali turėti įtakos stengimui. (ir manau, kad biskvitus šiek tiek per daug sulaisčiau). 🙂 bet tai gal kaip nors pavyks „pataisyti” jį.
bet nepaisant nieko, skonis jo fantastiškas :]
būtinai gaminsiu dar. be savo eksperimentų 😀
Gita, kremas jau jį paruošus ir prieš tepant turėjo būti tvirtas ir gana tirštas. Ar sviesto netyčia neištirpinai? Nemanau, kad brendis čia galėjo pakišti koją, jei tas šlakelis buvo nedidelis 🙂
Džiaugiuosi, kad nepaisant iškilusių stingimo problemų, tortas bent jau tikrai skanus 🙂
nea, sviesto neištirpinau. gal kavos buvo per daug..nors. aj būna gi dienų lyg tyčia :d
skonis buvo puikus. tortas išgirtas ir suvalgytas 😉
Gita, dėl paskutinės eilutės ir džiaukimės 🙂 O kitą kartą, tikiu, viskas pavyks dar geriau 🙂
Sveika Asta, susigundziau ir as siuo receptu, zadu daryti kita savaite vyro gimtadieniui :)Norejau paklausti gal galetum papasakot kaip tau sekasi supjaustyti taip graziai iskepta biksvita i kelias dalis? Su siuku? ar su peiliu? Nu as kiek kepu tortus kazkaip niekad nedristu kepti viso is kart kad po to supjaustyt. Kepu atskirai kiekviena 🙂
Indre, biskvitą aš pjaustau visada arba su siūlu, arba su labai ilgu dideliu peiliu, bet VISADA, kad ir kaip pjaustydama, prieš tai šoniuose padarau reikiamą skaičių negilių įpjovų, aplink tortą. O paskui į jas arba įstatau peilį ir ratu pjaunu, arba siūlą 🙂 Tačiau jei baisu, kad nesigaus, juk nieko tokio kepti ir kiekvieną biskvitą atskirai 😉
Sėkmės! :))
Ech… aš taip laukiau šiandienos. Dienos,kada kepsiu šį išgirtąjį tortą. Ir viskas sekės kuo puikiausiai,biskvitas iškepė puikiausias,beja jis man labai primena mano mėgiamą pyragą „Negriuką”,ir supjausčiau kuo gražiausiai,išsiplakiau kondensuotą pieną su sviestu,ir atėjus metui pilti kavą,pamiršau,kad pilti reikia iš lėto… O turėjo būti idealus tortas 🙁 sugadino visą dieną… Vis tiek sutepiau,nors ir žinau,kad nieko gero nesigaus. Ai. Bent jau žinau,kad greitu laiku ir vėl jį kepsiu,ir tikrai nieko nepamiršiu 🙂 Ačiū Tau už receptą 🙂
Kreiduota, už receptą nėra už ką 🙂 Gaila, kad tokia smulkmena pakišo koją.. Bet tokios klaidos nepasimiršta – esu tikra, kad kitą kartą tikrai prisiminsi, vien tik paėmus puodelį į ranką 🙂 O šįkart.. tikiuosi, kad tortas bent jau valgomas buvo 🙂
Gal tortui reikia daugiau dienu „susigulejimui”
Egle, aš tortą susigulėt palieku visad bent per naktį 🙂
Kepiau šitą gražuolį gimtadieniui 🙂 Gavosi tiesiog puikus! Nors vietoj keturių biskvitų gavosi tik trys 😀 Mane jis iškart sužavėjo, nes labai priminė vaikystėje mėgtą Klaipėdos duonos pyragą „meškutė” :)) Ačiū už receptą!!
Nėra už ką! Labai smagu girdėti, kad tortas ne tik patiko, bet dar ir nostalgiškus gražius prisiminimus sukėlė 🙂
Sveikute,norejau paklausti ar butina ta juoda kakava as esu uk ir net neisivaizduoju is kur gauti jos o taip noriu pagaminti si tortuka savo gimtadieniui ,bet va beda kad turiu tik kakavos rudos:(
Naudoki drąsiai turimą kakavą, viskas bus gerai 😉
[…] radau pas Astą, tortų karalienę mano akimis […]
Norėjau paklausti, ar kondensuotą pieną reikia pakaitinti? ar tiesiog užtenka atsidarius indelį iškart maišyti su sviestu? 🙂
Ieva, jeigu naudojate paprastą kondensuotą pieną, jį reikia išvirti. Pati niekada nesu to darius, nes visada renkuose lengvesnę alternatyvą ir naudoju „Rududu” 🙂
Laba. Aš vakar kepiau šį skanųjį tortą. Skonis neapsakomas… Bet kažkodėl man kremas nesustingo… Kondensuotą pieną viriau 1 val (gal per trumpai?), sviesto netirpdžiau, o tiesiog rankomis viską ismaisiau… Kas galėjo pakišti koją?:)
Bet kitavertus skonis nerealus, nors neesu didelė šokoladinių tortų mėgėja
Galbūt sviestas buvo ne tikras, ne 82 proc.? O gal ir kondensuotas pienas nebuvo pakankamai gerai išvirtas, nes jis turėtų būti tokios konsistencijos kaip „Rududu” – tikrai pakankamai tvirtos. Pavyzdžiui, pakabinus šaukštu, nebėgti.
Gaila, kad nesustingo, bet džiaugiuosi bent tuo, kad skonis patiko 🙂
Laba. Jau antra karta ruosiuosi kepti si torta, pirmasis gavosi super, neskaitant kai kuriu smulkmenu 🙂 Kas valge, visi isgyre, tik dabar noriu paklausti, kokiu budu reiketu virinti ta kondensuota piena, vandens vonelej, ar paprastai ant ugnies? Pirma karta pasinaudojau alternatyva, dabar reiketu sita buda isbandyti 🙂 Aciu uz atsakyma 🙂
Knopkyte, reikėtų pripilti puodą vandens ir įdėti kondensuoto pieno skardines (neatidarytas, tiesiog pačias skardines). Vanduo turi jas būtinai apsemti. Ir reikia tiesiog virti, virti, virti… apie dvi valandas. Ir visuomet tikrinti, ar nereikia pripilti į puodą papildomai šiek tiek vandens, nes labai svarbu, kad nuolat skardinės būtų apsemtos.
Tiesą sakant, pati niekad nesu to dariusi, nes šiuo atveju alternatyva – „Rududu” – naudotis ir lengviau, ir greičiau, ir pigiau 🙂
Supratau, aciu 🙂 neapsakomai skanus tortas! sikart kepiau is dvieju normu, ir tai tik mazas trupinelis liko paragauti 😀
Džiaugiuosi, kad tortas patiko! 🙂
O puse puodelio kavos, tai kiek butu ml.?
125 ml 🙂
Aciu uz greita atsakyma. Planuoju isbandyti visus jusu tortus 🙂
Na, šitas planas skamba fantastiškai saldžiai ir skaniai 😀
O kavą pilti jau ataušusią?
Taip 😉
aciu uz si nuostabu recepta,dangisko skonio tortas 🙂
Toma, labai džiaugiuosi! Tikrai nėra už ką 😉
Tortas labai skanus. Ačiū už receptą. Kremas nestingo, bet viską gelbėjo želatina. Laukiu jūsų kitų kepinių.
Viktorija, džiaugiuosi, kad tortas patiko, tik labai keista skaityti, kad kremas nestingo – tiesą sakant, šio torto kremas man yra vienas iš pačių tvirčiausių. Gal sviestą ištirpinote, o ne leidote jam atšilti iki kambario temperatūros natūraliai? Arba gal vietoje sviesto naudojote tepų riebalų mišinį?
Taip, naudojau riebalų mišinį. Na, bet kitą kartą bandysim su tikru sviestu. 🙂
Viktorija, linkiu sėkmės! 🙂 Tikiu, kad antras kartas bus dar sėkmingesnis 😉
Nuostabaus skonio torčiukas !!! Tik vieną klausimėlį turiu 🙂 kavą i rududu ir sviesto masę pilti dar karštą ar atvėsusią? 🙂
Karolina, ačiū ačiū 🙂
Kava turėtų būti tokios pačios temperatūros kaip ir visi kiti produktai (sviestas ir „Rududu”) 🙂
nuostabus nuostabus tortas – gavosi puikiai, dariau rimtai didelei sventei ir visi liko suzaveti! aciu labai
Nėra už ką! 🙂 Labai džiugu, kad viskas pavyko ir patiko 🙂
Sveiki,
ruošiuosi gaminti šį tortą, noriu paklausti, ar tinka paprasta juoda kakava (žinote natūrali, be cukraus, ir pan.)?
Tikrai taip, tinka ir tokia kakava 😉
as ir rytoj kepsiu draugo gimtadieniui, tik norejau paklaust ar galima vietoj sodos deti kepimo miltelius?
Lauryna, manau, pavyks ir su kepimo milteliais 🙂
Pirmasis mano gamintas tortas ir galiu pasakyti, kad jis TOBULAS. Išbandžiau šį receptą ir pamilau saulėtą virtuvę 😀 Ačiū!!!
Inga, tai aš sakau ačiū! Nuostabu girdėti, žinoti; visad lauksiu „Saulėtoje virtuvėje” 🙂
Laba diena, norėjau paklausti kokius riešutus naudojote?
Juste, lazdynų 😉
Kepiau siandien si torta,ir turiu klausyma del kremo… kai maisiau Rududu ir sviesta,tai kremas buvo tokia vientisa gan standi mase,po biski pyliau kava… ir man atrodo sugadinau krema..jis suskystejo.. ir tapo toks kaip trupineliais..nebuvo standus kaip buna kremai.. ka galejau ne taip padaryti?ar imanoma perplakti Rududu ir sviesta? Ar gal nereikejo plakti ju kartu su kava,o siaip sumaisti mentele…nors tikrai ilgai neplakiau..
Justina, o ar visi ingredientai buvo vienodos temperatūros? Tai – svarbiausia, ruošiant kremą.
Kokius dejote riesutus? 🙂
Milda, lazdynų riešutus 🙂
Skamba nerealiai skaniai. Esu įsitikinusi, kad patiks ir mano šeimynai.
O ką būtų galima pilti vietoj kavos? Ar tiesiog palikti sviesto ir rududu kremą?
Kepiau, ir tikrai kepsiu dar !gavosi super skanus!
Jūrate, labai labai džiaugiuosi girdėdama! 🙂
Sveiki,ar galima daryti veidrodine glazura ant sio torto,ar butinai reiketu tepti virsu ir sonus sviestiniu kremu,kad veidrodine glazura gerai gautusi?
Vilmante, deja, tačiau visiškai neturiu patirties su veidrodine glazūra, todėl atsakymo į Jūsų klausimą tiesiog neturiu 🙂 Tikiuosi, kad jį rasite kitur, iš labiau šioje srityje patyrusių žmonių!
Kepu ir aš sį skanėstą, bet biskvitas po 10min dar visai skystas! Bandau kepti dvigubai ilgiau, žiūrėsiu kas gausis, bijau, kad viskas nenueitu šuniui ant uodegos 🙁
Aušra, kepimo laikas visada priklauso ir nuo orkaitės, todėl drąsiai pasikliaukite savo akimis ir medinio pagaliuko „metodika” 🙂 Tikiu ir tikiuosi, kad tortas pavyko puikiai! Labai lauksiu žinių, jei tik galėsite pasidalinti įspūdžiais 😉
Sveiki, ar verta bandyt is viso sio recepto daryt keksiukus? Ar nebutu per sausi? Ir kiek laiko reiketu kept?
Evelina, paprastai keksiukai kepa apie 15-25 minutes, patikrinti reikėtų mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. O dėl to, ar jie nebus per sausi, negaliu tiksliai atsakyti, bet taip nutikti neturėtų 🙂
Gaminau šitą. Kremas gavosi skystas 🙁 nestingo. Viskas išbėgo tiesiog. Norėtųsi pakartot, bet nežinau, kame klaida. Sviestas buvo 82proc, ir aplamai, aš visada naudoju tikrą sviestą. Netirpinau, tiesiog padėjau ant spintelės ir tiek. Karamelę naudojau norfos piemenėlio, jis grynai kaip virtas kondensuotas, esu virus ir pati, bet rududu pirktinis žymiai kietesnis. Kavą pyliau šaltą. Nu ir kur bėda 🙁
Renata, kaip gaila 🙁 Peržvelgiau senus komentarus; pasirodo, kad ne Jums vienai tortas nesustingo. Pagal tai, ką išvardijote, atrodo, kad viskas turėjo pavykti puikiai; kaip esu kartojus ankstesniuose komentaruose, mano žiniomis svarbiausia, jog visi produktai būtų vienodos temperatūros, o kava į kremą būtų supilama laaaabai lėtai, nuolat plakant. Jei taip ir darėte, neįsivaizduoju, kodėl galėjo nepavykti 🙁
Sakykit, o koks gaunasi šito torto svoris?
Daiva, deja, tačiau į šį klausimą tikrai negaliu atsakyti, nesu torto svėrusi.
[…] – kai tėvų metinių proga prieš kokius tris keturis metus pirmą kartą gyvenime iškepiau Juodąjį princą. Tada ir pajutau, kad sukantis prie puodų širdis prisipildo malonios šilumos, o laimingų […]