Šiais laikais labai madinga gyventi sveikai, ekologiškai ir draugiškai aplinkai. Virtuvė – ne išimtis. Ekologiški produktai, jokių E, tik natūralios maistingosios medžiagos, tik su vitaminais, tik savo sode išauginti produktai, ir taip toliau, ir panašiai – visa tai užkariavo parduotuvių lentynas, televizijos reklamas, namų šeimininkių galvas ir mūsų virtuvių lentynas bei spinteles. Ir kad ir kaip aš būčiau UŽ šitą sveikuolišką “judėjimą”, vis tik esu tik paprastas žmogus. Mirtingas ir su trūkumais.
Nors ir nenorėčiau būti apmėtyta nei kiaušiniais, nei pomidorais, tokia jau ta tiesa – kartais naudoju sultinį iš kubelių, o kartais pietums užsipilu puodelį greitai paruošiamos makaronų sriubos. Kartais vakarienei verdam pirktinius koldūnus, o per Kalėdas meduolius dažau ne burokėlių sultimis, o pirktiniais dažais. Neapžiūrinėju kiekvieno produkto etiketės, ieškodama baisiųjų E (ir taip žinau, kad dažniausiai rasiu), o ir duoną – nors turiu ir rankas, ir orkaitę, ir net duonkepę – dažniausiai beveik visada perku iš parduotuvės.
Todėl kai susiviliojau – o viliaujausi jau be galo ilgai – išsikepti “Red Velvet Cake”, nebandžiau savęs atkalbinėti. Žinau, chemija. Žinau, raudona – nevalgoma. Nežiūrėjau, kiek ant dažų pakelio surašyta nuodingų priedų – mažiau galvą skaudės ir skaniau suvalgysiu. Nemanau, kad iškepti ir suvalgyti raudoną pyragą yra labai blogai. Manau, kad viskas, kas su saiku, yra net labai gerai. Net jeigu tai nėra sveika ar ekologiška. Todėl va ėmiau ir išsikepiau šitą raudonojo aksomo pyragą (ar greičiau tortą!), nors ir girdėjau šen bei ten nepritariančių šnabždesių.
Tiesa, raudonojo aksomo tortas vos vos nevirto mėlynojo aksomo tortu – va čia tai išvis vaizdas iš kojų verčiantis būtų, ką? O buvo taip, kad jau pradėjus plakti tešlą ir atėjus dažų eilei, apsižiūrėjau, kad tų raudonų dažų, kuriuos buvau tikra, kad turiu, lyg ir nebeturiu. Bet turiu mėlynų – skaisčiai mėlynų kaip pavasario dangus, labai labai gražių. Jau svarsčiau tą variantą, tikrai svarsčiau… bet ėmiau ir radau už tūkstančio ir vieno indelio šio bei to užkritusius raudonuosius. Ir viskas pavyko pagal planą. Raudonai. Nuotaikingai, smagiai ir skaniai.
Skonis: 9/10. Paprastai tradicinis amerikietiškas Red Velvet Cake yra gaminamas su visiškai kitokiu pertepimu – iš kreminio sūrio, sviesto ir daug cukraus pudros. O bet tačiau kadangi jau kepdama morkų tortą patyriau, koks yra puikus jo kremas (ir puikus pakeitimas pirmam minėtam), taigi pritaikiau ir šiam tortui. Taigi, kremas buvo vertas apvalaus dešimtuko. O biskvitas… biskvitas iškilo puikiai, buvo labai gardžiai drėgnas, ne per saldus ir labai maloniai minkštas. Vienintelis jo išskirtinumas – spalva, bet jei ne ji, sakytum, įprastas labai puikus biskvitas. Vienas iš tokių, kuriam net sulaistymų nereikia, jis ir taip tirpsta burnoje. Tik gal dėl dažų (nors, rodos, beskoniai), o gal dėl kažko kito, vos vos švelniai jautėsi toks keistas poskonis… Nepasakytum, kad neskanus, bet toks truputį keistas, neįprastas. Kai tortas su kremu – valgai pasičepsėdamas, bet vienas be nieko biskvitas praranda pusę savo skonio žavesio – todėl ir devintukas. Vis tik kaip tortas, šis Red Velvet Cake manęs nenuvylė – džiaugiuosi, kad pagaliau prisiruošiau, ir jei reikėtų, pakartočiau dar kartą.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Blissfully Delicious
Tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitui:
2 1/2 puodelio (350 g) miltų
1 1/2 puodelio (300 g) cukraus
1 arb.š. sodos
1 valg.š. kakavos
1 arb.š. druskos
2 kiaušiniai
1 1/2 puodelio (300 g) aliejaus
1 puodelis (270 g) raugintų pasukų arba kefyro
2 valg.š. raudonų maistinių dažų (naudojau sausus miltelius)
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1 arb.š. baltojo vyno acto
Kremui:
500 g varškės, pertrintos
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g grietinėlės, plakamosios (36 % rieb.)
citrinos sulčių pagal skonį
GAMINIMO EIGA
1. Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, aliejų, pasukas (arba kefyrą), maistinius dažus, vanilės ekstraktą ir baltojo vyno actą.
3. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir viską gerai išplakite iki vientisos masės.
4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą.
5. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės. Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
6. Atvėsinkite biskvitą. Atvėsus, perpjaukite išilgai į tris lygias dalis – atskirus torto biskvitus.
7. Paruoškite torto kremą. varškę sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Gerai pertrinkite iki vientisos masės, kol visiškai neliks gumuliukų.
8. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų.
9. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę.
10. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele), išmaišykite.
11. Surinkite tortą: ant lėkštės dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo.
12. Ant kremo dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepkite antru trečdaliu varškės kremo.
13. Uždėkite trečią biskvitą, paspauskite ir aptepkite likusiu kremu.
14. Viršų apibarstykite biskvito likučiais*.
15. Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį. Skanaus!
* paprastai biskvitas visada kepdamas iškyla ir iškepa su „kuprele”. Tą „kuprelę” visuomet nupjaunu ir atidedu papuošimams ar tiesiog užkandžiui su arbata. Likusią biskvito dalį (be nupjautosios dalies) pjaustau į tiek biskvitų lakštų, kiek reikia.
85 komentarai
Glad you rated the cake 9/10!! 🙂 I really LOVE this cake. I have since then modified the recipe slightly and reduced the oil to 1 or 1-1/4 cup. I feel like it has more balance than the full version of 1-1/2. Beautiful picture!
Yudith, thank you for the recipe! It’s really great and I also love this cake. I think I will try to reduce the oil next time – thanks for the advice 🙂
Asta – Tortas atrodo pasakiskai!!! ir be BUROKELIU!!! VALIO!! Red Velvet – nepakeiciama amerikietiska klasika; nemirtingas ir vaizdas, ir skonis; way to go, girl! tavo tortas ROCKS!!
Aušra, ačiūūū! 🙂 Tikėjau, kad atsiras bent vienas žmogus, kuris palaikys mane dėl dažų, o ne dėl burokėlių 😀 O šiaip tai super tortas, aš tikėjausi, kad jis bus toks „šiaip sau”, o, pasirodo, labai puikus! 🙂
Laaaaaabai skaniai atrodo! Nesu ragavus ir jau ilgai mąstau ar kepti, ar nekepti. Bet juk ne veltui viliojantis jis toks, ką? 🙂
Tikrai ne veltui, Asta, tikrai 🙂 Pabandyk – pradžiuginsi akis ryškiomis spalvomis, o ir skonis, tikiu, nustebins iš gerosios pusės 🙂
Asta, torto pjūvio vaizdas – vertas milijono! Pamačius tokį grožį neberūpi jokie dažai. Labai norėčiau paragauti.
Vilma, mielai pavaišinčiau, nors neturiu jau nė kąsnelio likusios… Ir didelis ačiū už gerą žodį nuotraukoms! 🙂
pirmą kart paragavau Red Velvet, kaip ne keista, Norvegijoj 😀 žiauriai skanus buvo… sugundė ta raudona spalva. ir gundo iki šiol.
man tik toks klausimas (su dažais beveik nieko nesu kepus). ar nesijaučia koks specifinis jų kvapas, skonis? kokius pirkti?
Egidija, žinok, kaip ir aš rašiau prie „Skonio”, man kažkas vos vos labai minimaliai jautėsi – ne neskanus, ne kartus, ne dar koks, o tiesiog keistas, šiek tiek neįprastas skonis. Net ne skonis, o skonio atspindys, sakyčiau 😀 Ir negali sakyti, kad neskanus – tiesiog įdomus. Manau, kad iš tikro tai viskas nuo dažų priklauso, nes turiu vienus tokius, kurie klaikiai neskanūs, kartūs, tai juos po pirmo pabandymo „nurašiau”. O šiam tortui naudojau dažus milteliais, rusiškus… pirkau seniai, per forumą, paskutinius likučius jau naudoju 🙂 O Lietuvoj tokiu pirkti niekur nemačiau, bet yra visokiausių kitokių. Taigi, tikriausiai neišbandžius, nepaaiškės. O išbandyti labai raginu! 🙂
fantastiskai atrodantis tortas!!!!! as kepiau keksiukus, pas mane jie ne tokie zavus, kaip tavo torto gabalelis ♥
Neringa, ačiū! 🙂 Mačiau tavo keksiukus, jie ne mažiau žavūs – pas tave apskritai kepiniai vienas už kitą gražiau ir skaniau atrodo! 🙂
Kaip senai as laukiau sito recepto! Valio valio valio! Tik vienas klausimas – kur nusipirkti raudonu dazu? Paprastai parduoda po 15g uz mazdaug 12 Lt, o cia kokiu 2 reikia, tai truputi brangokai gaunasi…gal yra kazkur, kur juos parduoda didesniai kiekiais ir salyginai pigiau?
Ugne, aš mačiau, kad skystais dažais prekiauja didieji prekybos centrai „Hyper Rimi”, tačiau nesu jų bandžiusi. Taip pat kelių rūšių maistinių dažų (ir skystų, ir milteliais) galima įsigyti KTU Maisto institute (Kaune, šalia prekybos miestelio „Urmas”) – jie ten pakuojami didesniais (be ne pramoniniais) kiekiais ir tikrai pakankamai patraukliomis kainomis (nors tiksliai dabar nepasakysiu, kokios jos konkrečiai), o ir spalvų yra nemažai – paskutinį kartą, kai lankiausi, raudonos buvo bent keli atspalviai 😉
Aš assorti užmačiau dažų: http://www.assorti.lt/dr-oetker-red-colour-raudoni-maistiniai-dazai-38ml
su skystais Oetker dazais teko dazyti… Gavosi „Pink Velvet Cake” 🙂 dvieju buteliuku pilti nesiryzau, tad manau kad milteliai geresnis variantas gali buti 😉
VAU ♥ Nu atrodo tai pritrenkiančiai…mielai norėčiau išbandyti. Lauksiu progos arba įkvėpimo ir žinai kepsiu. Gerai parašei: kas saikinga tas ir nėra blogai 😉 Aš taip pat manau 😉
Dėkui dėkui 🙂 Net neabejoju, aguonėl, kad įkvėpimo tau tikrai nestinga ir vieną akimirką jis užplūs netikėtai – o tada jau laukiam raudonų vaizdų tavo blog’e 🙂
o man patiko kremas 🙂 varškinis, uuu.
Labai geras kremas, labai! 🙂
Labai gražiai atrodo! Gražiau nei dauguma matytų internete! Beje, yra ir burokėlinė šio torto versija 🙂 Spalva jo kitokia, bet visvien smagi.
Saule, ačiū labai 🙂 Kas burokėlinė versija yra, žinau – girdėjau, mačiau, skaičiau. Bet man Red Velvet Cake yra Red Velvet Cake, ir jau su burokėliais ne tas, ne tas… juk tai klasikinis tortas, kuris gaminamas su dažais ir jų dėka yra tokios spalvos, sukelia tokį įspūdį 🙂
Žinoma, neneigsiu, saldūs pyragai su burokėliais – super įdomi idėja, aš už! 🙂 Tik tada jau vadinti reiktų tikriausiai kitaip 🙂
Labai gražus tortas! Aš tik labai nustebau dėl tokio pertepimo, nes iki šiol visada darydavau su mascarpone ir Philadelphia arba Creme Bonjour kreminiais sūriais. Būtinai reikės bandyti ir su varške. O biskvitą neiškentus prakepiau pabandymui 🙂 Geras jis, skanus, tik kiek sunervino, kad iškilo viršus taip smarkiai iškilo ir įplyšo. Čia tik man taip nepasisekė ar ir tamstai tokia nelaimė atsitiko?
Beje, dažus naudojau gelinius – puikiai nusidažė. Perku Americolor ebay’uje, o jei kas skuba, tai radau štai ką: http://www.cake-deco.lt. Jie parduoda Sugarflair firmos gelinius dažus. Jie „piktesni” už Americolor (sunkiau nuo rankų nusiplauna:) ), bet šiaip maistą nudažo laaabai gražiai.
Ačiū! 🙂 Dėl kremo – kaip ir minėjau, aš pasirinkau ne visai tradicinį variantą, nes atbaidė pakankamai didelis cukraus pudros kiekis, be to, šis kremas sąlyginai panašus, nors žinoma, šiek tiek paprastesnis, bet ne prastesnis 🙂 Ir man labai labai labai skanus! Dėl biskvito – man jis iškilo, susidarė nedidelė „kuprelė”, tačiau nesuplyšo. Tą nedidelę „kuprelę” nupjoviau ir sutrupinau ant torto viršaus.
Ačiū už patarimus dėl dažų. Kadangi maniškiai jau į pabaigą, o karts nuo karto šį bei tą norisi ir spalvotai pateplioti, patarimai pravers. 🙂
O aciu uz si patarima! As kaip tik is Cake deco esu prisipirkusi kruva dazu, kai lipdziau marcipanus per Kaledas. Bijojau deti gelinius i biskvita, galvojau paskui susoks i kokius gabalus ar kazkas jam atsitiks, tai galvojau trauksiu ieskoti milteliniu, kuriu gan nemazai reiktu ir butu nepigu 🙂 bet pasirodo puikiai tinka ir geliniai. Valio valio valio 🙂 Dabar jau niekas nesustabdys noro isbandyti sita grozi 🙂
Ugne, sėkmės ir skanaus torto! 🙂
O kuom butu galima pakeisti baltojo vyno acta? Gal tiktu paprastas actas?
Brigita, baltojo vyno actas švelnesnio skonio, todėl rekomenduočiau naudoti jį. Jis nėra brangus, ir rasti galite beveik kiekvienoje parduotuvėje 🙂
Vakar issikepiau biskvitus, siandien ketinu sutepti ji, man biskvitai gavosi tokie „dregnoki”, cia viskas gerai? Ir dar….ragavau biskvita, paskui liezuvis buvo raudonas 😀 , taip pat ir dantys paraudonavo, mano dazai is KTU instituto 🙂
Labai super atrodo nuotraukos! 🙂 Ir aš labai noriu išbandyti šį tortą, turiu Americolor gelinių dažų, tik nežinau, kiek jų reikia dėti? Norėjau pirkti miltelinių, bet pagalvojau, kad vieno buteliuko neužteks, ir bus gerokai brangiau… Kai dažau dengimo ar lipdymo masę, tai gelinių dažų reikia labai nedaug. O kaip su šitu biskvitu?
Beje, gelinių Americolor dažų ir šiaip visokių gerų dalykėlių galima nusipirkti čia – http://www.sal2.net/. 🙂
Jovita, kadangi su geliniais dažais nebandžiau, todėl bijau suklaidinti. Bet manau, kad galima dažus dėti po truputį ir žiūrėti, kada gausis intensyvi raudona spalva 🙂
Reikės pabandyti, tik reikia teisingai išsirinkti tos spalvos atspalvį, nes jų net keletas yra… 🙂
Na, ką, išsikepiau biskvitą, tik jis man gavosi tamsiai raudonas, nors tešla buvo gražiai ryškiai raudona. Dažų dėjau ne tiek ir daug, bet manau, pakankamai, nes po to dedant spalva nesikeitė. Todėl nusprendžiau, kad gana. Ir kepė jis man kur kas ilgiau, gal 1 val. 20 min. Nes vidurys biskvito vis dar buvo skystas po 45 min. kepimo. Kai kepiau ilgiau, iškilo pats vidurys ir suplyšo.. 🙂 Matysim, kas bus, kai sutepsiu ir paragausim. 🙂
Jovita, kepimo laikas didžiąja dalimi priklauso nuo orkaitės, todėl nieko čia tokio, kad taviškis kepė ilgiau 🙂 O tai, kad biskvitas praplyšo, yra geras ženklas – vadinasi, gerai iškilo ir bus purus bei minkštas 🙂
Tikiuosi, kad skonis nenuvils – labai lauksiu žinių! 🙂
Taip, biskvitas buvo minkštas ir purus, net pagalvojau, kad būtų galima jį pritaikyti kitam tortui, tik aišku, nedėti dažų. 🙂 O tortas jau išragautas, išdalintas, išėjo tikrai skanus, jei ne spalva, tai net nepasakytum, kad kas neįprasto jame. 🙂 Tik aš į kremą dėjau dalį tepamos varškės, be gumuliukų, ir maniškis buvo truputį kitoks, nei atrodo jūsiškis. Bet vistiek skanus. 🙂
Jovita, svarbiausia, kad patiko – dėl šito ir džiaugiuosi labiausiai 🙂
Ir iš tiesų pritariu, kad šiame torte išskirtinė yra spalva, o ne skonis 🙂 Jei užsimerktum, nepasakytum, kuo jis čia gi toks super išskirtinis. Nors mums tikrai labai patiko, skaniai ir greitai sulapnojom 🙂
O man gavosi visiskas sh….. su spalva 🙁 kazkoks tamsiai oranzinis… nors resla buvo ryskiai raudona 🙁 skoni ryt ragausim…. o taip norejau sesei gimtadieniui ryskiai raudono torto… ech… dazus tai skystus gelinis dejau, kur assorti.lt pirkau…
Gintare, matyt, nuo dažų priklauso. Kadangi aš su geliniais nesu kepusi šio biskvito, negaliu pasakyti tiksliai.
Na, bet įsivaizduoju, kad tamsiai oranžinis tortas taip pat atrodė neįprastai, stebinančiai ir linksmai 🙂
viena, ka kol kas galiu pasakyti, kol kepa biskvitas, bet kitam kartui ieskosiu rimtesniu dazu 🙂 labai jau silpni maniskiai 🙂 o supyliau visa buteliuka 🙂
tortas iskeptas ir jau suvalgytas 🙂 vienintelis trukumas tik spalva… skonis tikrai atitinka pavadinima – aksomas, tiesiog istirpo burnose 🙂 zodziu, tvirtas 10 🙂 Aciu Aciu Aciu!
knopkyte, kaip aš džiaugiuosi, kad Tau visada viskas puikiai pavyksta! 🙂 Taip ir toliau! 🙂
Skanus labai, ypac kremas!
Roberta, džiaugiuosi girdėdama! 🙂
Kepu si torta dabar. Beda ta kad jau prabego 45 min o biskvitas zalias, nors viska darau pagal recepta.
Na ka vistik nesigavo man tas tortas, nes matyt jam reikia daug daugiau laiko nei as maniau, nes maniskis net nespejus ikisti i saldytuva subyrejo, galima sakyti, rankose. Matyt biskvitas buvo per siltas uzdejus kremo neatlaike slegio ir gavosi beformis daiktas. Reikejo ji deti kad ir i ta pacia kepimo forma gal tada kazkiek tos formos butu like, deja manau padariau ne viena klaida ji gamindama. Biskvitas tikrai skanus, kremas irgi nerealus, bet galutinis rezultatas tokio grozio kaip nuotraukoje tikrai nepasieke 🙂 Bet receptas tikrai geras, verta bandyti, gal pabandysiu kuomet turesiu daugiau laiko. Na o po nakties ryt darbe prie arbatos puodelio tikrai turesiu ka veikti 🙂
Oi, Ilona, štai kur didelė klaida – kad neatvėsinote biskvito. Jį reikia atvėsinti visiškai visiškai. Tada gražiai supjaustyti ir tik tada sluoksniuoti su kremu. Tada niekas neturėtų nei griūt, nei byrėt, nei tirps. Nes biskvitai gana lengvi, o kremas – tvirtos konsistencijos. Aišku, visada galima naudoti torto formos žiedą, kad prilaikytų formą, kol sustings šaldytuve, bet šį tortą darant man nė jo nereikėjo 🙂
Šiaip ar taip, svarbiausia, kad klaidos aiškios. Kitą kartą, kai turėsite laiko daugiau, linkiu dar kartelį pamėginti ir neabejoju, kad pasiseks šimtąkart geriau! 🙂
Taip, Asta, laikas labai svarbus šiam gaminiui, nes tiesiog taip, po darbo parėjus, tikrai nebėra tiek laiko, ypač atvėsinimui. Bet vistiek kad ir beformi buvau nusinešusi ir į darbą ir kas tik ragavo labai visiems patiko. Tikrai kepsiu šventėms šį tortuką, nes jis nerealus. Ir net manau iš šios tešlos kepsiu keksiukus – turėtų gautis superiniai. Kremas išvis dieviškas manau jį ne kartą dar naudosiu.
Ilona, belieka palinkėti sėkmės ir skanių kepinių! 🙂
Deja, pas mane nei pasuku, nei kefyro pirkti nera… Kazin, butu galima naudoti naturalu jogurta? Planuoju kept kaledoms, bet bijau sugadinti…
Evelina, štai čia puikus straipsnis, kuo galima pakeisti pasukas: http://joythebaker.com/2009/10/the-best-buttermilk-substitutions/ Pasak šaltinio, vieną puodelį pasukų galima keisti 3/4 puodelio natūralaus jogurto ir 1/4 puodelio pieno. Sėkmės ir skanaus! 🙂
Aš kepiau Kalėdoms antra karta, turėdama daugiau laiko ir likau labai patenkinta. Nerealus tortas, kepčiau ir kepčiau. Tiesa mano mamos orkaitėje teko kepti dvigubai ilgiau, nes matyt orkaite daug lemia, bet viskas gavosi tobulai.
Ilona, labai labai džiaugiuosi! 🙂
Kepiau kaledoms, vietoj kefyro naudojau laban. Tobulas, tobulas, tiesiog tobulas tortas. Red velvet- mano silpnybe, o kai pavyko, tai tiesiog plojau katuciu,
Aciu tau, Asta. Tavo blogas- tikras stebuklas, jau nemazai ka isbandziau, nusivilti neteko 🙂
Evelina, oi, kaip smagu, super, labai džiaugiuosi! 🙂
O kokio dydžio forma buvo naudota?:)
22 cm skersmens 🙂
Aš jau du kartus kepiau šį tortą ir niekaip, na niekaip nesigavo man ta raudona spalva :((( pirmą kartą kepiau su skystais dažais, kuriuos kiekviena maxima ir rimi turi, tai gavosi vos vos rozinis. Antrą kartą „pasimokius” jau rimtos firmos miltukų už penkiolika pinigų nusipirkau ir galvojau, kad dabar tai jau bus RAUDONAS, po galais. Ogi, žiū, rudas besigavo, jei ne kakava, turbūt išvis bespalvis būtų išėjęs… Nesuprantu aš tų dažų ir baisiai baisiai liūdna. Bijau jau net trečią kartą bandyt kept.
Et, tikrai, kad et.. Labai liūdna, kad nepavyko išgauti norimos spalvos. Bijau, kad nelabai ir pagelbėsiu – vis tik viskas čia priklauso nuo dažų. Galiu tik pasakyti, kad aš maistinius dažus perku „Naujajame Lime” Kaune, mažuose indeliuose – jie toookie ryškūs, kad oho! Štai čia dar vienas įrodymas, kokie ryškūs: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3979 🙂
O man su plakta grietinele problemos… is pradziu lyg ir puikiai viskas, o kai sudejau i varskes misini, eme ir suskystejo 🙁 Ar cia nuo to, kad sumaisiusi abu misinius plakiau plaktuvu, ar kad ta mano varske buvo mandresne, specialiai tortams kepti? Nezinau kaip ir bepataisyt, o jau trecia valanda nakties! Sugrudau i saldytuva, einu miegot, lauksiu ryte isganymo… gal per nakti ji pati kaip nors sustandes… 😀
Egle, visa paslaptis šiame recepto punkte: „9. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę.”
Kai pasiruošiate grietinėlę, išplakate ją iki standžių putų, įmaišyti į varškę ją turite lengvais judesiais, šaukštu; jokiais būdais neplakti plaktuvu. Tuomet tokių problemų tikrai nebus 😉
klausimelis del sodos. Ar butinai ja deti, ar galima pakeisti kepimo milteliais?
Kadangi tešloje naudojami rūgštiniai produktai (raugintos pasukos ar kefyras), reikėtų naudoti sodą, kaip ir nurodyta recepte 😉
[…] P.S. receptas iš čia. […]
Sveiki Asta, Jūsų receptai, ypač saldumynų nerealūs 🙂
Noriu išmeginti šį tortuką ir norėjau paklausti, ar geriausia biskvitą išsikepti tarkim ketvirtadienį, pentkadienį pertepti kremu, o šeštadienį valgyti? Ar jam laiko reikia pastovėti? Ar geriau biskvitus kepti ir pertepinėti tą pačia dieną?
Ačiū 🙂
Ačiū už gražius žodžius 🙂
Kepčiau ir pertepčiau šiandien, penktadienį; o valgyčiau rytoj 🙂 Tikrai užteks laiko susistovėti. Kita vertus, jei trūksta laiko ir norisi darbus padalinti per kelias dienas, galima buvo kepti ir ketvirtadienį 😉
Taip ir dariau, tą pačią dieną ir kepiau ir sutepiau 🙂 Gavosi nerealiai skanus 🙂 Ir dar kartą kepsiu, kaip tik proga nusimato 🙂 Puikus receptas 🙂
Ačiū, super, labai smagu girdėti! 🙂
[…] P.S. receptas iš čia. […]
Sveiki, šiandien ragavau šitą pyragą kavinėje, galvoju pati išsikepti šventėms, bet man pritrūko dar kažkokio įdomesnio skonio, gal šiek tiek rūgšties. Pagalvojau, kad gal būtų verta ant biskvito užberti šiek tiek uogų, gal spanguolių ar vyšnių, kad suteiktų truputį rūgšties ir įdomesnio skonio? Kaip manote, ar galėtų tikti? ačiū
Kodėl gi ne? Manau, kad drąsiai galima improvizuoti, pasitelkus į pagalbą porą saujelių savo mėgiamų uogų 🙂
Labai skanus gavos,visi liko suzaveti,aciu!
Smagu girdėti, Jurga, ačiū! 🙂
Sveiki. gerb. Asta, dievinu jusu receptus, turiu jusu saldumynu knyga, tad radusi laisvo laiko visada kazka kepu 🙂 valentino dienos proga labai noriu vyrui iskepti red velvet. niekada nesu kepusi sio torto. ar gausis naudojant skystus maistinius dazus? ir pertrinta varske.. kokia naudoti? paprasta trinta varskyte? 🙂 labai lauksiu atsakymo 🙂
Labai smagu kepti pagal Tavo receptus, visada gaunasi. Štai dabar formoje pūpso surinktas red velvet. Raudona biskvito spalva jėginė. Paragavau atskirai biskvito ir kremo tai super. O tortą ryt ragausim. Bet tikiu, kad bus
s k a n u m ė l i s . R.
Sveiki, norėjau paklausti kokį aliejų naudojate ?
Labas 🙂 prasau gelbekit… kepiau si tortuka, bet biskvitas siaubingai dazo. Naudojau sausus dazus. Ar ir jums taip yra? Tortas sventei sestadieniui, todel jau panikuoju. Gal reikes perkepti… 🙁
Ar galima naudoti naminės vanilės ekstraktą, kuris gaminamas su ruduoju romu ir vanilės ankštimi?
Sveiki , ar tinka tokie dažai?
Neringa, šių neteko niekada naudoti, tačiau, matau, rašo, jog tinkami pyragams dažyti – tai leidžia manyti, kad tinka 🙂
O ji kepti su ventiliatoriumi ar be
Lolita, aš kepu su ventiliatoriumi 🙂
Kaip petrinate varškę? Ar ilgai mikseriu plakant nesusiplaka? Turiu 20cm ir 24cm skardaz, kurią geriau pasirinkti?
Viktorija, varškę visada pertrinu trintuvu (blenderiu), puikiai pavyksta ją sutrinti iki visiškai kreminės tekstūros. Skardelę galite rinktis bet kurią, tortas pavyks arba šiek tiek aukštesnis, arba žemesnis, priklausomai nuo to, kurioje kepsite biskvitus 🙂
Išbandžiau ir aš, biskvitai iškilo, net truputį „kepurė” gavosi, skonis tikrai geras. Kremą dariau iš mascarponės, varškės, truputį jogurto ir grietinėlės, tai labai sotus gavosi 🙈