Skonis: 10/10. Saldus ir gana drėgnas tortas. Bet svarbiausia – fantastiškai skanus! Ir negana to – dėmesio dėmesio visiems „Snickers“ šokoladukų gerbėjams – skoniu labai primenantis šį šokoladuką, ypač sviestinis kremas su „Rududu“!
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Energetinė vertė: 500 kcal/porcija
Ar gaminčiau dar kartą? Taip!
Kur radau? SM
Karameliniams biskvitams: Šokolado pertepimui: Grietinėlės kremui: Sviestiniam kremui: 1. Karameliniams biskvitams visus produktus suplakite iki vientisos masės. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą (22 cm skersmens) ir kepkite 180 ºC temperatūroje apie 40 – 45 min., kol biskvito paviršius bus tamsiai karamelinės spalvos ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas.Tortas „Snickers“
Atsispausdinti
INGREDIENTAI
2 kiaušinių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 stiklinės grietinės
1/2 skardinės (200 g) „Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
2 1/3 stiklinės (330 g) miltų
1 arb. š. sodos
100 g juodo šokolado
50 ml pieno
400 g plakamos grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
2 valg. š. cukraus
2/3 skardinės (270 g) „Rududu” (arba virto kondensuoto pieno)
100 g sviesto, kambario temperatūros
100 g pakepintų žemės riešutųGAMINIMO EIGA
2. Gerai atvėsinkite ir perpjaukite biskvitą į tris (arba keturias) dalis (bent jau man lengviausia tai padaryti su paprasčiausiu siūlu arba ilgu peiliu).
3. Šokolado pertepimui ištirpinkite šokoladą su pienu ant silpnos ugnies iki vientisos masės.
4. Grietinėlės kremui grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų.
5. Sviestiniam kremui „Rududu” ir sviestą kartu palaikykite bent kelias valandas ar per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos.
Minkštą sviestą išsukite mediniu šaukštu (ar plaktuvu) iki purumo, sudėkite „Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
6. Surinkite tortą. Į torto formą (22 cm skersmens) dėkite vieną biskvitą, sulaistykite jį sirupu iš vandens ir cukraus (aš apatinį biskvitą sulaisčiau „Damų” likeriu, visus likusius – vandens ir cukraus mišiniu).
7. Aptepkite tirpintu šokoladu, sutepkite pusę grietinėlės kremo.
8. Ant viršaus dėkite antrą biskvitą, jį taip pat sulaistykite sirupu, aptepkite šokoladu, ant viršaus sutepkite visą sviestinį kremą.
9. Dėkite trečią biskvitą, sulaistykite sirupu, aptepkite likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu.
10. Jeigu biskvitą perpjovėte į keturias dalis, ant viršaus dėkite ketvirtą biskvitą ir lengvai paspauskite.
11. Tortą palaikykite šaldytuve, kol kremai sustings, tada išimkite iš torto formos ir papuoškite. Skaniausias šis tortas yra antrą ar net trečią dieną.
200 komentarai
Preita savaite dariau Rafaelo torta, o sia savaite si torta. Tai asmeniskai man „Rafaelo” 100 kartu skanesnis 🙂
Be to, prasikankinau su tuo karameliniu ganasu. Viena karta perplakiau grietinele, o kita karta isviso ji neissiplake. Galiausiai radau internete info, kad praktiskai niekam jo nepavyksta padaryti 🙁
Ginta, dėl skonių nesiginčijama – tikrai žinau porą žmonių, kuriems šis Snickeris patiko labiau už Raffaello, bet.. mano skonis pritaria tavąjam – man Raffaello taip pat arčiau širdies 🙂
O dėl ganašo.. kaip rašiau ir recepte – man taip pat nepavyko su juo susidraugaut.. 🙁
Grietinele reikia uzvirinti ir tik tada pilti i karamele, recepte tai kazkodel nepamineta 😉
Vilija, o! Mano šaltiniuose kažkaip nebuvo šitai paminėta 🙂 Ačiū už pastabą – gal kažkam bus naudinga, o gal ir aš kažkada dar ryžiuos pabandyti :))
cia kurioje vietoje ta grietinele pilama i karamele?
[…] Recepto šaltinis […]
Ar galėtumėt pasidalinti apie torto puošybą? Kokius trupinius naudokite ir iš kokios masės padarytos rozytes? Iš anksto dėkoju už atsakymą 😊. Pagarbiai, Sonata
Sonata, žinoma, galiu! Trupiniai – tas pats torto biskvitas. Nupjaunu biskvito viršų ir atsidedu sutrupinimui bei puošimui. Susmulkinu tiesiog maistiniu smulkintuvu, kai visiškai atvėsta 🙂 Kremo bokšteliai – iš to paties sviestinio kremo, tik be riešutų (tik Rududu + sviestas). Kremas pavyksta tvirtas, puikiai laiko formą 🙂
Daug kartu perskaičiau receptą, bet taip ir nesupratau kur pilti šiltą grietinėlę? I rududu? Į rududu gi tik sviestas dedasi?
Ieva, atleiskite, nesupratau klausimo? Apie kurį recepto punktą jūs kalbate? Grietinėlė yra naudojama atskiram grietinėlės sluoksniui, ji naudojama ŠALTA ir yra plakama su cukrumi 🙂
[…] kitą kartą tokį tortą būtinai darysiu tik iš tvirtos torto rūšies: tai gali būti Medutis, Snickers tortas ar kiti, daug […]
Aciu uz nuostabu recepta, anksciau dariau ji ir likau patenkinta, nors daug darbelio.O sveciai tai gyre!
Jovita, visiškai nėra už ką 🙂 Labai smagu girdėti! 😉
Norėjau paklausti, ar nėra jis per saldus? 🙂
Ieva, na… čia tortas, taigi, saldus 😀 Bet tikrai nėra iš tokių, kad saldu saldu, net antro kąsnelio nebesinori, kaip širdis apsąlo. Jis saldus maloniai, tikrai. Aišku, nuomonės skonio atžvilgiu visada yra subjektyvios, todėl garantuoti šimtu procentų negaliu – kitiems juk ir vynuogės per saldžios 😀
Ačiū už receptą.Seniai ieškojau gero recepto.Tortas pavyko. Visiems labai patiko.Tik truputį papildžiau receptą. Tešla pasirodė per kieta, tai idėjau 1 kiaušinį. Į grietinėlės kremą dėjau žalatinos ir vietoj žemės riešutų dėjau lazdyno. Tarp kitko ganašas pavyko. Buvo labai skanu 🙂
Laima, džiaugiuosi 😉
Tortukas labai vyliojančiai atrodo, galvoju kepti sūnaus gimtadieniui.. studijuoju receptą ir norėčiau pasitiksliti: „2 puodeliai (330 g) miltų”, tai čia 2 po 330 ar iš viso 330? Iš anksto ačiū už atsakymą 😉
Tikiuosi, kad su atsakymu nevėluoju? 2 puodeliai miltų yra iš viso 330 gramų 🙂
Ačiū už atsakymą, nevėluojat, dar tik šiandien kepsiu 🙂
Tortas ypatingai skanus kai pastovi dvi dienas 😉
Valgiau pirmą dieną – norėjau daug ką keist… o antrą kai atsikandau – nu pasaka – viskas idealu :D)
Ganašas nepavyko 🙁 Pirmu atveju bandžiau pagal šį receptą su nekaitinta giretinėle. Antru atveju pagal kitą receptą į užvirintą grietinėlę dėjau Rududu kremą… rezultatas buvo tas pats 🙁
Kaži, kame čia tas Ganašo raktukas pasislėpęs :D)
Kristina, beveik visi tortai yra skanesni antrą dieną, bent jau man 🙂 Todėl aš visad visad juos darau iš vakaro, nebent jau koks extra reikalas ir kitaip niekaip neišeina 🙂
O tas ganašas.. praradusi aš viltį. Džiaugiuosi už tuos, kuriems pavyksta, o man pačiai ir be jo gyvenimas labai gražus, taip nusprendžiau :))
[…] Kremai – pasiskolinti iš labai smagios ir šiltos, visada saulėtos virtuvės: […]
labukas, nuprotesiu jau. kepu rafaelo, bet noriu ji dengti MMG MASE. KOKIU KREMU PRIES TAI APTEPTI? NEZINAU KA DARYT. NERANDU NIEKO. GAL GALIT PARASYTI I PASTA. ACIU
Jau parašiau 🙂 Pakartosiu ir čia, kad reiktų aptepti tortą sviestiniu kremu 🙂
Sveiki,
labai žavingas jūsų blogas!
Ketinu kepti mamai gimtadieniui, kuris bus per Kūčias, tortą, bet niekaip neapsisprendžiu-šį ar Rafaelo. Gal patartumėte? Kurį lengviau pagaminti? Ir ar įmanoma pritaikyti Rožių kerų papuošimus šiam tortui? 🙂
Ačiū, Rima, labai :))
Rožių kerų papuošimą galima pritaikyti visiems tortams be išimties 🙂 O ar šis, ar „Raffaello” – čia jau labai skonio reikalas 🙂 Šis tvirtesnis, rimtesnis, nuodėmingesnis tortas. Raffarello tokios kiek lengvesnės tekstūros. Aš abu juos esu gaminus ne kartą ir ne penkis, todėl net nežinau ką patarti 🙂 Gal burtus mesti reiktų? :))
kazin kodel man biskvitas daug greiciau iskepa per 25-30 min
Ingrida, kiek aš galiu pasakyti iš patirties – visada reikia stebėt pačiam kepimo laiką ir jį koreguoti pagal savo orkaitę ir matomą rezultatą joje 🙂 Nes tos orkaitės, velniūkštės, tikrai ne visos visada ir viską vienodai kepa 🙂
Sveiki,
kepiau kepiau aš tą biskvitą, tai nepatinka man rezultatas… Atrodo kietokas, bet, kas svarbiausia, mažai iškilo (ir netolygiai – tik per vidurį), į keturias dalis niekaip neišeitų padalinti, nebent į tris – su titaniškom pastangom 🙂
Kokia jo paslaptis?… Kad iškiltų, kad gražiai iškiltų?.. Dariau pagal receptą, bet galvoju gal reikia kaip nors atskirai kiaušinius plakt, na, panašiau į biskvitą… Ar jei dedu kepimo miltelių, o ne sodos, tai reikia daugiau?…..
Hamletiški klausimai 🙂
Pabandysiu atsakyti, Laura, tau į šiuos Hamletiškus klausimus :))
Visų pirma, gaila, kad nepavyko. Na, turėtų pavykti, bet šiaip aš irgi dažniausiai tuos produktus maišau tokia tvarka: kiaušinius išplaku su cukrumi, sudedu grietinę ir sodą, tuomet įmaišau Rududu ir galiausiai – miltus. Pilu į indą ir kepu. Iškyla nemažai, bet tas kauburiukas viduryje, taip, susidaro. Aš jį šonams papuošti susmulkinus naudoju, o likusią dalį perpjaunu į keturias dalis – vadinasi, pas mane įmanoma. Aišku, plonos jos būna, bet pavyksta visada (o dariau gal 10 kartų) 🙂
Dėl kepimo miltelių – šaukštelio tikrai užteks 🙂
Sėkmės tortų kepime! Tikiuos, bent truputį padėjau 🙂
Aha, antrą kartą panašiai dariau – tik daugumą grietinės prieš tai su rududu sumaišiau (na, galvojau, kad kiaušiniai tada mažiau nukentės jei juose rududu trinti nereiks). Ale rezultatas panašus gavosi (maždaug dviejų- trijų pirštų storio). Gal taip ir turi būti… Einu, bandysiu pjaut 🙂
Gerų ir -neabejoju- skanių švenčių 🙂
Na, jei tie pirštai yra trys ir dar ne patys ploniausi, tuomet taip ir turi būti 🙂 Tikiuosi, kad pjovimas nesukėlė pernelyg daug rūpesčių ir viskas pavyko 🙂
Ačiū už linkėjimus 🙂 Viliuos, tavo, Laura, šventės taip pat buvo skanios ir gražios 🙂
Na, šiaip ne taip atidalinau 🙂 Viršutinį, tą gaubtąjį sluoksnį kiek per storai atpjoviau, bet kitąkart (gal „ant” Naujųjų) jau geriau žinosiu, kaip pjauti.
Ir kadangi šokolado labai ne mėgėja esu, tai galvoju pabandyti su pienišku tepti, įdomu, kas bus 🙂
Beje, šis tortčiuks man ir mano šeimynai patiko labiau nei rafaello. Tat šventės buvo skanios 🙂
Na, Laura, tuomet sveikinu įveikus pjaustymo ypatumus! Tikrai kuo toliau, tuo geriau bus 🙂 Net ir peilį, ir tą įvaldyti kartais reikia :))
Ir labai džiaugiuosi, kad Jūsų šventės buvo skanios 🙂
Na, ateinu dar eterio pateršti 🙂
Labai įdomiai buvo su tuo ganašu. Kai dariau pirmą kartą, tai gerą pusvalandį smaksojau prie puodo, kol cukrus nors kiek rustelėjo – teko vis pripylinėti vandens, nes jis nugaruodavo ir likdavo sausas cukrus.
Antrą kartą irgi nusiteikiau ilgam vakarui prie puodo, o tas cukrus šmaukšt ir parudavo per minutę. Tai taip ir nesupratau, kodėl taip skirtingai viskas vyko, nors dariau taip pat 🙂
Suplakti lyg gavosi abu kartus, aišku, nežinia, kaip rezultatą įvertintų koks nors „auksinis peilis” 🙂
Prašom teršti, kiek tik norisi 🙂
Kad ganašo gamyboje aš toli gražu ne „auksinis”, o tik koks „geležinis peilis”, tai faktas 🙂 Mano istorija baigėsi greitai – nepavyko, ir nereik. Tai ir nesu aš jo tokio kaip reikia padarius, net gėda sakyt. Bet.. yra kaip yra :))
Šaunuolė, kad tau pavyksta! 🙂
na ir vėl kreipiuosi artėja mano gimtadienis, tik nesumąstau kokį tortą daryti ar medutį ar snikersą?gal partumet:)
Eglute, abu jie nėra sudėtingi ir yra tikrai skanūs 🙂 Jei mėgstate riebesnius ir nuodėmingesnius tortus, tai gal daryčiau „Snickers” 🙂
nu man patinka visokie:) bet daug zmoniu valgys tai norėčiau kad ir kitiems patiktu… tai gal medutį?galvoju o jei į pertepimą vienam sluoksnyje įbėrus smulkintų riešutų, o kitam gal kokios želė sutarkavus, kažin skanu būtų?
Na, Egle, čia tikrai jau tau rinktis 🙂 Tik pasakysiu, kad „Snickers” tortas taip pat nėra tik išrankiesiems – tiesą sakant, būtent šį tortą mano aplinkos žmonės valgo net tie, kurie šiaip į tortus nė nežiūri. O „Medutis” – paprastesnis, bet taip pat skanus, žinoma 🙂
Dėl želė – tai ji tinka puikiai, o štai dėl riešutų aš abejoju… bent pati galbūt šios minties atsisakyčiau, nors nepamėginus niekad nesužinosi, kaip gi ten būtų, jei būtų 🙂
SVEIKI!NA ISITERPSIU IR AS I TAS DISKUSIJAS…SITA TORTA KAIP TIK SIANDIEN DARAU JAU 3 KARTA,VISIEMS LABAI PATINKA.O LAURAI ATSAKYCIAU PAPRASTAI AS BISKVITA KEPU IS 2 KARTU TESLA DALINU I 2 DALIS IR ISKEPU 2 BISKVITUS NES PO TO LENGVIAU I 2 DALIS PADALINT NEI I 4;D O DEL MASES DARYMO TAI AS NEMAISAU IR NEPLAKU VISKO ATSKIRAI SUDEDU KIAUSINIUS ANT VIRSAUS CUKRU MILTUS GRIETINE SODA RUDUDU IR TADA VISKA SUPLAKU MIKSERIU…TAI TIEK;D
Na va, ačiū Sandrai už patarimus 🙂 Štai ir įrodymas, kad biskvitai pavyksta net ir gaminant pačiu paprasčiausiu būdu 🙂
na ką. su ganašu kovojau kovojau ir pasidaviau. gerai, kad apdairiai buvau grietinėlės nusipirkus ir rududu :)) tai radau internete paprastesnį ganašo darymo būdą (http://mamosdienorastis.lt.x152.bst.lt/bendraukime/viewtopic.php?f=104&t=3483&start=260): užvirinti grietinėlę, nuimti nuo ugnies ir į auštantį dubenį įmaišyt rududu. liuks! o tortas tai kol kas labai gražiai atrodo :)) ryt dar laukia bezė ir džibavimo džiaugsmai, noriu tėvų gimtadienio proga sumeistraut tokį visai tortišką tortą, tai bandysiu 🙂
ačiū už receptą!
Milda, nėra už ką 🙂 Ahaaa, tikrai prabangus tortas tėvų laukia, matosi 🙂 Tikiuosi, kad viskas gausis puikiai ir jie liks labai maloniai nustebinti 🙂
O dėl ganašo – na, šitas būdas tikrai geriau skamba 🙂 Reikės kada pabandyti, ačiū už pasidalinimą 😉
na, tortas tikrai pavyko super. o geriausias įvertinimas tas, kad jį suvalgė. ir labai greitai 😀
atrodė štai taip: http://lh6.ggpht.com/_SQ1wgaIFQPA/TUM_HOfS8sI/AAAAAAAAMTA/se1YMucEfDU/s640/IMG_7012.JPG. dar turiu pridėti, kad šokoladinio „kremo” dariau kiek daugiau, nes recepte neperskaičiau, kad to kiekio, kurį padariau, turi užtekti visam tortui. kalorijų „šiek tiek” padaugėjo, bet kas gi skaičiuoja jas, kai kramsnojamas toks šventinis dalykas? :))
Milda, oi, koks gražus tavo tortas! Ir skaičius ant jo toks… oho! 🙂 Šaunuolė. Ir visiškai teisi esi, kad kalorijos yra visiškai nesvarbios, kai kalbam apie tokius skanumynus, o jei dar proginius… :))
del karameles, tai as ja gaminu truputi kitaip i keptuve suberi cukru ir truputi ipili acto, viska uzvirini ir paverdi tiek kol taps aukso spalvos mase i ja labai letai pilti grietinele, tada truputi paviri, karamele liux:)
Ačiū už pasidalinimą patirtimi 🙂 Tačiau šiame torte lyg ir nenaudojama karamelė? 🙂 Žinoma, bet kokiu atveju – informacija naudinga 🙂
[…] katinėliu slepiasi tortas, gamintas jau daug daug kartų ir nei karto neapvylęs – “Snickers“. Rekomenduoju jį, jei norite skanaus torto, kuris nėra labai lepus – kurį, […]
[…] Tortas ‘Snickers’ Tortas ‘Snickers’ […]
man pavyko puikiai šis tortas ir tapo „pačiu skaniausiu” mano tortu(iki sekančio kepimo:)) Ganašas mano požiūriu pavyko taip pat gerai, nei sutraukė, nei dar kas blogo. Gavosi grynai kaip iriso masė, kurią vaikas tiesiog norėjo nulaižyti. Super torčiukas. Ačiū už receptą 🙂
Birute, nėra už ką 🙂 Džiaugiuosi, kad įspūdžiai apie tortą tokie puikūs 🙂
Labukas. Ruosiuos daryti sita torta. Tik iskilo klausimas, kiek ten gaunasi grietines tame puoduke? ir kaip nugesinti soda? Su grietine tiesiog sumaisyt? 🙂
Zodziu viska matavau vienodais puodukais – neblogai visai pavyko tas biskvitas. Dabar viska sutepiau desiu i saldytuva,kad sustingtu. Po keliu dienu ziuresim kas gavosi :))) Dekui uz receptuka 🙂
Kreiduota, atsiprašau, kad nesuspėjau atsakyti laiku, bet kaip matau, nieko tokio – tikrai nepražuvai ir biskvitas iškepęs jau 🙂 O kiek grietinės pas mane puodelyje, sunku ir pasakyti dabar, kažkaip niekad nesvėriau.. Apie 300 – 350 gramų, manau 🙂 O dėl sodos – taip, ją reikia tiesiog sumaišyti su grietine, kol ši suputos 🙂
Tikiuosi, kad tortas bus puikus ir nuostabiai skanus! Lauksiu komentarų :))
Norejau paklaust: O ta grietinele i parudusi cukru reikia deti neplakta, tiesiog pilti po truputi, ar reikia isplakta det?
Tiesa, dar: ant virsaus uztebus karamelinio ganaso, ar galima paskui ji puosti dengimo mase? Kuo tada aptepti sonus?
Irmante, neišplaktą grietinėlę reikia pilti. Tačiau ganašo darymo būdas yra ne vienas, rekomenduoju paskaityti komentarus, čia merginos pasidalijo savo patirtimi 🙂
O dėl dengimo masės nieko konkrečiai pasakyti negaliu, nes nebandžiau. Siūlau atsakymo pabandyti paieškoti Supermamų forume, nes ten dalyvės tikrai labai stipriai pažengusios tortų gaminime ir puošime įvairiomis dengimo masėmis 😉
Sveiki! Kaip tik dabar gaminu sita torciuka mamos gimtadieniui. Norejau paklaust, o ganasas atsales turetu buti skystas ar tirstesnis?
Emilija, ganašas išplaktas turi būti tirštas, lyg plakta grietinėlė – taip, kad galėtum juo dekoruoti tortą. Kadangi man ganašas, kaip jau sakiau daug kartų, nesigavo, deja, negaliu nieko dėl jo patarti 🙂
Deja, man jis irgi nesigavo.. Gavosi skystas, taciau kai saldziau visa torta jis sustingo. ;D
Emilija, tai tau gavosi taip pat, kaip ir man 🙂 Kaip ir minėjau ne kartą, supermamų forume merginos šias ganašo subtilybes yra detaliai ištryrinėjusios ir dar ne vieną jo gamybos variantą atradusios, bet kadangi aš nieko nebandžiau, tai negaliu nieko konkretaus ir pasakyti 😉
Tačiau galiu pasakyti, kad bent jau mums šis tortas ir be ganašo yra fantastiškai skanus! :))
Tik dabar rasau kaip man pavyko sis tortas 🙂
Pavyko puikiai,ir labai patiko visiems valgiusiems 🙂 Bet man,tai jis kiek per riebus :/ Taciau vis tiek labai skanus,Aciu uz receptuka 🙂
O siandien pagal Tavo recepta,kepsiu Napaleona :)) manau jis tikrai nebus per riebus :>
Kreiduota, na, džiaugiuosi, kad tortas patiko valgiusiems 🙂 Gaila, kad tau pasirodė per riebus… na, iš tiesų bent mums jis tikrai neatrodo iš tų Riebiųjų iš didžiosios raidės, bet dėl skonių peštis neverta :))
Tikiuosi, kad Napoleonas patiks! Ir kad nebus per riebus 🙂 Lauksiu nuomonių 😉
Biskvitas tikrai neskanus. Viską dėjau kiek parašyta 🙂 Biskvitas kietas ir nepurus 🙂 Manau miltų per daug 😉 O šeip tortas kaip tortas.. Nepasakyčiau, kad beprotiškai skanus. Tikrai labiau patiko rafaelo 🙂
Dovile, biskvitas tikrai labai skanus 😀 Gal ir ne pats puriausias, nes kitoks – šiek tiek sunkesnis. Bet jooookiais būdais ne kietas – tiesą sakant, toks skanus, kad aš visad jo likučius su didžiausiu noru tiesiog kaip pyragą suvalgau 🙂 Tokia yra mano nuomonė, aišku, visada gali būti, kad man be proto patinka, o Jums – be proto nepatinka. Natūralu. 🙂
Tik dar, apgindama tortą nuo taip kategoriškai išreikštos neigiamos nuomonės, pasakysiu, kad mano giminėje, artimųjų bei draugų rate jis pats mėgstamiausias. Ir tarp užsakymų – pats populiariausias. Ir jį valgė bent… hm, 4 žmonės, kurie išvis tortų nemėgsta. Ir dar pakartoti prašė. 🙂
gaminau si torta.. skanus man, bet vaikams nepatiko… per daug saldus…:(
Ops, aš, žinok, gal ir manyčiau, tai tai daugiau suaugusių žmonių tortas. Jis toks… sunkus, sodrus. O vaikams, man rodos, labiau patinka lengvučiai, spalvingi, vaisiniai, su želė gabaliukais… 🙂
Na ir as patersiu eteri :)) visu pirmiausia, tai nustebau, kad daugelis, kaip ir as, svarsto kuri gaminti arba pagamine lygina – Rafaelo ir si. As kaip tycia suplanavus si savaitgali bandyti Snicker’a, o ant svenciu Rafaelo.
Velnia su tuo ganašu, pasiskaiciau ir nusprendziau, kad siek tiek interpretuosiu – ka siaip retai darau, nes visos nesekmes tik tada ir nutinka :)) kepsiu biskvitus, kaip cia, bet pertepimus darysiu, kaip paciam sokolade is karamelines mases (Rududu), zemes riesutu sviesto ir zemes riesutu. Ir dar reiks pasigaminti nugos ir suformuoti torto pagrindą. Zodziu, turetu gautis Snickers torto ikveptas kiek kitoks, bet snikeriskas tortas 🙂
Oho, Ugne, koks pagirtinas įkvėpimas eksperimentams! Skamba skaniai, o aš linkiu labai puikaus torto! 🙂
Pirmiausia, tai pagirtina Sauleta virtuve uz begale nuostabiu receptu ir ikvepima 🙂 Snickers tortas namiskiu ir draugu buvo priskirtas prie skaniausiuju mano kada nors gamintu tortu 🙂 man asmeniskai labai patiko tas biskvitas – kazkuo lyg primena karameline duona – toks truputi standesnis, bet atsikandus atrodo, kad valgai karameline bandele. Labai gerai tiko tas zemes riesutu sviestas – jis nesaldus, net truputi surokas, tai atsvere salduji karamelini pertepima. Beje zemes riesutu sviesto konsistencija labai tinka, nuemus forma, uztepti visus torto sonu plysius, tada dar jei aptepi tirpintu sokoladu, beveik jokiu sono nelygumu isvis nesimato.
Na ka, si savaitgali laukia Rafaelo issukis 🙂
Ugne, kaip smagu skaityti! Džiaugiuosi, kad eksperimentai buvo sėkmingi ir tortas buvo priskirtas prie skaniausiųjų – tai didelis laimėjimas! :))
Tikiu, kad „Raffaello” pavyks tikrai ne prasčiau, labai to linkiu! 🙂
Tortas tikrai skanus, tik man labai įdomu, kodel maniškis biskvitas nebuvo toks gražiai rusvas kaip pas tave. Mano gavosi toks visai šviesus.. Gal per trumpai kepiau?
Asta, o tu naudojai sodą ar kepimo miltelius? Kiek žinau, naudojant sodą, galima išgauti sodresnę spalvą 🙂
turiu keleta klausimėlių :))) kadangi turiu tris biskvitus-ar galiu su jais daryt vietoj kepamu plokščių?toliau kaip daromas tas sirupas, arba aš žliba ir nematau arba kvailoka ir nesugalvoju 😀 bet nepaisant tų mano trūkumų gal pasidalintumėt kas nors kokiom proporcijom cukru su vandeniu maišote?trečias dalykas-ar galima be ganašo?bijau jį daryt :///tiek čia nesigavo, kad man tikrai nesigaus :???/ačiuks-ryt darysiu 🙂
Kristina, įtariu, kad aš jau su savo atsakymu atskubėjau per vėlai, bet vis tiek atsakau, gal kam ateičiai pravers: biskvitus galite naudoti ir pirktinius (kaip suprantu, tokius turite?), bet skonis skirsis kardinaliai. Sirupas sulaistymui daromas itin paprastai – įsipilate pusę puodelio vandens ir sumaišote su cukrumi (tiek, kiek norite, pagal skonį, su šaukšteliu ar dviem, ar daugiau). O be ganašo tikrai galima, aš pati šį tortą irgi darau be jo 🙂
Neisejo ganasas karamelinis.
Kristina, na, liūdna, bet gerai tai, kad karamelinis ganašas tikrai nesugadino bendro torto skonio – jis tik papildomas priedas. Kuris, beje, ir man nepavyko pirmą kartą taip, kaip turėtų, todėl daugiau jo ir nebegaminu – patį tortą puošiu kitaip ir nesuku dėl ganašo galvos 🙂
perskaiciau visus(!) komentarus apie si torta ir labiausiai bijojau to ganaso,kuris labai retai kam pavyksta (o tortas buvo skirtas svarbiai progai).bet gavosi puikiausiai is pirmo karto .gal debiutanto sekme?:) grietinele pyliau beveik verdancia. liuks tortas aciu uz visus patarimus:)
Sonata, labai džiaugiuosi, kad tave aplankė toji debiutanto sėkmė (ar kad ir kas tai bebūtų)! 🙂 Tikiuosi, tortas ne tik puikiai pavyko, tačiau buvo ir labai skaniai suvalgytas 🙂
labai labai geras:)
norejau paklausti kaip jus manot ar sulaistyma biskvitu galetu toki daryti kaip rafaelo torto, ta prasme su citrina,ar niekas nebandete? gal ne toks saldus butu kokia jusu nuomone?
Asmeniškai aš šio torto tikrai nelaistyčiau citrinos sultimis, man rodos, kad toks sulaistymas čia netinka. Visų pirma, todėl, kad tortas yra visiškai kitokio tipo – jis sunkus, karamelinis, „sunkus”. Ir taip, jis iš tų saldžiųjų, bet rūgštelė man su „Snickers” visai nesiderina 🙂
Labai aciu uz toki smulku ir aisku aprasyma. As kaip tortu gaminimo diletante, besiruosianti gaminti pirma savo gyvenime torta, turiu keleta klausimu. Jei valgysim per Velykas, t.y. sekmadieni, kada pradeti darbus? Kepti biskvitus ir pertepti? Dar – tepant visi ingredientai turi buti atvesinti?
Na, aš tokiu atveju tortą pagaminčiau penktadienį ir palikčiau iki sekmadienio bręsti. Asmeniškai man šis tortas skaniausiais trečią dieną 🙂
O tepant visi ingredientai atvėsinti, išskyrus šokoladas čiut šiltas – kitaip jo nepavyktų užtept 🙂
Sėkmės ir skanių Velykų! 🙂
Pabandžiau ir aš, nežinau kaip viskas bus vakare, bet neseniai pašoviau į šaldytuvą. Kadangi niekad nėra pavykę iškepti biskvito, tai nerizikavau, ką padarysi, bus skonis kitoks, bet naudojau pirktinius biskvitus. Mat, mano sesės gimtadienis ir ji užsiprašė būtent šito torto, ką padarysi. reikia kažkaip suktis. Tai prisiskaičiau čia tų patarimų, atsiliepimų ir komentarų ir išsigandau, kada nepavyks ganašas, kad bus per saldus, kad bus negražus, kad trūks to karamelinio biskvito (kaip čia kažkas gražiai jau pavadino „karameline duona”) – bet, kažkaip smagu buvo daryti visus tuos kremukus, iš vakaro ganašą pasibandžiau padaryti, tai visai nuprotėjau – užviriau grietinėlę ir į ją įmečiau rududu, bet kažkaip ištirpo ir visai gerai paliko po nakties. Bet kai maišyti pradėjau, žiūru, kad skystas kažkoks ir viskas kažkaip keistai atrodo, atrodo lyg ne viskas ištirpę būtų,nors iš pradžių kaip ir labai gerai atrodė. Pažiūrėsim, kas ten gavosi…
O šiaip, nors ir skaniai atrodo lyg ir, vis viena, dar neparagavus, neabejoju, kad man jis bus per saldus ir per riebus. Čia nėra minusas, juk didiesiems smaližiams tikras rojus.
Pamenu, kažkada gaminom sūrio pyragą, kurio kepti nereikia,su maskarpone… Suvalgiau gabaliuką ir paskui skrandis nustojo veikti, visą naktį nemiegojau, varčiausi tik… Musiau mano organizme gyvenantiems nykštukams ir įvairioms pilvelyje gyvenančioms būtybėms tas maskarponinis riebumas yra neįveikiamas, tikras Didysis Pilvo Karas 🙂
Na, bet visad knietėjo išmėginti kažką tokio kaip šie tortukai ir pyragiukai. Sakau ačiū ir keliauju laiku pažiūrėti, kuo gi viskas čia baigsis. . .
Monika, sveikinu atradus tortą, kurį norisi išmėginti! Ir sveikinu išmėginus! 🙂 Tik labai jau sunku nutylėti – žinoki, su pirktiniais biskvitais jis tikrai ne toks, kaip su šiais, karameliniais. Nes pirktiniai, kiek pamenu, būna tokie purūs, lengvučiai… o šitas – visai kitoks, toks drėgnas, sodrus ir intensyvaus skonio. Ir be galo dera su kremais 🙂 Sunku man įsivaizduoti juos atskirai, bet… tikiuosi, kad variantas su pirktiniais biskvitais taip pat bus puikus! 🙂 Ir linkiu, kad toms būtybėms, kurios gyvena pilvelyje, taip pat patiktų 😀
Laba diena, ar reikia grietinelės standiklio plakant grietinėlės kremą? Ačiū.
Aš tai nenaudojau ir labai labai labai gerai viskas laikėsi 🙂
Ringaile, pritarsiu Monikai – aš grietinėlės standiklio į kremą taip pat nededu. Nors čia labai priklauso nuo to, kokią grietinėlę naudojate – jei ji mažesnio riebumo ir sunkiai nori išsiplakti iki standžių putų, geriau jau įberti ir išplakti iki reikiamos konsistencijos 🙂 Kitu atveju, išplakus nepakankamai, kremas bus per skystas.
Sveiki. Visu pirma, ACIU, kad tokia svetaine, kaip Jusu egzistuoja. Kelinta karta renkuosi ir kepu torta butent is cia 🙂
Sitas tortas irgi gavosi ir jis bus dar kepamas ne viena karta. Nuostabu. Tik sioks toks techninis nesklandumas – su siulu neiseina supjaustyti lygiu lakstu. Gaunasi tokie su kupolu, tai ir visas tortukas gavosi toks apvalainas i virsu 🙂
Inga, labai džiugu, kad tortas patiko! 🙂
O su siūlu tai mistika kažkokia – dar tokio dalyko man nėkart gyvenime nebuvo nutikę 😀 Kodėl siūlas turėtų pjauti su kupolu?
Nebeeeent… o prieš pjaudama su siūlu, padarėte įpjovas aplink biskvitą? Gal padarėte jas ne visiškai lygiagrečias, o šiek tiek įstrižas? Jeigu taip, tada viskas būtų suprantama 🙂 O daugiau paaiškinimų nesugalvoju 🙂
Na, bet svarbiausia, kad skanus! 🙂
Labas ,skaitydama recepta pasigendu konkretaus kiekio grietines? Rasoma puodelis,o kiek tame puodelyje dl???? Labai nekantrauju isnadyti visa receptuka ! 😉
Oi, prisipažinsiu, kad nežinau ir neprisimenu. Bet viskas paprasčiau nei paprasta – matuokite tais pačiais puodeliais kaip miltus ir cukrų, ir tikrai biskvitas iškeps puikiai 🙂
O kitą kartą, kai kepsiu šį tortą, būtinai pasversiu savąjį puodelį grietinės 😉
kokiom proporcijom daromas cukraus sirupas? 🙂 bijau padaryt per saldų. ar labai ten smarkiai tuos biskvitus juo sulaistyt reikia? kaip žinot, kad jau pakanka? nesu labai patyrus tortų kepėja :))
taip pat domina, ar būtina bent vieną sluoksnį sulaistyt „Damų” likeriu? gal ir kažkoks kitas gėrimas tinka? o gal jis visai nebūtinas originaliame recepte? aišku, turbūt skaniau, kai sulaistyta, ar ne? 🙂
Cukraus sirupas sulaistymui šiame recepte suprantamas kaip vanduo, sumaišytas su cukrumi. Skonį renkatės jūs ir tik jūs – priklauso nuo to, kokio saldumo norite. Tiesiog paragaukite. Aš puodelį vandens sumaišau su pora šaukštelių cukraus. Bet, tikrai, – galima jo dėti daugiau, galima mažiau. Absoliučiai pagal skonį 🙂
Nebūtina sulaistyti apatinio biskvito likeriu. Galite jį sulaistyti tuo pačiu vandeniu su cukrumi. Tačiau apskritai sulaistyti biskvitus reiktų, tuomet tortas būna drėgnesnis ir, būtent todėl, skanesnis 🙂
Sveiki, apsėdo ir mane tortomanija :). Sakykit, ar galima rududu pakeisti pačios virtu kond. pienu, nes rududu man labai neskanus daiktas 😀 Ir kiek kond . pieną virti hmmm… ačiū sėkmės
Na, aš visada naudoju „Rududu”, niekad nesu virusi kondensuoto pieno. Jei virto kondensuoto pieno konsistencija būtų ne skystesnė kaip „Rududu”, tuomet iš esmės turėtų tikti 🙂
Panorau ir aš iįbandyti šį visų išgirtą tortą. Bet man kažkaip keistai kepant biskvitas nekilo. Pirmą kartą apkaltinau miltus, mat turėjau įprasto rupumo, ir jie tokie kaip manų kruopos birūs. Antrą kartą kepiau biskvitus su Karališkais miltais, ir kepiau 200 laipsnių C orkaitėj. Tai į pabaigą kepimo labai iškilo vidurys, bet išėmus viskas sukrito. Naudojau kepimo miltelius. Ir į tešlą papildomai įpyliau 50 ml pieno, nes buvo labai tiršta.. Tai ir nežinau, kas čia kaltas dėl to, kad prastai kyla. Žiūrėsim, kaip bus su antru biskvitu. Labai jau plonyčiai jie man gaunasi, nežinau, kaip pavyks perpjauti per pusę, kad gautųsi 4 biskvitai.. Bet reikės kažkaip bandyti. 😀
Jovita, neįsivaizduoju, kaip taip gali būti – man šis biskvitas iš visų gyvenime keptų yra pats lengviausias ir nelepiausias. Visada puikiai iškyla, niekada nesukrenta. Nes jis yra toks drėgnesnis, ne tokios purios ir lengvos tekstūros, masyvesnis. Gal čia taip nutiko dėl to pieno? Nors maža tikimybė. Kita vertus, prieš kepant šio biskvito tešla ir turi būti tiršta.
Na, tiesiog labai įdomu būtų sužinoti, kaip vis tik pasisekė? Ar pavyko tortas? Ar biskvitai atnešė nesėkmę (labai tikiuosi, kad ne)?
Lauksiu pasakojimų 🙂
Šiandien ragavom tortą. 🙂 Skanus visgi gavosi, nepaisant nesėkmių su biskvitais. Minusas tik tas, kad tie biskvitai, kuriuos kepiau antrą kartą su kepimo milteliais, patapo kažkokie guminiai. 😀 Nesuprantu, kodėl. Bet dabar žinosiu, kad Snikersui biskvitus reikia kepti tik su soda. 🙂 Ir kitą kartą viskas bus tikrai gerai. 🙂 Gi nepabandęs nesužinosi… O aš dar nelabai patyrus kepėja. 🙂
Jovita, kitą kartą tikrai viskas bus daug geriau nei šįkart. Ir kiekvieną kartą vis geriau! 🙂 Tobulumui ribų nėra 🙂
Sveiki, gaminau si torta naujiesiems metams, galvojau, jog niekas nevalgys, bet jis tiesiog sprogo ore, net nepastebejau kaip dingo!! Labai labai skanus tortas, aciu uz recepta 🙂 dabar ji noriu gaminti vel, bet neberandu ganaso recepto, ar istrynete, ar jo ir nebuvo, bet as ji istraukiau is kazkur kitur? 🙂 Aciu !
Sandra, kaip džiugu, kad tortas sulaukė tokio pasisekimo! 🙂 O ganašo receptą tikrai ištryniau, nes jis tiek man, tiek daugeliui skaitytojų nesigavo… manau, kad internete tikrai rasite ne vieną, tikriausiai dar ir daug geresnį nei pas mane kad buvo 🙂
sveika,skaitau skaitau šį receptą keletą kartų, perksiačiau komentarus, kur vis rašoma apie ganašą, tada vėl receptą… ir pasimečiau..:( kurioje vietoje naudojate ganašą???
Rasa, kadangi niekam tas ganašas nepavyko pagal čia pateiktą receptą, tai aš jį tiesiog ištryniau 🙂 Nenoriu klaidinti skaitytojų ir duoti jiems receptą, pagal kurį net man padoriai nepavyko pagaminti ganašo.
Be to, aš šį tortą kepu labai labai labai dažnai ir dabar visada – be ganašo (o pagal čia paliktą pakoreguotą receptą). Viskas pavyksta tiesiog idealiai 🙂 Taigi, ganašas čia tikrai nėra būtinas.
dėkui už atsakymą, savaitgali bandysiu gaminti šį tortą, tiesiog recepte net nekalbama apie jį, o komentarų pilna, tai ir pasimečiau 🙂 iš smalsumo, o kur pagal buvusį receptą naudoti reikia ganašą? pertepime ar puošime?
Rasa, tikiuosi, kad tortas pavyko puikiai? 🙂
O ganašas pradiniame variante buvo naudojamas tik kaip papuošimas, todėl jo nebuvimas recepte čia nieko nekeičia 🙂
Sveiki,
o sakykite kuo cia papuostas sis tortas? Sviestinis kremas ar kazkoks kitas?:) Dekui
Nuotraukoje esantis tortas papuoštas su paprasčiausia išplakta grietinėle ir išspaustas per konditerinį maišelį. 🙂
sis tortas man vienas puikiausiu 🙂 visada kepu biskvita per du kartus ir tuos du dalinu per puse -gaunasi 4vnt-kuprele lieka-na ir kas apverciam ir ji pasiploja, o jei ne kremas islygina 😀 biskvitas nesigauna visom vienodas nes ne visu musu orkaites vienodos reik prie savosios priprasti 🙂 kietas jis-perkepe vadinas. Soda gesinkit i grietine-viskas puikiai iskyla-aiku nebus jis kaip rafaelo, nes tai sunkus tortas, sunkus ir visai netrapus biskvitas-jis kitoks bet tai ir puiku-nes laaaabai skanus 🙂
Pritariu kiekvienam žodžiui! 🙂
Pats skaniausias tortas koki tik esu valgiusi gyvenime..;) As gali tik siek tiek perkepinau riesutukus, bet skonio nesugadino..:) Net skaniau uz Rafalelo torta.:)
Ir, mano seimai labaiiii patiko. Su sunum suvalgem torto likucius, vyras grizes is darbo atsidare saldytuva, ir sako: „O torto, nera? ” 🙂
Aciu uz receptuka..:)
Vitalija, kaip smagu skaityti tavo komentarą! Labai labai džiaugiuosi tokia torto sėkme Jūsų šeimoje! 🙂
Labai nori pabandyti sita tortuka savo gimtadieniui,tik gal galite tiksliau parasyti kiek cia gaunasi rududu 2/3???? aciu
Dona, bijau, kad jau per vėlai atrašau, bet bet kokiu atveju: 2/3 skardinės yra du trečdaliai, o gramais – 270 gramų. Sėmės ir skanaus! 🙂
Sveiki,o sakykite tie pirktiniai lakstai netinka,nes nelb manau kad mano orkaiteje pavyks issikepti tuos lakstus.
Vaida, atsakysiu sąžiningai. Aišku, kad išeis: tortas stovės, nenuvirs ant šono dėl kitokių biskvitų, o ir valgomas bus. Bet skonis bus visiškai visiškai ne toks, nes šie biskvitai labai stipriai skiriasi nuo pirktinių: jie drėgni, sunkūs, ryškios tekstūros ir dar karameliniai. O pirktiniai – minkštučiai, kaip batonas, ir visiškai kitokio skonio. Asmeniškai aš, jei jau norėčiau daryti tortą ir galėčiau daryti tik su pirktiniais biskvitais, daryčiau tikrai ne šį, o, pavyzdžiui „Raffaello”. Ten praradimas bus mažesnis 🙂
[…] sakyti, jog tikrai turime savo mylimiausią. Tą vienintelį ir nepakartojamą, kurio vardas yra “Snickers”. Būtent šį tortą gaminu tada, kai torto reikia čia ir dabar, kiek įmanoma greičiau. Arba […]
Labai norejau paprasyti, kad vel idetumet ganaso recepta, nes man puikiai gavosi is pirmo karto (su ispaniska 100metu galiojancia grietinele), nes niekur nerandu recepto, nes kaip supratau isemete ta dali 🙂 Gal butu galima tiesiog prirasyti, kad sunku pagaminti ir palikti? Labai dekoju!
Ech, labai atsiprašau, bet tikriausiai man jau nepavyks to padaryti – ištryniau ir niekur kitur neturiu išsisaugojus 🙁 Pabandyki paieškoti supermamų forume; man rodos, kad iš ten buvau tą recepčiuką pasiskolinus 😉
Noreciau pasidalinti Ganaso recepto gamyba. Man net pikta kai skaitau sio kremo recepta, o jis zmonems neissaiskintas kaip is tikruju reik daryt. Ganasas: 5 valgomieji saukstai cukraus, 2 valgomieji saukstai vandens ir 250ml grietineles. Galiu pasakyti kodel JUMS NESIGAUNA GANASO KREMAS. Todel jog, visu pirma kai kaitinat cukru sumaisyta su vandeniu jis jums is pradziu buna sirupas kaitinant,ir visai neparuduoja, o veliau isgaravus vandeniuj, jis vel susikristalizuoja ir gaunasi cukrus! Ar ne tiesa sakau? antras dalykas kodel nesigauna Ganaso kremas, todel jog greiciausiai i karsta sio cukraus sirupa jus pilat salta grietinele.:)
Ganaso kremas yra paprasciausias ir ji pagaminti tikrai labai paprasta ir lengva, bet tiesiog darykit taip…paimkit didesni puoda ir dekit tik 5 saukstus cukraus, be jokio vandens…jis po truputi prades lyditis paskui ruduoti, per ta laika kol lydosi cukrus imkit ir pasildykit grietinele(nebutinai ja uzvirinti) ir tuomet maza srovele pilkit i lydita, padeginta cukru, is pradziu jis prades putoti(todel reikia didesnio puodo ar indo kuriame kaitinat cukru), tuomet as nuimu nuo ugnies, jog cukrus neperdegtu ir pabaigiu pilti grietinele maisant…atsaldzius si krema jis puikiai issiplaka.( bet asmeniskai as dedu 8saukstus cukraus ant 250ml grietineles). VA IR VISA PASLAPTIS TO GANASO GAMYBOJE!
Beje, si krema pritaikiau ne tik snikers tortui, bet ir daugumoje kitu….ir mano nuomone apie biskvita, ji per kietas man ir tikrai nereik tiek miltu!!!!
Labai ačiū už informaciją, pagalbą ir puikią pamoką 🙂 Tikiuosi, kad ji pravers ne vienam žmogučiui 🙂
Sveiki, norejau paklausti o vietoj grietineles kremo, gal galima koki kita deti? Nes esu isvykusi, o cia neturiu mikserio, tai neturiu su kuo isplakti.. Su rankom ir tiek neisplaksi 🙂
as manau, jog gali tu grietinele ir rankomis isplakti, tikrai visai nesunku, bet geriau jog grietinele butu 35proc riebumo, kuo riebesne tuo geriau ir greiciau plakasi…:)
Bet jei nori padaryti snykers torta, tai nerekomenduociau daryti su kitu kremu, nebent tu megsti neriegius ir gaivius kremus, tuomet galetum grietinele pakeisti jogurtiniu kremu ir tuomet tai butu ne snykers tortas, bet tavo unikalus variantas ir tavo tortas:)
Papildysiu šiek tiek Eglės atsakymą, nors jam iš tiesų pritariu 🙂 Visų pirma, grietinėlę galima išplakti ir šluotele – užtruks ilgiau, tačiau įmanoma. Tik, kaip sakė Eglė, rinkis riebiausią. Geriausia – 36 proc. Asmeniškai man geriausiai išsiplaka 36 proc. lenkiška grietinėlė 🙂
Na, o kito kremo ir aš šiam tortui neįsivaizduoju. Jeigu jau tikrai neįmanoma su grietinėle jo paruošti, tiesiog daryčiau tris Rududu ir riešutų sluoksnius – toks variantas, manau, tikrai labai gardus būtų, nors velniškai saldus 😀
Oi, mergaites, zinokit tikrai nesitikejau, kad taip greit ir gerai issiplaks man ta grietinele su sluotele… Tik va manau busiu per velai sutepusi, nes vyrukas isisuko i mano riesutus.. O kadangi pas mus parduotuves vakar nedirbo… Tai teko tik siandien kepti.. 🙂
Džiugu girdėti, kad grietinėlė išsiplakė teisingai; o tikiuosi, kad ir visas tortas pavyko puikiai ir skaniai? Labai smagu būtų išgirsti atsiliepimus 🙂
Isbandziau recepta, ir labai nusivyliau – nesigavo. Biskvitai tokie kieti ir prasto skonio, viska dariau kaip aprasyta, ne pirma karta gaminu tortus, taciau pirmas kartas kai nesigavo.
Labai gaila girdėti, kad tortas nepavyko 🙁 Sutinku, kad šio torto biskvitai nėra visiškai tradiciniai – ne iš tų purių kaip debesėlis 🙂 Jie tvirtos konsistencijos, tačiau drėgni, karameliniai, gausiai korėti. Kaip ir esu sakiusi ne kartą, šis tortas skaniausias antrą ar trečią dieną, kai būna visiškai subrendęs ir persigėręs skoniais.
[…] Receptas iš ČIA […]
As niekada to ganaso ir nedarau.Kam jo reikia?Tuo labiau,kad nebuvau maciusi nei vieno komentaro,kad kam pavyktu…Aptepu tuom paciumi rududu-sviesto kremuku ir puosiu.
Kam patinka tortai solidaus skonio(ne gaivus,lengvi)-sis tortas,kaip tik jums 🙂
Tiesa,butina,kad atsiskleistu jo skonis, palaikyti reiktu 2 dienas.
Sveiki,
Jau senokai ruošiuosi daryti šį tortą ir pagaliau susiruošiau. Nors tortų gamyba man ne naujiena atrodo jog šis tortas bus tikras iššūkis, ir dėl to turiu klausimą kuris man labiausiai neduoda ramybės:
Ar galima biskvitus kepti po vieną, nes su paprasttu biskvitu visada tai darau; išsikepu po vieną
ir dar vienas klausimėlis: jei mano kepimo forma silikoninė ir aš ją patepsiu sviestu bet popierium neklosiu, ar nekils problemų išimant biskvita?
Iš anksto dėkui už atsakymą 🙂
Laura, smagu, kad susikaupėte šiam tortui – jis tikrai to vertas 🙂
Pabandysiu atsakyti į klausimus. Bėda ta, kad niekad šio biskvito nesu kepusi atskirais lakšteliais. Teoriškai turėtų būti viskas gerai, nors man labai patinka, kad kai supjaustome vieną biskvitą, jis neturi apkepusių kraštelių ir yra toks minkštas, karamelinis, labai gerai sugeria sirupą.
Silikoninėje formoje taip pat nieko niekad nekepu, nes po vieno pabandymo paliko nekokį įspūdį; bet tai gali būti ir pačios formos kaltę 🙂 Jei forma gera, turi viskas iškepti puikiai. Patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais – ir pirmyn! 🙂
Skanaus torto! 🙂
Sveiki dar kartą,
noriu padėkoti už tokį puikų receptą, tortas gavosi tiesiog nepakartojamas 🙂
visi svečiai liko patenkinti, o aš jį įsirašiau į pačią savo mėgstamiausių tortų viršūnę 😀
Didelis AČIŪ :))
Laura, nuostabu girdėti, labai džiaugiuosi! 🙂
Sveiki, norėjau paklausti kokią grietinėlę naudoti? Nes plakama man asocijuojasi tik su ta, kuri buteliukuose būna 😀
Inga, riebią – 35 arba 36 proc. 🙂
Paragavom šio torto vienose krikštynose, tai man didžiausią įspūdį padarė tai, jog jį net po du gabalus suvalgė mano vyras ir sūnus (5 metų, begalo nevalgus ir išrankus maistui žmogeliukas), kurie išvis tortų NEVALGO NIEKADA! O aš, kaip visus tortus valganti, vos nenualpau paragavusi 🙂 Ten matyt nuostabiausiai jis buvo pavykęs, purus, skonių spalvynas, bet ne per saldus, labai jau skaniai suderinti poskoniai, ir tie riešutai, ir karamelė, biskvitas įdomus, ir jokių sviestų-riebumų nesijautė kažkaip, nors čia va receptą perskaičiau, tai matau jis nebuvo liesas, bet valgant to nesijautė 🙂 Tiesa, tas snikeris, kurį ragavom, buvo papuoštas ta cukrine mase, ji puikiai laikės ir prilipo 😉 Tad pasiryžau sūnui artėjančiam gimtadieniui iškept jį (bus pirmas torto kepimas gyvenime man :),iki šiol tik pyragais taškydavaus 🙂 ). Laikykit špygas, kad viskas pavyktų ir man 🙂 Parašysiu kaip sekės 😉
Laura, BŪTINAI laikysiu! Tik ne špygas, o kumščius geriau – girdėjau, sako, veiksmingiau 😀
Labai lauksiu įspūdžių 😉 Sėkmės!
del ganaso kremo?
kur ji pagal viska reiketu deti? lyg ir pavyko, is antro karto 🙂 padaryt, dabar saldytuve stovi, laukia eiles 🙂 kadangi tortas jau suteptas, aptepsiu sonus, apibarstysiu trupiniais, kiek liks, galvoju israityt kokis ornamentus :)… o siaip ji gal reiketu deti i torta eigoje? aciu uz atsakyma, bent jau ateiciai zinociau 🙂
Įtariu, kad gerokai per vėlai aš čia jau atkulniuoju su atsakymu, bet… na, ateičiai 🙂 Ganašu turėtų būti aptepamas torto viršus 😉
ateiciai zinosim 🙂 o siaip tortas vienas is tu tokiu saldziu saldziu 🙂 as gal pati megstu maziau saldzius, bet is esmes patiko 🙂 i daromu tortu sarasa itraukiamas 🙂
Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Mano aplinkoje, kaip sakau, tai yra tiesiog fenomenalus tortas; patinka net tiems, kas tortų apskritai nevalgo 😀
Kepiau ir tepiau vakar. Viskas pavyko puikiai, Ir iskilo ir issiplake 🙂 O siandien nesiausi i krikstadukres gimtadieni. Visi suzaveti. Nerealus tortas. Aciu!
Rasa, super! Nėra už ką 🙂
Na, dariau ir aš. Buvo iššūkis 🙂 Nes pasirodė sunkiai gaminamas. Bet buvo visai nesunku.
Tiesa biskvitas formoje iškilo kaip kalnas, per vidury bokštas. Bet susitvarkiau ir su tuom 😀 tą kalną ryte prie arbatos suvalgiau 😀
Tortą gyrė visi, kas valgė. Riebus taip, bet užtat labai skanus 😀 ir tiesa, kad 3 dieną jis skaniausias!
T
Vita, na va, ne visi baisumai atrodo tokie jau ir baisūs, kai pradedi juos įveikinėti 🙂 Bent jau man šis tortas vienas iš lengviausiai ir greičiausiai pagaminamų. Bet čia gal dar dėl to, kad aš jį gaminau be konkurencijos daugiausiai kartų iš visų kitų tortų 🙂
Labai džiaugiuosi, Vita, kad iššūkį įveikei ir tortas buvo skanus 🙂
[…] Cake recipe is here […]
Labas,
Va ir aš vakar pirmą kartą kepiau tortą ir gaminau „Snikers”. Kaip pirmam kartui galiu pasakyti,kad pavyko nuostabiai 😀 Vyras iš karto suvalgė ketvirtadalį ir dar norėjo,bet nebetilpo 🙂 Sesei irgi patiko, o ji pakankamai išranki 🙂 Reikės pažiūrėt koks bus šiandien, nes kaip skaičiau komentaruose pasistovėjęs turėtų būti gardesnis 🙂 Ačiū už receptuką 🙂
Živile, nėra už ką! Labai džiaugiuosi, kad tortas sulaukė šitokios sėkmės 🙂 O kitą dieną, neabejoju, jis tikrai buvo dar skanesnis, taip? 😉
O taip 🙂 Dabar jis yra mano firminis tortas, gaminamas ypatingoms progoms, ir gaminu prieš tris dienas, nes tada jis būna fantastiško skonio ! Svečiai lieka patenkinti ir svarbiausia,kad jį iškepti nėra sudėtinga, sakyčiau pakankamai lengva ir nebrangu 🙂 Labai labai džiaugiuosi atradusi šį nuostabų receptuką 🙂 Ačiū 🙂
Živile, nėra už ką! 🙂 Begalinis man džiaugsmas yra skaityti tokia puikias torto sėkmės istorijas 😀
Sveika Asta:) ar normalu, kad ta biskvito mase gavosi visai neskysta, o ja reikejo tiesiog saukstu kraut ir lyginti formoj? Ar iskeps kazkas padoraus? 😀
Julija, taip, biskvito tešla gaunasi palyginti tiršta, bet iškepa puikiai 🙂 Tikiuosi, taip ir buvo? 😉
sveiki, ka tik iskepiau biskvita, atrodo graziai 🙂 bet tepsiu ji tik ryt, sian kepiau, kad ryt laiko sutaupyti. Tai vat idomu, man ji sian supjaustyti ar geriau rytoj pries tepant? silta ar salta ji pjauti? cia man kol kas sunkiausia dalis atrodo 😀
dar tokiu techniniu klausimu turiu – nepamenu dabar geriau plakasi silta ar salta grietinele? t.y. palaikyt kambario temp ar plakt tik isimta is saldytuvo?
Milda, įtariu, kad su atsakymais labai stipriai vėluoju, bet gal geriau vėliau (ateičiai) nei niekada, todėl atsakau dabar 🙂 Biskvitą ir aš dažnai iškepu anksčiau, dieną prieš, o tada palieku jį atvėsti. Atvėsusį suvynioju į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų. Rytojaus dieną išvynioju ir supjaustau į atskirus biskvito lakštus bei sutepu tortą. O apskritai paėmus, visada biskvitą reikia pjauti jau pilnai atvėsusį 🙂
Na, o dėl grietinėlės, tai kuo ji šaltesnė, tuo geriau išsiplaka 🙂 Jokiais būdais neišimkite jos iš šaldytuvo anksčiau, nes šiltą grietinėlę išplakti gali būti tikras vargas! 🙂
Šiaip ar taip, labai tikiuosi, kad tortas pavyko puikiai 🙂
O man iskilo klausimas del rududu biskvitui,jis gi toks kietokas,ne kondensuotas pienas,kaip ji ikoperuoti i tesla,nereikia jo istirpinti ar kazkaip kitaip?
Kambario temperatūros „Rududu” yra pakankamai minkštos konsistencijos ir elektriniu plaktuvu labai sėkmingai įsikoperuoja į tešlą 😉
as vel cia 🙂 antra karta darau si torta (beje, patiko jis man labiau nei Rafaelo.. skonio daugiau, nes Rafaelo toks paprastas pasirode – biskvitas su grietinele 😀 )
Pirma karta viskas pavyko, liko labai ivertintas, o vyras sake, kad jis TOBULAS 😀 dabar draugai uzsiprase, tai kartoju ir tikiuosi bus toks pats skanus 🙂 Suteptas nuo vakar laukia rytdienos, o as galvoju apie papuosima.. t.y. ta ganasa ar koki krema ar dar ka nors? Ana karta tepiau „kazkokiu” ganasu, nzn geras jis buvo ar blogas, bet toks lipnokas reikalas..
tiesa, del Rududu imaisymo.. as maisau su ta tokia silikonine mentele, tai visai ok.. Kazkaip nesugalvojau mikserio naudoti 😀
biskvito supjaustyvas vis dar sunkus reikalas ir jau daurausi kokio nors instrumento tam.. kad butu patogiau, nes vienai ta padaryti sunkoka, ypac sita biskvita, kuris yra toks kietesnis..
beje, palyginimui, Rafaelo biskvitas man iskilo tolygiai, o snikerso va jau antra karta toks kauburys gaunasi.. visai ne tortiska 😀 bet kaip savom reikmem sueina ir taip, nenupjausiu gi puses skanumo!
Milda, labai džiaugiuosi, kad tortas patiko 🙂 Turiu porą patarimų 🙂 Pirmasis dėl biskvito pjaustymo. Viskas labai paprasta! Iš pradžių biskvito kraštuose pasidarykite aštriu peiliu įpjovas, atskiriančias biskvitus, kokio 1 cm gylio. Į tas įpjovas įkiškite siūlą, jį prieš save sukryžiuokite ir traukite kraštus – biskvitas idealiai persipjaus! Svarbiausia, žinoma, jį atvėsinti 🙂
Na, o antras patarimas dėl to kauburio. Aš darau štai taip: nupjaunu jį, sutrupinu smulkiai ir puošiu tais trupiniais torto kraštus ir viršų. Pats skaniausias papuošimas! 🙂
kokio riebumo grietine biskvitui?
Šiam biskvitui visuomet naudoju riebią 30-35 proc. grietinę 😉
Dėl vadinamo kauburiuko, kaip mane mokė, kad jo nebūtų, kiaušinius plakti reikia apie 5 min, ne mažiau, tada biskvitas iškyla tolygiai. išbandyta ir veiksminga 🙂
o ar galima į grietinėlę dėti standiklio, kad išsiplaktų iki standumo? nes kitaip tai neįsivaizduoju kaip išplakti 😀
Jeigu naudojate riebią (36% ar 35% riebumo) grietinėlę, ji tikrai be jokių problemų išsiplaks ir be standiklio 🙂 Tačiau, žinoma, jei nepavyksta ar tiesiog norisi rimtesnių garantijų, galite naudoti ir grietinėlės standiklį 😉
Sveiki ,pirma kart kepu si torta ;)ir man idomu kos tas biskvitas turi but :)nes man kazkaip atrodo jis dregnas kaip neiskepes ;)bet kai padaliuka idedu patikrint neprilimpa;)
Dija, biskvitas toks ir turi būti – sunkus, drėgnas ir karamelinis. Jei pagaliuką ištraukiate sausą – viskas puikus, biskvitas iškepęs 🙂
Turiu klausimą, gal juokingą ir kvailą, bet kas tas ganašas?:D žadu kepti šitą tortuką, esu šitoje srityje naujokė, todėl nelabai ką nusimanau, tai nelabai suprantu, kas tas ganašas ir kur jis šiame recepte yra?:D
Nesukit galvos dėl ganašo, nes jo šiame recepte nebėra – tą dalį tiesiog ištryniau, nes, pirma, jis visiškai nebūtinas šiam tortui; antra, jo receptas buvo nevykęs 😀 Taigi, tiesiog nekreipkite dėmesio į ankstesnius komentarus, kur jis minimas – tortas ir be ganašo pavyksta nuostabiai fantastiškas! 🙂
Sveika,
skaitau komentaruose, kad labai sunku ganasa padaryti 🙂 Bet niekur nematau recepte, kad ji reiketu daryti..grietinele su cukrum isplakti ir viskas :))) Gal kazko nepastebiu? Noreciau daryti torta, aciu uz atsakyma 🙂
Marija, ganašo recepto šiame recepte nebėra – tą dalį tiesiog ištryniau, nes, pirma, jis visiškai nebūtinas šiam tortui; antra, jo receptas buvo nevykęs 😀 Taigi, tiesiog nekreipkite dėmesio į ankstesnius komentarus, kur jis minimas – tortas ir be ganašo pavyksta nuostabiai fantastiškas! 🙂
Labai noreciau paklausti gal zinote is normos koks svoris iseina sio tortuko?
Ingrida, tiksliai nepasakysiu, bet tikrai virš 2 kg, gal apie 2,5 kg.
[…] bet man gavosi labiau pyragas, nes gaminau greitai, niekaip papildomai nepuošiau ar pan.). Kepiau pagal šį receptą, bet, sakyčiau, labai taip pagreitintai 😀 Gavosi visai skanus pyragas, tik kai kuriuos dalykus […]
Sveiki. O sakykit tepant grietinėlės kremą ant šokoladinio pertepimo grietinėlė nepradės tirpti? Nes kaip suprantu šokoladas dar šiek tiek šiltas būna..
Sveiki sakykyt prasau puodelis grietines tai kiek butu gramais?
Vakar gaminau siandien valgem, seimynai lb patiko, man siaip saldus nepatinka, bet sitas su kavute super, vietoj sokolado tepiau nutela, o i gramus niekada neziuriu mazdaug taip ir si kart dariau, dejau visko truputi daugiau, nes mano torto forma 26cm, skanaus
Biskvitą nusipirkau pati maximoje. O grietinele darau kiek kitaip. Tiesiog nusiperku grietines ir pora standiklių.☺
Jau kelinta karta draugai uzsipraso Snikers torto, tai lendu cia recepto 🙂 si karta nusprendziau kitaip kepti biskvitus, t.y. kiekviena atskirai, vietoj to, kad kept visa ir pjauti. Taio man labiau patiko, nera iskilusios kepureles, kuria reikdavo nupjauti, nereip pergyventi ar pavyks sekmingai perpjauti? Rytoj lauks surinkimas 🙂
Milda, skanaus susitikimo! 🙂 Džiaugiuosi, kad atradote būdą, kaip biskvitus iškepti patogiau. O štai aš vis pagailiu laiko kepimui atskirai, bet nieko baisaus: nupjautą kepurėlę panaudoju torto puošimui trupinukais, o biskvito perpjovimas į lakštus manęs, po tiek iškeptų tortų, jau seniai nebegąsdina 😀
Sveiki, o vietoj plaktos grietinėlės ar galima naudoti plaktą grietinėlę, kur būna purškiama iš flakonėlių? Neturiu mikserio, tai ir galvoju kaip ją „išplakti” arba kaip gauti kitais būdais…
Indre, oi ne ne, šios grietinėlės skirtingos kaip žemė ir dangus, purškiamoji tikrai netinkama 🙂 Įprasta riebi grietinėlė, išplakta plaktuvu, lieka standi. Tuo tarpu puškiama grietinėlė tuoj pat subliūkšta ir pavandenyja. Galbūt plaktuvą paskolintų kaimynė ar draugė? 🙂 Tikiuosi, kad būdas pasigaminti šį tortą tikrai atsiras! Sėkmės!
[…] tortą vadinu labai paprastai – „Snickers“ tortu. Labai seniai tinklaraštyje pasidalinusi pirmuoju išbandytu „dubliu“, pradėjau tikrą „Snickers“ tortų kepimo maratoną. Gimtadieniams, didžiosioms ir visai […]
Nuostabus tortas!
Kepu jau antri metai, – sūnus nebeleidžia bandyti kito recepto 🙂
Ačiū Jums!
Ačiū Jums, Sandra! Labai džiaugiuosi 🙂
O kaip papuošiate šį tortą? Ant viršaus smulkinti riešutai ar biskvito trupiniai? Beje, kas per kremas?
Mantai, ant viršaus – to paties torto biskvito trupiniai – iškepusio bisvito viršų nupjaunu ir susmulkinu iki trupinukų. O papuošimui naudotas kremas – tas pats sviestinis pertepimo kremas, tik be riešutų 🙂
Kepiau biskivitą 24 cm formoj, gavos dviejų pirštų storio ir plius iškilęs kauburėlis, dabar dvejoju, ar bandyt dalinti į tris dalis ar iškepti dar viena biskvitą iš pusės normos? 🙂
Kepiau biskvitus 24 cm formoj ir gavos storio kaip per du pirštus ir plius tas kauburėlis iškilęs, dabar dvejoju, ar bandyti pjauti į tris dalis ar dar vieną biskvitą iš pusėa normos išsikepti?
Skaiste, aš daryčiau taip: pjaučiau tolygiai iškilusį biskvitą į dvi dalis, o iš to kauburėlio padaryčiau dar vieną biskvito lakštą, nors ir mažesnio skersmens. Jį dėčiau vidurinį, ir būdamas torto viduje jis nė trupučio nieko nepagadintų 🙂
bandysiu, ačiū 🙂
Sveiki,dariau šį tortą ir kažkodėl kremas nesustingo. Pertepus lakštus kremu,man jis bėgo, gal žinote kodėl taip galėjo nutikti?
Giedre, atsakiau Jums į komentarą su savo pasvarstymais štai čia: https://www.sauletavirtuve.lt/karamelinis-tortas-su-lazdynu-riesutais/
Sveiki, gal galite pasakyti apie kokį ganaša kalba eina Snikerio gamyboje? ???? Nes tokio lyg ir nėra…
Beje su kuo apibarstytas tortas jūsų nuotraukoje?:)
Andžela, torto receptas yra atnaujintas, ir ganašas yra likęs tik senuose komentaruose – pačiame recepte, jei teisingai matau, jo nebėra 🙂 Tortas nuotraukoje yra apibarstytas trupintu torto biskvitu 🙂
Astute,o tiktu jei pati tortuka aptepciau ne sviestiniu,o maskarpones arba filadelfijos su grietinele kremu ? Labai jau nenoriu sviestinio ..
Žinoma, drąsiai! 🙂 Sviestinis rekomenduojamas būtų turbūt tik tuo atveju, jei norėtumėte tortą dengti įvairiomis dengimo masėmis, o jei puošite tiesiog trupiniais ar panašiai – drąsiai galite aptepti ir kreminio sūrio/grietinėlės kremu 🙂