2023 m. liepos 24 d., pirmadienis
Courmayeur | 0 km
Su visa meile, pagarba gamtai ir susitaikymu, daug burbėjau ant šitos ilgos, beprasmės dienos.
Miegoti ant minkštų pagalvių tikroje lovoje buvo pasaka. Budom be žadintuvo, nes juk niekur neskubėjom. Jau nuo ryto dangumi slinko sunkūs, pilki debesys, o toli kalnuose be paliovos griaudėjo. Kartkartėm sublyksintis žaibas buvo tik įrodymas, kad gerai padarėm, nusprendę audrą išlaukti čia, saugiai ir šiltai.
Į viešbučio kainą buvo įskaičiuoti pusryčiai. Kapučinas, duona, kumpis, sūris, kiaušiniai, kepiniai… Lėtai papusryčiavę, kone iki pietų tiesiog gulėjom. Už lango tai temo, tai švito, tai vėl prapliupdavo lyti. Vienu metu iš dangaus pabiro ledukai – nors greičiau visi ledai! – aštriai krentantys į žemę.
Kad diena būtų bent kiek prasminga, per lietų nuskubėjom į vaistinę: reikėjo dantų pastos, kurią kažkur kažkaip pamečiau, ir veido kremo, kuris galėtų išgelbėti mano saulėj nudegusį, išsausėjusį veidą ir suskirdusias lūpas.
Lietui trumpam aprimus, išėjom į senamiestį ir prisėdom bare su nuostabiu vaizdu į kalnus. Sužinojom, kad tradicinis aperolis maišomas tik iš prosecco ir aperolio, ir yra stipresnis, kainuoja 6,5 eur. Į kokteilį įpylus dar ir sodos vandens, tai jau Aperol Spritz, ir kainuoja jis 10 eur. Taip ir nesupratom, kodėl sodos vanduo prideda 3,5 eur, bet tebūnie, šypt.
Restoranai čia dirba iki pietų, o tada – jau po siestos, vakare, nuo maždaug 19 valandos. Buvom vieni iš pirmųjų, atskubėję picos. Piceriją išsirinkom turbūt tolimiausią iš galimų, viskas dėl puikių atsiliepimų internete. Nuo pečių nusimetę šlapias striukes, įsitaisėm prie dviviečio staliuko. Aš užsisakiau Capricciosa su artišokais, Donatas – Margherita. „Tik su mažiau pomidorų“, paprašėm, o padavėjas palinksėjo ir pakartojo: gerai, su mažiau pomidorų. Kai po keliolikos minučių atkeliavo mūsų picos, tik susižvalgėm: o tai kiek tada būtų pomidorų, jei nebūtume paprašę mažiau? Jų buvo daug – raudonavo po sūriu. Po dar poros minučių picas atnešė prie gretimo staliuko sėdėjusiai porai. „Jūsų Margherita“, – padėjo padavėjas baltutėlę picą tik su lašelių pomidorų padažo priešais moterį. Tikrai, tikrai mačiau suglumimą jos veide. Va taip ir būna: vienas sumaišytas užsakymas, du nelabai laimingi žmonės, šypt. Situaciją atitaisyti jau buvo kiek per vėlu, bet nepaisant mažų nesklandumų, visos lėkštės galiausiai liko tuščios, tad – viskas gerai.
Kai sotūs susiruošėm keliauti namo, lietus pradėjo pilti lyg iš kibiro. Miestas nutilo, senamiestis ištuštėjo. Tyloje klausydama mūsų skubių žingsnių, dairiausi aplink – Italiją net lietus puošia. Tie pažeme plaukiantys debesų kamuoliai, įstrigę medžių viršūnėse, tas pliaupiančio lietaus šniokštimas, tie tolumoje stūksantys kalnai… Gražu.
Burnojau ant šitos dienos, bet iš tiesų – džiaugiuosi, kad užstrigom čia, o ne vidury niekur kažkur aukštai kalnuose. Saugumas – svarbiausia, o tokiose kelionėse jis gali būti labai trapus.
Vakare, debesims galiausiai prasisklaidžius ir lietui nurimus, mūsų kuprinės jau buvo suruoštos. Rytoj ir vėl kelsimės su žadintuvu. Lygiai 7:30 skubėsim pusryčiauti. O tada – atgal į kelią. Aukštyn į kalnus.
Labanakt.
D I E N O S S U V E S T I N Ė
Dienos išlaidos – 239,39 eur
- Naktis viešbutyje „Hotel Triolet“ – 149,04 eur
- Vaistinė (veido kremas ir dantų pasta) – 24,63 eur
- Maisto prekių parduotuvė – 16,50 eur
- Kokteiliai – 16,50 eur
- Vakarienė picerijoje – 32,50 eur
Tour du Mont Blanc (TMB) – vienas populiariausių ir gražiausių pėsčiųjų žygių Europoje. Maršrutas eina ratu aplink Monblano kalną ir tęsiasi 174 kilometrus. Keliaujant Prancūzijos, Italijos ir Šveicarijos Alpėmis, yra pakylama apie 10 km į viršų ir tiek pat nusileidžiama žemyn, o tai reiškia – vis aukštyn į kalnus ir žemyn nuo jų, ir taip kasdien. Paprastai maršrutui įveikti reikia nuo 7 iki 12 dienų. Mūsų kelionė aplink Monblaną truko dešimt dienų – kiekvienos dienos įspūdžius pasakoju tinklaraštyje.
Už pagalbą ruošiantis žygiui ačiū „Hiatus“ – jų asortimente visada rasite drabužių ir inventoriaus aktyviam laisvalaikiui. Džiaugiuosi mūsų bendradarbiavimu, didžiuojuosi žymėdama #reklama ir drauge su „Hiatus“ kviečiu keliauti saugiai, patogiai ir aktyviai.
2 komentarai
Ačiū ačiū milijonas AČIŪ už visus įrašus kartu sudėjus, už nuoširdumą, kurį pajunti kiekvienoje įrašo dalytėje, kiekviename sakinyje, patarime, įžvalgoje! Pati svetingiausia, nuostabiausia ir šilčiausia Jūsų svetainė iš visų esančių! Net ir dukra, kai tik nori saldėsių kepa iš saulėtos virtuvės! Pasirodo, gražūs, skanūs ir geri dalykai užkrečiami❤️ Na o vyras tai su nekantrumu vis laukia įrašų iš kalnų🙂 Jau irgi pasidarė Saulėtos virtuvės ir Astos fanas! Jolanta
Sveiki, Jolanta! Skaitau Jūsų komentarą ir labai plačiai šypsausi 🙂 Nėra didesnio įkvėpimo dalintis nei grįžtamasis ryšys, kurio sulaukiu – labai jį vertinu ir esu be galo dėkinga! 💛 Viliuosi, kad tinklaraštyje visada rasite receptų, kuriuos norėsis išbandyti, ir kelionių, kurioms galėsiu įkvėpti. Dar kartą begalinis ačiū, šilti linkėjimai visai Jūsų šeimai! 🤗