Kartais būna taip gerai, kad nelieka žodžių išreikšti tam jausmui. Norisi lyg ir šaukti visam pasauliui iš laimės, lyg ir šokinėti lig dangaus, lyg ir pasislėpt nuošaliam kamputy ir… apsiverkt iš laimės. Ir pirmas akimirkas tas jausmas… labiau keistas, nei ypatingai džiugus. Labiau gluminantis, nei fantastiškai nuostabus. Bet tiesa yra ta, kad šiandien aš labai laiminga.
Saulė šiandien man šviečia šimtąkart ryškiau, žmonės šiandien šypsosi nuoširdžiau. Ir net žingsniai lengvesni, lyg sklęstum oru – kaip ant sparnų!
Kaip ant sparnų!
Ir tai privaloma atšvęsti. Pavyzdžiui, su žemuoginiu tęsiniu. Ką jūs manote apie pyragėlius su žemuogių įdaru? Pažadu, jie puikūs. Kodėl gi ne? 🙂 Imkit, skanaukit, ir džiaukitės su manim! :)))
Skonis: 10/10. Trapi tešla ir pakankamai saldus žemuoginis įdaras. Nuostabiai skanūs pyragėliais. Dešimt balų! :)))
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? First look, then cook
Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 puodeliai + 2 valg.š. (350 g) miltų (plius papildomai pabarstymui ir kočiojimui)
1 arb.š. druskos
1 arb.š. cukraus
1 puodelis (230 g) sviesto, šalto ir supjaustyto kubeliais
4 valg.š. ledinio vandens
200 g šviežių žemuogių
80 g cukraus
GAMINIMO EIGA
Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir arbatinį šaukštelį cukraus. Sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir su pirštais ar naudojantis šakute sutrinti viską iki smulkių trupinukų. Supilti ledinį vandenį ir suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve mažiausiai valandą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą ir supjaustyti į 20 lygių stačiakampių.
Žemuoges sutrinti su 80 gramų cukraus.
Ant kepimo popieriaus lakštų, paliekant tarpus, išdėlioti 10 stačiakampių. Ant kiekvieno stačiakampio centro dėti mažgaug po 1 valg.š. trintų žemuogių, ir jas uždengti kitu tešlos stačiakampiu. Stačiakampių kraščiukus gerai apspaudyti pirštais, kad kepant uogienė neišbėgtų. Tuomet pakartotinai juos užspaudyti ir šakutės dantukais. Naudojantis dantų krapštuku, stačiakampio viršuje įdurti kelias nedideles skylutes.
Įkaitinti orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepti pyragėlius, kol gražiai pagels, apie 25 -30 minučių. Pyragėliams iškepus, nedelsiant perkelti juos ant grotelių ir atvėsinti.
33 komentarai
Džiugu skaityti tokį gerai nuteikiantį įrašą ir net seilė nutyso pamačius tokius pyragėlius :))) !!!!
Ačiū ačiū :)) Pyragėliai tikrai verti nemenko seilėtekio (:D), o įrašas… ak, gyvenimas gražus :)))
Ooo ir vėl žemuogės 😀 manosios dar tik noksta viena po kitos, bet aš jas slapčia suvalgau 😀
Aha, vėl :)) Na, kol sezonas, tai reikia rodyti žmogiukams, ką gi skanaus iš jų galima pasigaminti 😛 Na, jeigu, aišku, neatsitinka netyčia taip, kad jos visos slapčia suvalgomos 😀
O pas mus žemuogės jau raudonos raudonos, reikalaujančios dėmesio 🙂
oooo, hand pies :)) Aš irgi ruošiuos tokius kept, tik laukių saldžių vyšnių šiems pyragėliams 😉
Puikiai 🙂
Ačiū 🙂 O man, žinok, taip labai patiko, kad aš jau planuoju juos kepti su braškėm, su vyšniom ir su mėlynėm 😀 Na, kad per maža tikrai nepasirodytų :)))
Čia aš keistuolė šitoj vietoj, bet keptos braškės ir žemuogės? – ne ne ne… 😀
Egle, rimtai? 😮 O kaip pyragai? Su braškėm? Na, ar žemuogėm? Irgi ne ne ne? 😀
irgi ne ne ne. Nebent tai būtų kokia per žiemą užlaikyta uogienė arba nekeptos uogos ir nekepti pyragai.
Mano kuklia nuomone, šitom uogom reikia mėgautis, kol jos žalios ir tikros, o iškepus – skonis visai nebe toks…
Matai kaip :)) Na, kiekvieno žmogaus skoniai skirtingi, tai nelabai čia ką daugiau ir pridiskutuosi 🙂
O mano kukli nuomonė kaip ir tavo – šviežios uogytės yra labai gerai 🙂 Bet gerai ir keptos, aš ne tokia kategoriška 😀 O iš tiesų, tai šitų žemuogių mes nebespėjam valgyti, nes laaaabai prinokusių prisirinkom 🙁 Tai čia jau beveik kilni gelbėjimo akcija gavosi 😛 :))
Labai sudomino sausainukai, tik neaisku kam cukrus recepte du kartus parasytas 🙂
Tikriausiai neaiškiai parašiau, tuoj pataisysiu – arbatinis šaukštelis cukraus keliauja į tešlą, o kiti 80 gramų – sutrinami su žemuogėmis įdarui 😉
Asta, geriau buciau po pietu i SM ilindus ir pamacius tavo pyragelius. Dabar sedziu seiles ryju… Kopijuojuos recepta ir vaziuoju i kaima uogu rinkti :))) Nu laaaabai skaniai atrodo 🙂 Tu kaip visada – šaunuolė 🙂
Ačiū labai labai už gražius žodžius :)) Sėkmės renkant uogytes ir kepant pyragėlius! Lauksiu atsiliepimų 😉
Ir vienas sutapimas – ir aš šiandien išvažiuoju savaitgaliui ten, kur uogų daug daug, ech.. :))
aš ne visai į temą, bet nesugalvojau kur paklaust :)) tai gal labai nesupyksit.
per savo gimtadienį dariau Raffaelo tortą ir jis buvo įvertintas neįtikėtinai puikiai :)) dabar jau draugė švenčia gimtadienį, vėlgi laukia tie patys svečiai ir jie vėl nori torto, bet jau šįkart kitokio reikėtų :>
gal gali parekomenduot kurį iš savo tortukų, kad irgi būtų labai skanus? 🙂
M., viskas puiku, kur randi, ten ir klausk :))
Žinok, su tais parekomendavimais man labai sunku… juk žmonių skoniai skirtingi, o visa našta už rekomendavimą man ant pečių gula 😀 Šiaip ar taip, neprimygtinai, bet siūlyčiau išbandyti:
1. jei norit tokio tikro, nuodėmingo, riebaus, bet labai skanaus torto – „Snickers” (http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/22/tortas-snickers/);
2. jei, priešingai, norit lengvutėlio, vasariško tortuko – neabejotinai „Jogurtinis musas” (http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/22/tortas-jogurtinis-musas/);
3. o jei norit tarpinio varianto – varškės tortas su šokoladukais (http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/20/varskes-tortas-su-snickers-sokoladukais/).
Tikiuosi, išsirinksi ir pagaminsi tokį, kuris tikrai maloniai nustebins 🙂 Ir paskui būtiniausiai lauksiu pasakojimo, kas ir kaip!!! :)))
Išmėginau tą trečiąjį :))
Tikrai viskas puikiai pavyko! Ir gaminau labai sklandžiai, be jokių netikėtumų, na ir svarbiausia visiems labai labai patiko! Tikrai buvo sužavėti, tuo labai ir džiaugiuosi 🙂
Dėkui už puikų receptą!!
Nėra už ką, M. 🙂 Puikus pasirinkimas ir labai džiaugiuosi, kad viskas puikiai bei skaniai pavyko ;))
Kaip tik ieškojau, kur čia išnaudojus pradarytą juodųjų serbentų uogienę. Ačiū už puikią idėją!
Nėra už ką 🙂
Šitie žaviai atrodo 🙂 į sąrašą 😉
Oi, kokio pasisekimo pyragėliai sulaukė :)) Į sąrašą, tikriausiai begalinį sąrašą… Kadangi žinau, ką tai reiškia, tai tik palinkėsiu, jog spėtumei pagamint per artimiausius penkerius metus 😀 Juokauju, žinoma ;))
Tešla jau šala. Tik kodėl 20 stačiakampių, o nat skardos išdėlioti 8? 2*8=16…
Ačiū už pastabą, klaida ištaisyta 🙂 Skanių pyragėlių 😉
kepiau siand situs trapius pyragelius, tik svieziu uogu neturejau tai avieciu uogiene dejau, skani nuodeme gavosi :))) tik sausoki, bet su arbata tai pirstus galima apsilaizyti :)))
Lina, džiaugiuos, kad patiko 🙂 Na, nėra jie labai drėgni tikrai, bet man gavos labai trapūs, mat pasistengiau tešlą gana plonai iškočioti 😉 Nors pritariu, kad su arbata jie tikrai patys pačiausi :))
Šeima įvertino puikiai 🙂 Ačiū
Nėra už ką 😉
Niam, niam. 😉
Saimonai, tu visiškai teisus 😀
[…] 9,5/10. Kartą aš jau kepiau ir gyriau išsijuosus labai panašius trapius pyragėlius, tik tąkart jie buvo su žemuogių įdaru. Šie taip pat labai skanūs. Kuriuos rinktis? Galima […]
Hmm, idomu, kaip gautusi su vysniomis. 😉 Ar geriau butu kepti su svieziomis, sumaisytomis su cukrumi, ar reiketu pavirti, kad gautusi uogiene.
Preta – visiškai jokio skirtumo, čia jau pagal norus. Manau, gautųsi labai skaniai abiejais būdais, tik jei naudotum šviežias, rekomenduočiau pjaustyti bent per pusę 🙂