Paprastai pirmosios metų dienos būna truputėlį keistos. Kitokios nei visi likę metai. Kitokios todėl, kad tai metas, kai norisi užverti duris, užgesinti šviesas, išjungti televizorių, kompiuterį ar net ir telefoną, ir pabūti tik su savimi. Apmąstyti praėjusius metus ir širdyje pajausti atėjusių Naujųjų galimybes.
Tai metas, kai po visų ilgų, tačiau stulbinamu greičiu prabėgusių metų, norisi sustoti. Bent akimirką neskubėti. Pasikalbėti su savimi, išgirsti savo mintis ir širdį. Susivokti savyje ir suprasti save. Pirmosios metų dienos – tai tas laikas, kai mintyse lyg filmas prabėga visos praėjusios 2011-ųjų dienos. Svarbūs ir nereikšmingi metų įvykiai, atsitikimai, kurie pakeitė tavo gyvenimą ir privertė perkainoti vertybes, dienų, valandų ir minučių nuotrupos, kurios buvo svarbios, kurios atrado vietą tavo širdyje ir kurios leidžia sau tyliai sušnibždėti, jog 2011-ieji buvo puikūs metai. Atnešę daug džiaugsmo, gėrio, dovanoję glėbius meilės, rūpesčio, draugystės, gausūs puikių gyvenimo ir virtuvės skonių. Suteikę naujas galimybes, naujus tikrus ir beveik tikrus darbus, supažindinę su kitokiu gyvenimo ritmu ir leidę pajausti, koks gi yra tas tikrasis suaugusiojo gyvenimas. Tai buvo metai, suteikę daug patirties. Geros ir naudingos patirties.
Būtų per drąsu ir neteisinga sakyti, kad praėjusiais metais aš atradau save, savo pašaukimą ar sugebėjau suvokti savo gyvenimo svajonę. To nebuvo, dar ne. Tačiau šiandien aš rami – šypsausi ir tikiu, kad šie atradimai dar laukia ateityje. Ten laukia dar daug nuostabių dalykų. Galbūt net šiais, jau atėjusiais 2012-aisiais.
Tegul 2012-ieji Jums būna sėkmingi, prasmingi ir džiugūs. Tegul dovanoja meilę, draugystę, tikėjimą ir netikėtai puikias naujas galimybes. Tegul 2012-ieji visiems leidžia patirti neįkainojamą atradimo džiaugsmą. Su Naujaisiais Metais!
Skonis: 9/10. Jei esate prisiekęs šokoladoholikas, šis tortas neabejotinai skirtas Jums. Tortas tikrai labai turtingas savo skoniu – čia ir subtilus juodojo šokolado kartumas, ir mergaitiškas pieniško šokolado saldumas, ir baltojo šokolado lengvumas… Tortas saldus, tačiau teisingai saldus – šokoladiškai. Jis lengvas, purūs it debesėliai šokoladiniai musai tirpsta ant liežuvio galiuko… Manau, kad patiktų daugeliui.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? AJ receptai ir Gera idėja
Trijų šokoladų tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pagrindui:
200 g šokoladinių sausainių (pavyzdžiui, „Selga”)
100 g sviesto, tirpinto
Juodojo šokolado musui:
200 g juodo šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio
8 g želatinos
Pieniško šokolado musui:
200 g pieniško šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio
8 g želatinos
Baltojo šokolado musui:
200 g balto šokolado
50 g sviesto
200 g grietinėlės (35% riebumo)
50 g kreminio šviesaus likerio
8 g želatinos
50 ml grietinėlės musams
juodojo šokolado drožlių papuošimui
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius susmulkinkite smulkintuvu iki labai smulkių trupinukų.
2. Užpilkite tirpintu sviestu ir išmaišykite.
3. Gauta mase išklokite 22 cm. skersmens kepimo formos, prieš tai iškloto kepimo popieriumi, dugną. Paspauskite delnais. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite šokoladinius musus. Visą želatiną (24 g) užpilkite 50 g šaltos grietinėlės ir palikite išbrinkti.
5. Visą musams skirtą grietinėlę (600 g) išplakite iki standžių putų. Padėkite į šaldytuvą.
6. Paruoškite juodojo šokolado musą. Juodąjį šokoladą sulaužykite skiltelėmis. Kartu su sviestu dėkite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vientisą masę.
7. Užgesinkite ugnį, iš karto į masę dėkite trečdalį išbrinkusios želatinos ir sparčiai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps.
8. Išmaišykite likerį.
9. Sudėkite trečdalį išplaktos grietinėlės ir lengvai išmaišykite.
10. Paruoštą musą supilkite ant torto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sluoksnis sustings.
11. Lygiai taip pat paruoškite pieniško ir baltojo šokolado musus. Kiekvieną jų pilkite ant jau sustingusio sluoksnio, prieš tai šį sluoksnį šiek tiek subraižę šakute (taip sluoksniai geriau vienas su kitu sukibs).
12. Sluoksniai stingsta gana greitai, todėl didelė tikimybė, kad, kol paruošite antrąjį musą, pirmasis jau bus sustingęs, o kol paruošite, trečiąjį, bus sustingęs ir antrasis.
13. Visiškai sustingusį tortą išimkite iš kepimo formos ir dėkite į didelę lėkštę ar tortinę.
14. Viršų apibarstykite juodojo šokolado drožlėmis ar papuoškite pagal fantaziją.
15. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite. Skanaus!
134 komentarai
Gražios nuotraukos, ypač šventiškai nuteikia tos spalvotos švieselės:-) Su Naujaisiais Tave!
Kristina, ačiū, ir Tave taip pat! 🙂 O spalvotos švieselės nuotraukos dar kurį laiką nuotraukose matysis… 🙂
nuostabus grožis ir neabejoju skonis..;)
Oditėle, ačiū 🙂 Manau, kad skonis visiems šokolado mylėtojams turėtų būti nuostabus 🙂
Koks puikus tortas gavosi 🙂
AJ, tikrai gavosi geriau nei tikėjausi 🙂 Šis tortas – vienas iš tų, kurie seniai žavėjo ir baugino tuo pačiu metu 🙂 O, pasirodo, nieko tokio baisaus ten ir nėra 🙂
O Astule, koks tortas! Atrodo fantastiškai gerai, net įspūdingai!
Ir, žinoma, su Naujaisiais!!! ir lai Tavo lūkesčiai 2012-tiems pildosi su kaupu 🙂 :*
Reda, ačiū ačiū ačiū! :)))
Ir dėkui už sveikinimus, nuo manęs tau taip pat skrieja patys geriausi linkėjimai ir sveikinimai :)*
Su Naujais! Skaniai ir saldžiai pradedi 🙂
Asta, ačiū, ir Tave 🙂
Saldžiai pradėti – man įprasta 😀
Dar tik pamačius pirmą nuotrauką seilė ėmė tįsti :). Puikus skanėstas Naujųjų metų pradžiai. Lai jie būna saldūs, kaip šis šokoladinis džiaugsmas :).
Marta, dėkui už skanius linkėjimus 🙂
Super! ypac patiko tos klostes palei krasta!!
Aušra, man irgi jos patiko!!! Nors įprastai jų būti neturėtų, bet… atrodo mielai 🙂
Ir mano planuose jis yra 🙂 jau nuo Cordon bleau knygos „Šokoladas” į jį žiūriu. Gal kitam savaitgaliui ir pavyks, mat sugužės pačios mieliausios senos draugės pas mane…
Indre, ar pavyko? Tikiuosi, kad taip 🙂 O jei ne, gal kitąkart, bet neišbrauk jo iš sąrašo, neabejotinai verta išmėginti 🙂
Žinai, juokinga, kai tik užsuku pas savo sesutę, ji vis kokį pyragą iš „Saulėtos virtuvės” būna iškepusi :)) Tikiuosi, kad ir šis nebus išimtis :))
Renata, kaip fainai 🙂 Dabar jau sesutė turi ir tiesioginę užuomeną, todėl, manau, viltis yra 😀 Beje, perduok jai linkėjimus! 🙂
mmm… kaip pasakiskai atrodo!
Su sventem!
Ačiū, Neringa 🙂 Ir Tave taip pat! 😉
Fantastika! Tikrai išbandysiu 🙂
Patricija, tuomet linkiu labai skanaus torto! 🙂
Tie nelygumai šonuose labai faini 🙂
O, dar vienas pliusas nelygumams! Jey! 😀
superiškai atrodo tortas!
Ir kaip atpjauta idealiai lygiai.. Šaunu!
Su naujais 😉
Ačiū 🙂 Dėl atpjovimo pasiginčyčiau, bet… ai. Atsiduosiu taikiai šitiems komplimentams šįkart 😀
Ir Tave su Naujais! 🙂
toks truputi durnas klausimas, o kiek yra 8g zelatinos arbatiniais sauksteliais, arba saukstais? bent apytiksliai?
dangisko skonio surio pyragas pavyko puikiai, bandysiu ryt si pagaminti…
Feju pieva, ne manes klausiat, bet uzsukau, tai atsakysiu (Asta, kiek matau, tiksliai pagal mano recepta kremus dare :). Zelatinos arbatinio saukstelio su kaupu reikia, jei neturit svarstykliu.
AJ, ups, kai perskaičiau šitą tavo komentarą, supratau, kad kažką pražioplinai – ir tikrai, prie šaltinio neprirašiau tavo tinklaraščio. Labai atsiprašau! Tikrai naudojausi tavo kremų aprašymais ir už juos esu labai dėkinga – labai tiksliai, aiškiai, suprantamai viskas parašyta ir nesigauti tikriausiai tiesiog negali 🙂 Žodžiu, tikrai atsiprašau ir jau ištaisiau klaidą savo 🙂
Ir dar ačiū, kad suskubai atsakyti fėjų pievai 🙂
aciu AJ, paklausi prisiminiau, kad svarstykles visgi turiu – dar nepriprantu prie tos minties :))))))))
, tai gavosi du arbatiniai sauksteliai dr.oetker zelatinos ;)) tik kazko man letokai stingsta pirmasis sluoksnis, kaltinu daniska sokolada.. :))
oh, pas jus parasyta, deti i saldymo kamera :)) keliauju darbuotis toliau..
pas mus, Danijoje, gimtadienis be sokoladinio torto/pyrago neisivaizduojamas, bet man norejosi kazkuo ypatingu palepinti antraja puse, taigi dekoju ir jums, ir Astai..
Aš nesusilaikysiu nepasiteiravusi, kaip vis tik pavyko tortas? 🙂 Nežinau, kieno kaltė, kad sluoksniai stingo lėtai (bent jau aš juos šaldžiau ne šaldymo kameroje, o šaldytuve, ir stingo greitai…), bet tikiuosi, kad vis tik sustingo ir buvo labai skanus šokoladinis gimtadienis? 🙂
Sveiki.. man nestingo sluoksniai visai … padariau kazkokia makaliose. Idomu kas bus kai issimsiu is saldytuvo ji. bandysiu imti rytoj,. nes siandien jau uztenka nervu su juo..
Karolina, galbūt kalta želatina? Jei ji nestingo, tuomet ir tortas tikrai nesustings 🙁 O ir patirties ir aš galiu pasakyti, kad kartais želatina tikrai išduoda ir sugadina daug nervų 🙁 Vis tik labai tikiuosi ir laikau kumščius, kad tortas būtų sustingęs 🙂
Labas, tortas gawosi normaliai ir labai skanus, tik wienas minusas kuris kazkodel man nepawyko tai balto sokolado musas, bemaisant sokolada su zelatina sutrauke ir issiskyre riebalai, kadangi zelatinos nebeturejau, taj uzdejau kas gawosi sumakalawus su grietinele… Bet ir skonis ne tas. :((( (balto muso) kazin kodel sutrauke? Gal angliskas sokoladas blogas…
O tortas tikrai wertas mano sekancio darymo :))
Agne, kaip gaila, kad nepavyko baltojo šokolado sluoksnis 🙁 Sugalvoju tik du variantus – arba perkaitintas šokoladas, arba gal tikrai jo kokybė nepakankama ir vietoj šokolado pasitaikė kokia saldi plytelė? 🙂
Sveiki, man tas pats su pieniško šokolado sluoksniu buvo, įdėjus želatiną, jį sutraukė. Gal per daug karšta želatina buvo? Bet pats tortas gavosi puikiai, gaminsiu dar ne kartą. Ačiū.
Aš taip pat susigundžiau pasidaryti šį tortą, dabar dar stengsta, tai nežinau dar koks bus skonis, tačiau man lygiai tas pats gavosi kaip ir agnei. Bemaisant pienišką šokoladą, o vėliau ir baltąjį šokoladą su želatina, išsiskyrė riebalai. Naudojau pienišką Milkos šokoladą ir baltąjį Princo šokoladą. Kokį šokoladą reikia naudoti, kad taip nesigautų.
Tiesa, pienišką šokoladą išmaišius su likeriu ir vėliau su grietinėle riebalai išsimaišė, bet vis vien gavosi mažų gumulėlių, tai jau maišant baltąjį šokoladą su likeriu pasidarbavau su mikseriu, tuomet išsiplakė visi gumulėliai ir išmaišius su grietinėlė masė gavosi vientisa.
Dekui, kita karta darysiu su sokoladu skirtu kepiniams, o gal ir sokolada perkaitinau, bet newire jis man.. Nu nieko, bus kur tobulet dar 🙂 aciu uz atsakyma 🙂
Agne, nėra už ką 🙂 Tikiuosi, kad kita skartus bus sėkmingesnis ir dar skanesnis 😉
Slampinėju po blogus, ieškau kažko šokoladinio mamos gimtadieniui. Manau, kad jau radau 😀
Atsiliepimai bus vasarį 😉
Lauksiu! 🙂
Labai gražiai tos bangelės atrodo! Kokios firmos želatiną naudojai?
Rasa, „Dr.Oetker” želatiną – ją naudoju beveik visada 🙂
Fantastiškas tortas! Visiem ragavusiem labai patiko. 🙂 Ačiū už puikų receptą! 🙂
Atėne, nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Labai gražios nuotraukos, ir manau, kad tortas irgi labai skanus… 😉 Norėjau paklausti, kaip padarei nelygius šonus torto? 🙂 Ir kokį kreminį likerį naudojai? Aš turbūt jo net pirkusi nesu… Tai nežinau, kokio ieškoti… 😀
Jovita, ačiū. Tortas tikrai labai skanus 🙂 Banguoti šonai gavosi todėl, kad į indą, kuriame stingdžiau tortą, buvau įklojusi kepimo popierių. Kai jį nuėmiau nuo sustingusio torto, liko tos bangelės 🙂
O kreminį likerį naudojau naminį, tačiau ir parduotuvėse jų labai gausi – ieškok lentynose prie likerių. Na, pavyzdžiui, puikiai tiktų Bayleys, bet yra daug ir pigesnių alternetyvų – kad ir „Damų” likeris 😉
Nėra už ką, tik parašiau tiesą. 😉 Ačiū Tau už patarimus. 🙂 Manau, kad prie šito torto labai tiktų šokoladinės rožės papuošimui. Tik va, kaip ir kuo ant jo tekstą užrašyti, nesugalvoju…
Jovita, nėra už ką 🙂 O šokoladinės rožės čia tikrai tiktų. Tekstą užrašyti galima tirpintu šokoladu. Ištirpinus, šiek tiek jį atvėsinkite, supilkite į maišelį, vieną jo kamputį nukirpkite (taip pasidarykite konditerinį maišelį) ir tiesiog rašykite 🙂
Yra, yra. 😉 Bandysiu padaryti rožes, jei tik man pavyks… 🙂 Tik va, su užrašu nežinau, kaip bus, nes mano ranka dar nėra tiek „atidirbta” rašyti ant tortų… 🙂 O ten žmogus nori net 4 žodžių… Nežinau, kaip pavyks gražiai užbaigti žodį, va, tas labiausiai mane neramina… :]
Gaminu šį tortuką, bet man nutiko bėda, sutraukė juodąjį šokoladą, kai sudėjau želatiną. Išsiskyrė riebalai, ir gumulėlių daug atsirado šokolade… O šokoladą kaitinau ant vandens vonelės… Ir naudojau Karūnos juodąjį šokoladą. Nesuprantu, kas blogai buvo… Bijau, kad ir su kitais sluoksniais bus tas pats… 🙁
Jovita, atsiprašau, kad atrašau tik dabar. Labai gaila, kad juodąjį musą ištiko nesėkmė – sutraukti galėjo dėl to, kad galbūt želatiną į šokoladą šliūkštelėjote visą iš karto. Mat želatina yra pakankamai kaprizinga, pilti ją reikia labai plona srovele ir nuolat maišant, kitaip šast ir sutraukia ji viską, sušoka gumulais ar dar kokia nelaimė nutinka. Bet, tikiuosi, kad galų gale kažkaip pavyko susitarti su musais ir sukonstruoti tortą? Labai liūdna būtų sužinoti, kad visos pastangos nuėjo perniek, todėl tikiuosi ir tikiu, kad vis tik viskas išsisprendė į gera? 🙂
Nieko tokio. 😉 Na, kažkas valgomo iš torto gavosi. 😀 O želatiną atrodo, būsiu sudėjusi visą iš karto, bet gal aš ne taip receptą supratau, nes ten rašoma, jog išbrinkusią želatiną (trečdalį) iš karto sudėti į šokoladą ir sparčiai išmaišyti. Tai aš supratau, jog jos nereikia tirpdyti. Ar aš klydau? O gal dar daug įtakos turi tai, kokio gamintojo želatiną naudoju? 🙂 Nes jos būna skirtingos, pastebėjau. Net nežinau, nes man sutraukė visus šokolado sluoksnius… 🙂 Aplamai tik išjungus ugnį šokoladas pasidarė lyg truputį sutrauktas. O įdėjus želatiną, ji neištirpo, o apsitraukė šokoladu.. Na, žodžiu, tokia mat nesėkmė… Kolkas ji mane atbaido nuo bandymo daryti tortą dar kartą… 🙂
Pati susimaklinau – tiksliai! Gi į šį tortą dedama neištirpinta želatina – sparčiai maišant, ji ištirpsta nuo pačio šokolado. Gal šokoladas buvo per vėsus? Nes želatina tikrai turėtų ištirpti dar karštame sviesto ir šokolado mišinyje. O šiaip, jei neištirpo, reikėjo dar tiesiog pakaitinti maišant ant silpnos ugnies, kol želatina ištirps (tik jokiu būdu neužvirinti). Ir viskas tikrai būtų puikiai pavykę.
O želatiną aš visuomet naudoju Dr.Oetker, nors manau, kad jos visos turėtų atlikti savo paskirtį. Suprantu, kad tokia nesėkmė atbaido, aš irgi labai pergyvenu ir nuleidžiu kartais rankas, kai šitaip viskas nepavyksta nuo – iki 🙁 Bet, manau, mes tikrai atradome nesėkmės priežastį, todėl gal kada nors… 🙂
Na, aš šokoladą tirpinau vandens vonelėj, pabijojau tiesiai ant ugnies tirpinti, kad neperkaitinčiau, tai gal jis tikrai buvo per vėsus… Ir želatiną reikės nusipirkti Dr.Oetker, su ja bandyti kitą kartą… 🙂 Visada naudoju Klingai, bet ji labai greitai išbrinksta, tai gal ne visur tinka… 🙂 Bet sūrio tortams man visad tiko. 🙂
Ačiū už patarimus, gal tas „kada nors” ateis greičiau nei aš manau… 🙂
Jovita, tikrai manau, kad paslaptis čia glūdi ne želatinoje, o šokolado temperatūroje 🙂 Nepaisant visko, linkiu, kad tikrai tas „kada nors” ateitų greičiau nei dabar atrodo 😉
Sveiki. Maniškis tortas jau stingsta, lauks rytojaus! Iš tiesų, kai pradėjau maišyti baltojo šokolado musą, mane irgi ištiko krizė – atsiskyrė riebalai, viskas sušoko į siaubingą gniutulą. Bet giliai širdyje kuždėjau, kad negali taip nutikti, juk gaminu jį labai atsakingam momentui, negali nepavykti. Ir jis matyt tas mano slaptas mintis išgirdo – nes įdėjus dar daugiau jėgų, nenuleidžiant rankų maišiau ir viskas išsilygino, tiesa pasidarė tištesnis nei kiti musai, bet nebėda. 🙂 Taigi, laukiu rytojaus, kada galėsime jį skanauti.:)
Dėkui Asta už puikų receptą. Ir ačiū už įkvėpima, puikias nuotraukas ir patarimus. Sėkmės! 🙂
Žadėtas komentaras. Pavyko tortas labai gerai, nors ir, griežtai laikydamasi recepto aprašo, vis tik sugebėjau ‘išbrinkinti’ Oetker’io želatiną grietinėlėje, ko daryti nereikėjo 🙂 Išbrinkimu to nepavadinčiau, nes 50 g grietinėlės akimirksniu prapuolė 24 gramuose želatinos ir pavirto šlapiais trupiniais 😀 Tačiau pakaitinus ir intensyviai pamaišius musą ‘šluotele’, jie ištirpo kuo puikiausiai. Vienintelis minusas – tą susidariusią trupinių krūvelę buvo ganėtinai nelengva padalinti į 3 lygias dalis, todėl vienam (tamsiąjam) sluoksniui jos atiteko daugiau nei likusiems dviems (tą supratau lygindama sluoksnių stingimo tempus 🙂 ), bet galiausiai visvien visi sluoksniai sustingo gerai ir šaukštu ‘semti’ neprireikė.
Skanus tortas, nors riebus kaip velnias 😀 Naudojau Karūnos (baltą) bei E.Wedel šokoladus ir Bailey’s Original likerį.
Jovita, bandykite dar kartą, tikrai nėra šis tortukas labai sudėtingas. Tik nebrinkinkite želatinos, jeigu naudosite Dr. Oetker 😉
Žūžū, visų pirma – kaip gera girdėti, kad tortas pavyko! 🙂 Labai labai smagu girdėti.
Tik dėl želatinos – na, aš ją brinkinau. Ir pagal originalų receptą ją reiki išbrinkinti. Kiek žinau, ją visuomet reikia išbrinkinti – nei teorijoje, nei praktikoje, nesu susidūrusi su atveju, kai į kremą reikia berti tiesiog želatinos miltelius.
Žinoma, ji išbrinksta greitai, bet padalinti ją į lygias dalis man pasirodė nesudėtinga – tiesiog visą tą turimą masę iš pradžių šaukštelių dubenėlyje į tris dalis padalinu, o paskui į visus musus po tą trečdalį sudėjau.
Astut, Oetker’io želatinos juk nereikia brinkinti, ji iškart beriama į karštą skystį, todėl man atrodo, kad subėrus miltukus į karštą šokolado-sviesto musą, jie būtų tikrai ištirpę ir atlikę savo darbą be jokio papildomo brinkinimo. Nors, nepabandęs – nesužinosi 🙂
Kitąsyk, jeigu brinkinti, tai, sakyčiau, bent dvigubame kiekyje grietinėlės ar nors 75 gramuose, nes 50 g iškart susigėrė ir net ženklo neliko, kad ten iš viso jos būta 😀
Eilinis didelis AČIŪ už tai, kad daliniesi su mumis nuostabiais receptais ir iki sekančio karto! 😉
Vaje. Nuėjau ir paskaičiau ant pakelio – tikrai! Ar gali patikėti – iki dabar šito nebuvau nei pastebėjus, nei ką, ir tiesiog ramiausiai brinkindavau kaip ir visas kitas želatinas 🙂 Va kaip būna! Ačiū už paprotinimą, labai ačiū 🙂 Nors va, savo nežinojimo dėka galiu garantuoti, kad ir brinkinant želatiną viskas gaunasi taip, kaip reikia – sustingsta 😀
Nėra už ką – man visada malonu dalintis 🙂 Ir dar maloniau sulaukti atsako iš skaitytojų – todėl ačiū tau ir visiems! 🙂
Smagu, kad bent menku patarimu galėjau atsidėkoti už puikias idėjas kasdienybės paįvairinimui 😉
Nieko nuostabaus, kad pavyko ir išbrinkinus. Labiau tikėtinas fiasko būtų padarius atvirkščiai, t.y. supylus nebrinkintą paprastą želatiną į paruoštą karštą skystį 😀
Vakar (jau beveik naktį) dariau kakavinį varškės pyragą. Na, ką galiu pasakyti… dar vienas paprastas, greitas ir nuostabIai skanus ‘vinis’ į antsvorio ‘karstą’ 😀 Jau vien išvaizda ko verta, o įdėjus šiek tiek tarkuotos cirtinos žievelės – apsivalgymas be pasigailėjimo 🙂
Puiku girdėti gerus atsiliepimus apie kakavinį varškės pyragą, ačiū 🙂 Oi, tie vinys… šitokie skanūs, ania? 🙂
[…] Receptą mamos šventei aptikau Saulėtoje virtuvėje. […]
Išbandytas ir puikiai įvertintas. Ačiū! Tik mano tortui iki tobulumo visgi kažko pritrūko. Juodo šokolado musas sustingo labai gerai, o štai pieniško ir balto ne taip puikiai. Nežinau kodėl, tačiau ir pati konsistencija skyrėsi (pieniško ir balto muso labiau korėta ir puri). Čia jau, matyt, techniniai ar nepatyrimo dalykai 🙂
Džiaugiuosi, kad tortas patiko 🙂 O dėl konsistencijų skirtumo – man baltojo ir pieniško šokolado taip pat buvo gal šiek tiek labiau purūs sluoksniai, bet aš manau, kad tas purumas savaime priklauso ir nuo šokolado – juk juodasis šokoladas pats savaime yra tikresnis, tvirtesnis 😉
Sveiki, o kokios dydžio formoje darėte šį tortą? 🙂
Sveiki, Meda, 22 cm skersmens 🙂
Pabandziau ir as padaryti vakar 🙂 Siandien jau beveik visa sudorojo ;D Anita net kaimynam nunese tiesa likerio nepyliau viso kiek reikejo nes manau perdaug permustu skoni kai paragavau 🙂 Gal del to kad sokoladas skiriasi nuo esancioje lietuvoje 🙂 Siaip ar taip fantastika ir nera sunku pagaminti 🙂 Labai dekoju uz receptuka neabejotinai pabandysiu padaryti kada dar karta 🙂
Aušra, džiaugiuosi, kad tortas patiko ir sulaukė pasisekimo 🙂
Ir nėra už ką 😉
Sveiki išbandžiau ir as šį nuostabų tortą. viskas pavyko tik balto šokolado masė pavyko iš antro karto, nes pirmą kartą sutraukė sudejus i grietinelė. šiaip pastebėjimas geriausiai gavosi juodo šokolado sluoksnis gal todėl kad jis tikras šokoladas?! skonis nuostabus
Orinta, šokolado kokybė tikrai turi įtakos pačio torto skoniui. O kadangi juodas šokoladas pas mus yra tikriausias šokoladas, natūralu, jog jis gaunasi intensyviausias, sodriausio skonio ir teisingiausios konsistencijos. Pieniško šokolado ir baltojo šokolado sluoksniai – lengvesni, puresni, minkštesni.
Džiugu, kad patiko 🙂
Sveika,
norėjau paklausti, kaip manai, kiek laiko šis tortas gali stovėti nevalgomas? Nes noriu gaminti rytoj, o valgyti per Jonines. 🙂
Audrone, gaila, kad vėluoju su atsakymu, bet gal kažkam ateity pravers – iš tiesų manau, kad tortas gali stovėti 2-3 dienas, iki kol bus suvalgytas 🙂
turiu klausimą – o jei vietoj kreminio likerio, pilsiu amareto, tortas labai nukentės? Pasirodo, namuose kitos rūšies nelikę…
Ne, nieko tokio, galima naudoti ir kitos rūšies likerį 😉
Koks nuostabus tortas, išvaizda super, skonis taip pat, o ir pasigaminti nesudėtinga. Jau taip bijojau, kad gali nepavykti, viską kruopščiai svėriau ir rezultatas valio valio :)))) Nepaisant to (kaip ir kai kurioms mergaitėms), kad pieniško ir balto šokolado musus bedarant atsiskyrė riebalai (įpylus likerio ir gerai išmaišius viskas susitvarkė), tikrai dar ne kartą jį gaminsiu. Ačiū, Asta už puikų receptą 🙂
Erna, labai džiugu girdėti, kad tortas patiko 🙂 Ir, žinoma, nėra už ką! 🙂
Sveika, ar labai riebus gaunasi tortas? 😮 Nes iš sudėties atrodo, kad turėtų būti riebus labai.. O taip skaniai atrodo!
Samanta, na, jis toks labai šokoladinis. Riebus, bet ne toks tas riebumas kaip sviesto. Toks labai teisingai šokoladiškai riebokas 🙂
Norejau paklaust ar vietoj likerio galima naudoti ka nors kito? 🙂
Eva, manau, kad tikrai galima. Ir tai turėtų būti panašios konsistencijos produktas 🙂 Pavyzdžiui, kondensuotą pieną, jei esat saldžių saldumynų gerbėjai 😉
Štai ir aš išbandžiau šį torčiuką. Eilinį kartą įsitikinau, kad mūsų skoniai sutampa 🙂 nežinau kodėl Tu įvertinai 9, bet ir aš tiek būčiau davus vakar, nes pasirodė riebokas, sunkokas , bet šiandien…šiandien jau visi 10 ir lengvas, ir ne riebus, jei nepadaugini 🙂
Ilona, smagu, kai skoniai sutampa 🙂 Džiaugiuos torto sėkme 😉
Perskaiciau tiek komentaru ir susimaisiau galutinai…Tai kaip daryt su ta zelatina?:) Brinkint ar pilti tiesiai i silta mase?:) Ruosiuosi gaminti si tortuka velykom:)
Živile, čia priklauso nuo želatinos, kurią naudojate. Geriausia išeitis: paskaityti naudojimo aprašymą ant pakuotės. O čia, komentaruose, mes aptarinėjome Dr. Oetker želatiną, kurios brinkinti nereikia, galima pilti tiesiai į masę. Ji labai smulki, miltukai. O daugelį ar net visas kitas – tas, kurios yra grūdeliais – būtina brinkinti 🙂
Nusipirkau DR. Oetker zelatina,tai pilsiu tiesiai i istirpinta sokolada.Kaip suprantu brinkint grietinelej nereikia:) Oi,kaip nekantrauju ismeginti si tortuka.Siaip labai megstu gaminti tortus. Siom Velykom ruosiu Ju
su tortuka ir Napaleona:)
Živile, taip, šios želatinos brinkinti atskirai nereikia 🙂 Tikiuosi, kad tortas puikiai pavyks ir bus labai skanus. Lauksiu atsiliepimų 🙂 Gražių ir skanių švenčių! 🙂
„50 ml grietinėlės musams
juodojo šokolado drožlių papuošimui”
Kam dar reikia 50 ml grietinėlės? 🙂
nelabai supratau… pagal recepto eigą nepastebėjau, kad 50 ml grietinėlės dar naudojote…;/
Ilona, niekur tie 50 ml neprapuolę, štai kur jie: „Visą želatiną (24 g) užpilkite 50 g šaltos grietinėlės ir palikite išbrinkti.” 😉 Juose yra išbrinkinama visa, visiems trims musams skirta želatina.
Ilgai ieskojau, koki cia tortuka sukonstruot bendradarbio gimtadieniui, ir pagaliau, volia 🙂 ! Ryt imsiuosi darbo. Tik norejau pasiteirauti, jei naudosiu vegetarams skirta zele, ar nesikeicia jos kiekis? Nes nebandziusi as niekada, tai kazin, ar jos toks pats veikimas ar kazka reikia daryti kitaip..
Kristina, įtariu, kad su atsakymu gerokai vėluoju, atsiprašau 🙁 Bet kokiu atveju, net nežinau ką atsakyti – niekada nenaudojau kitokios nei įprasta želė ir tuo nesidomėjau, todėl iš savo patirties naudingais patarimais pasidalinti net norėdama negalėčiau 🙂
Tortas gavosi net per kietas …. bet man asmeniskai per daug viso: sokolado ,sviesto,grietineles…net mano sunui sokolado megejui buvo per sotus…. mazycio gabalelio su kaupu uztenka…
Tiesa, šio torto pakanka mažo gabalėlio 🙂 Bet mums jis toks… prabangiai šokoladinis. Žinoma, kiekvienam pagal skonį 😉
Ieškodama idėjų tortų receptams, vis paganydavau akis į šitą tortą ir jį praleisdavau – oi ne, per sudėtinga, oi ne, tikrai kas nors nesigaus su želatina (ji vis dar mano didžioji baimė, nors po truputį susidraugaujam), nesustings arba kaip tik gausis per kietas, guminis.
Bet galiausiai užsimaniau išbandyt kažką kitokio ir pasiryžau – iki paskutinės minutės nebuvau tikra, ar tikrai viskas gavos taip kaip reiktų – vieni sluoksniai stingo greičiau, kiti rodės skystesni. Tačiau finale, viskas pavyko puikiai – sluoksniai sustingo, nesusimaišė ir buvo purūs. Šiaip likerio skonis jautėsi gan ryškiai, nors reikalo tikrai negadino, dėl įdomumo kitąkart būtų smalsu pabandyt jį pakeisti pvz. kondensuotu pienu. Man skaniausias pasirodė balto šokolado sluoksnis (nors šiaip nesu baltojo šokolado mėgėja) – jo skonis toks kitoks, nežinant, gal ir neatspėtum, kad čia būtent iš baltojo šokolado jis pagamintas, lengvesnis ir švelnesnis nei kiti du sluoksniai ir todėl skaniai su jais dera. Puikus paįvairinimas tarp biskvitinių ar maskarponės tortų!
Egle! Visų pirma, sveikinu nugalėjus baimę dėl želatinos 🙂 Antra, džiaugiuosi, kad tas iš pirmo žvilgsnio toks sudėtingas atrodęs tortas iš tiesų pasirodė kur kas paprasčiau paruošiamas; ir dar gi skanus 🙂 O trečia… labiausiai džiaugiuosi, kad aplankai „Saulėtą virtuvę”, ieškai čia naujų skonių, randi, išbandai ir dar įspūdžiais pasidalini 🙂 Labai ačiū!
Ir linkėjimai 😉
P.S. Mes irgi taip nutarėm – jog baltojo šokolado sluoksnis yra lyg atsvara kitų dviejų sodrumui 🙂
Sveiki,
O kuo būtų galima keisti šviesų kremo likerį 🙂 ?
Alkoholio nevartojam, tai jis atkrinta, o norėtųsi šventėm pagaminti 🙂
Gyte, pavyzdžiui, grietinėle ar kondensuotu pienu 😉
Sveiki, prieš Kalėdas pabandžiau pasidaryti šį tortą, tačiau mano mouss’ai visai ne musiški gavosi 🙁 jie buvo panašūs į riebų šokoladinį sviestą 🙁 man keista pasirodė, kodėl reikia želatinos, juk sokoladas ir taip savaime stingsta su sviestu, grietinele taipogi. tai kam gi želatina? ar aš jos įdėjau per daug, nors lyg ir 8gr dėjau. ar Jūsų musas gavosi purus?
Iš anksto dėkoju už atsakymą 🙂
Labai gaila, kad tortas nepavyko 🙁 Man torto sluoksniai tikrai gavosi pakankamai purūs, kaip ir iš nuotraukos matosi 🙂 Nežinau, kur gali būti problema, gal želatina Jūsų kokia išskirtinė, stipresnė? Na, o želatina čia vis tik tam naudojama, kad tortas būtų tvirtesnis, laikytų savo formą geriau – nemanau, kad be želatinos tai pavyktų taip sėkmingai 🙂
Jau šventės visai ant nosies,tai norėjau dar pasitikslinti 🙂
Taigi… Kalėdoms išsirinkau būtent šį tortą 🙂 Bus tikras iššūkis,nes labai bijau dėl visų tų musų,nes niekada jų negaminęs ir dar dėl želatinos! Tad dar paklausiu dėl želatinos kaip ją reikia (ne)brinkinti?
Nusipirkau būtent Dr.Oetker,kad būtų paprasčiau ir noriu paklausti. Kadangi šią želatiną galima tiesiog supilti į skystį,tai tą pradžią galima praleisti: „Visą želatiną (24 g) užpilkite 50 g šaltos grietinėlės ir palikite išbrinkti.”?
Ačiū už atsakymą 🙂
Taip, Oti, visiškai teisingai 🙂
Sėkmės, skanaus torto ir saldžių gražių švenčių! 🙂
na ir as noriu isbandyti sita tortuka…gal galite ideti nuoroda tos zelatinos…nes prie qetker raso kad saldiems patiekalams brinkinti vandenyje….:(
Kristina, kiek žinau, neseniai Dr.Oetker pakeitė savo želatiną. Šiaip ar taip, naudoti galite bet kokią, tiesiog paruoškite ją pagal instrukcijas ant pakelio 🙂 Sėkmės!
Laba:) kiek dienu tortas gali saldytuve issilaikyti?
Julija, tiksliai net nežinau, bet, manau, kad 3-4 dienas tikrai išsilaikys, o gal net ilgiau 🙂
Asta! Vakar surinkau šį tortą Kalėdų proga ir šiandien po vakarienės ragavom…. mano vyro pirmas klausimas buvo – ar tikrai TU jį pagaminai? :))))
Hahaha, jis pamanė, kad nupirkau šį tortą kažkur 🙂 tortas išėjo nuostabiai – sausainių pagrindas nuostabiai traškus, sodrus ir tvirtas (perdėdama tortą į lėkštę net į rankas jį galėjau paimti), šokoladų sluoksniai nuostabiai lygiai ir tolygiai sustingo, todėl spalvos tiesiog džiugino 🙂 o jau skonis…… mes abu šokolado mėgėjai ir aš kiek bijojau, kad tortas bus daugiau kreminis musas nei šokoladinis, bet išėjo jis nerealus- atrodo, kad valgai gryną šokoladą, minkštą ir sodrų 🙂 eh… esi nuostabiai talentinga, Asta, receptas lengvai ir suprantamai parašytas, o jau torto gražumas, o jau skanumas! Su šventėmis!
Egle! 🙂 Skaitau tavo komentarą ir šypsausi iki pat ausų – nuostabiai gera girdėti, kad tokie paprasti dalykai kaip tortas gali atnešti tiek daug džiaugsmo 🙂 Esu labai laiminga, kad tortas judviejų nenuvylė ir labai ačiū, kad pasidalinai savo įspūdžiais! 🙂
Jus taip pat dar kartelį su šventėmis! 🙂
Sveika, Asta! Ruošiuosi darkart daryti ši tortą, bet norėčiau ant jo ši tą užrašyti. Kaip manai ar geriausia tai padaryti su tirpintu juoduoju šokoladu? Jei uzrasysiu ant baltojo šokolado sluoksnio prieš jam beveik sustingstant ar manai, kad raidės sukibs ir laikysis puikiai? O jei daryčiau 3D užrašą, ar reikėtų kažką dar dėti ant baltojo šokolado sluoksnio prieš pastatant raides kad jos laikytųsi stačiai?
Nuostabus tortas, kaip tik dabar stingsta šaldytuve. Nebuvo jokių problemų jį gaminant. Želatina nesušoko, nes sukračiau ją į kokius 100ml. grietinėlės ir įmerkiau į karšto vandens vonelę. Ištirpo puikiai, ir maišant su šokoladu nesušoko. Prisipažinsiu, maniau, jok jau su balto šokolado sluoksniu bus problemų. 🙂 Nes pilant likerį buvo sušokęs į gabalus ir atsiskyrė sviestas nuo šokolado. Bet nieko nepasidaviau, plakiau laikydama vandens vonelėje ir po kokių 30s. viskas buvo gerai.:) Laukiu rytojaus, kai grįž draugas, o tai bus jam staigmena. 😀
Sandra, labai smagu girdėti. Tikiuosi, kad staigmena pavyko puikiai ir buvo labai skani 🙂
Sveiki, darausi konditeriniu nesekmiu eksperte. Viskas klojosi kaip per sviesta iki baltojo sokolado sluoksnio. Kaip Sandra auksciau raso, idejus zelatina, sokoladas susoko i gumuliukais 🙁 maisiau gan ilgai, dar bandziau karstoj vonelej maisyt, bet vientisa mase nesigavo. Kaltinu Shogetten. Koki balta sokolada Jus naudojat?
Is to, ka prisiragavau gamindama, zinau, kad bus labai skanu, bet neidealu. Uosviams vesiu Velyku proga. Gal neisbrokys labai. Graziu svenciu!
Jovita, aš tokį patį šokoladą naudoju. Bet man nėkart niekas į gumuliukus nesušoko. Nors, kaip visada sakau, želatina yra itin kaprizinga ir mėgsta daug dėmesio, švelnumo… 🙁 Gaila, kad nepavyko visiškai idealiai, bet tikiu, kad bus super skanu bet kokiu atveju ir tikrai niekas nieko neišbrokys 😉
Zinokit, neisbrokyjo! O tu gumuliuku nesijaute, gal sumaisius su grietinele spejo aptirpt… Visos Velykos su situ tortu, negaliu atsiplest. Bus mano megstamiausias tortas dabar 😉 aciu uz recepta 🙂
Jovita, super! Labai džiaugiuosi! 🙂
Visai neseniai gaminau šitą torčiuką, skonis – nerealus. Artimiausiu metu vėl žadu jį gaminti, tačiau turiu tokį klausimą: praėjusį kartą man sluoksniai gavosi labai ploni, ypač 2 ir 3.. Aišku, skonio nesugadino, bet norėtųsi daugiau grožio. Gal numanote, dėl ko taip galėjo nutikti? 🙂
Egle, net neįsivaizduoju, nebent Jūsų forma yra platėjanti į viršų, bet esu tikra, kad taip nėra 🙂 Teoriškai visi sluoksniai turi būti vienodo aukščio, nes naudojami lygiai tokie patys produktų kiekiai kiekvienam sluoksniui 🙂
Taigi, gaminau snd sita torta, stingsta db saldytuve. Patirties pyraguose neturiu bet sitam gavosi puikiai visi sluoksniai. Mano patirtis su siuo kad kaip ir visoms pirmas juodo sokolado sluoksnis gaminosi be problemu, darant pieniska sluoksni reikejo ilgiau maisyti kad sviestas isimaisytu i sokolada, pieniskas sluoksnis gaminosi ilgiau taip pat reikejo ilgai maisyti kol istirpes sviestas isimaise i sokolada, idejus grienele galiausiai isplakiau mikseriu nes truko kantrybe maisyti ilgai. Su brinkinta zelatina grieneleje problemu nebuvo kuo puikiausiai istirpo kiekviename sokolade. Darant kiekviena sluoksni issigandau kad grietinele tirpti pradejo, bet gaminau su mintimi bus kaip bus, visa laime kad pirmas sluoksnis stingo puikiai tai nusiraminau. Ziuriu visa litanija prirasiau 😀 tikiuos nebus nuobodu skaityti kas skaitys. Beja gaminau ir dangiska surio tortuka kuri gaminsiu ir kita karta tik siek pakeitimu padarysiu. Didelis ACIU Astai uz receptus ir patirties dalijimuosi 😉
Džiaugiuosi, kad nepaisant mažų baimių, tortas pavyko puikiai 🙂 Ačiū, kad dalinatės įspūdžiais! 🙂
Laba noriu pasiteirauti kokius naudoti sokoladus skirtus kepiniam kepti ar galima ir naudoti kaip pvz pergale karuna ir pan?lauksiu atsakymiu ?
Sandra, aš dažniausiai naudoju Karūnos šokoladus 🙂
Nežinau kodėl, bet man apatinis sluoksnis gadina skonį. Gal todėl, kad juodas šokoladas plius šokoladiniai selga sausainiai. Skonis per daug aštrus. Kitą kartą bandyčiau su paprastais pieniniais sausainiais. Du viršutiniai sluoksniai tobuli!
Atsiimu žodžius dėl paskutinio komentaro, turbūt rytas protingesnis už vakarą 🙂 🙂 nežinau kodėl, bet nebesijaučia joookio kartumo
sveiki, susigundziau ir as pagaminti si tortuka. tik iskilo klausimas: ar butinas likeris? ar galima be alkoholio apsieiti? aciu 🙂
Tortas buvo Naujametinio stalo žvaigždė!:) Nepaprastai skanus ir estetiškas. Mano pastebėjimas – viskas priklauso nuo šokolado. Juodąjį kartųjį ir pienišką nusipirkau labai kokybiškus, o štai baltojo šokolado prasta pasiūla buvo net didžiausioje maximoje. Teko nenoromis pirkti Schogetten. Jį ištirpinus su sviestu buvo bientisa masė, bet vos įdėjus želatiną sutraukė ir sviestas atsiskyrė. Išsigandau kad baltas sluoksnis sugadins visą tortą, bet supylus likerį ir labai gerai išsukus masę ji tapo vientisa, o grietinėlė dar labiau viską pataisė. Finale gavosi tobulas tortas. Beje, tai buvo pirmas debiutinis mano gamybos tortas šiame gyvenime:) ateičiai belieka iš anksto pasirūpinti kokybišku baltuoju šokoladu, kad būtų ramu gaminant ?
Ačiū, Rima, už pasidalijimą įspūdžiais ir patirtimi! Šokolado kokybė šiam tortui yra neabejotinai labai labai svarbi. Džiaugiuosi, kad savo naujametinio stalo žvaigždę atradote mano „Saulėtoje virtuvėje”! 🙂
[…] Sugalvojusi jį pagaminti išnaršiau krūvas skirtingų receptų, bet galiausiai rėmiausi Saulėtos virtuvės variantu, kuris, kaip visada, […]
Sveiki, o kokį vaidmenį atlieka kreminis likeris? 🙂 Ar galima jo nedėti ar mažinti pusiau? Gimtadieniui noriu daryti šį tortą ir dariau mini testinį variantą tik iš balto šokolado 🙂 ir likeris gan jaučiasi, tad iškilo šie „klaustukai” dėl jo 🙂
Perskaičiau visus komentarus bei receptus, pagal kuriuos šis tortas buvo darytas, ir viskas puikiai gavosi 🙂 Kaip ir kiti rašė nuo pieniško bei balto šokolado atsiskiria sviestas, bet kiek ilgiau pakaitinus ir pamaišius, susijungia. Tik recepte praleistas labai svarbus punktas iš originalių receptų, kad prieš dedant grietinėlę, masę būtiną atvėsinti iki kambario temperatūros. Tokiu atveju grietinėlė neištirpsta, o pats sluoksnis lieka purus 🙂 Ar daryčiau antrą kartą? Spėju, kad ne 🙂 Yra labai panašus šokoladinis tortas be likerio plius su maskarpone, man jis dešimt balų 🙂
Nesu tortų meistrė, bet šituo savo pagamintu šokolado trio labai didžiuojuosi! Ir namiškiai išgyrė, kad skanus. Ačiū, Asta!
Ačiū Jums, Dovile, gera girdėti! 🙂
Puikus receptas, tikras įkvėpimas, su tokiu tikrai gera pradėti naujus netus.
Ar galima vietoj sausainių pagrindo dėti biskvitą? Ir dar dėl kito torto norėjau paklausti, su pistacijų riešutais, ar galima naudoti sūdytas/kepintas pistacijas? Ačiū! 😉
Rasa, vietoje sausainių pagrindo tikrai galite kepti biskvitą; o tortui su pistacijų sluoksniu galite naudoti sūdytas/kepintas pistacijas, tik sūrias jų luobeles aš kuo kruopščiau nulukštenčiau 🙂