Aš norėčiau tau tiek visko pasakyti. Papasakoti ir išsipasakoti. Pasidžiaugti. Pasiguosti.
Norėčiau tiek daug visko paklausti. Kas? Kada? Kodėl?…
Norėčiau paliesti tave bent pirštų galiukais. Ištiesti rankas ir paskęsti tavo glėby. Verkti iš džiaugsmo. Tokio didelio, kad net skauda. Norėčiau žiūrėti tau į akis. Visą amžinybę. Norėčiau… atsukti laiką atgal. Pakeisti scenarijų. Nugriauti dekoracijas. Padegti teatrą.
Norėčiau išjungti jausmus. Ilgesį. Pro atvirą langą išmesti ilgesiu persisunkusias dienas ir naktis. Netikėtai užklumpančias akimirkas.
O, kad dubenėlis šiltos sriubos sušildytų širdį…
Skonis: 8/10. Paprasta sriuba, kuri bus skani, tačiau niekuo ypatingu nenustebins. Su riekele duonos puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei, ypač vėsiomis rudens dienomis. Tie, kas mėgsta prieskonių gausą, galbūt pasiges šiek tiek išraiškingesnio skonio, tačiau tai lengva pataisyti įbėrius dar vieną kitą žiupsnelį prieskonių.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Trinta brokolių sriuba
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 brokolis
2 didelės bulvės
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
šaukštas sviesto
2 puodeliai sultinio
1 puodelis pieno
žiuspnelis muskato
druska
pipirai
GAMINIMO EIGA
1. Brokolį supjaustykite žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos ir virkite, kol daržovės suminkštės.
2. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite svieste.
3. Nuo išvirusių daržovių nupilkite vandenį.
4. Sudėkite pakepintus svogūnus, supilkite sultinį, pieną, pagardinkite muskatu, druska ir pipirais.
5. Puodą statykite atgal ant ugnies ir pakaitinkite, kol užvirs.
6. Ugnį užgesinkite ir sriubą sutrinkite su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės.
7. Nedelsiant pilstykite į dubenėlius ir patiekite. Skanaus!
22 komentarai
Neliūdėk 😉 Suvalgyk dubenėlį sriubos, o dar geriau, gabaliuką torto ir nuotaika kaip mat praskaidrės 🙂
Viktorija, tavo siūlomi vaistai tiesiog nuostabūs! Negali nepadėti 🙂
Kažkaip suspaudė širdį man dėl tavęs.. Laikykis, sunku nuryt ta ilgesį, bet toks jau tas gyvenimas.
Karolina, tikrai taip – toks tas gyvenimas. Ne vien rožinis ir saulėtas. Taip ir turi būti, viskas gerai. Ačiū už palaikymą 🙂
nuoriu! as verdu visai paprastai tokia sriubyte: poras, brokoliai, prieskoniai vandenukas. tada sutrinu. ir dubenely sliuksteliu sojos padaziuko, man labai skanu 🙂
Jurga, taviškė sriubytė taip pat skamba skaniai 😉
Labai norėjau patarti sriubą apibarstyti mėlynojo pelėsio sūriu, bet prisiminiau (ar man tik taip atrodo, kad prisiminiau?), kad tau visi šitie dalykai yra tik kažkokietais pelėsiai :)) Anyway, jei kažkas virsite, išmėginkit – skanumas.
PS neliūdėk, saulyt.
Prisiminei, Jurgita, prisiminei 😀 Tegul naudojasi šiuo patarimu kiti šį kartą 🙂
[…] man patiko Asta: Pakeisti scenarijų. Nugriauti dekoracijas. Padegti […]
o kada piena supilti?
Gražina, ketvirtame punkte 😉
labai graži įžanga, tik pliukšt į sriubą…
Ačiū, moni 🙂
kokį sultinį pilti? tą nuo daržovių? :]
Sultinį naudojau vištienos, tačiau, manau, labai skanu bus ir su daržovių 🙂
mm..kaip skanu!!! aciu uz recepta 🙂 gaminsiu dar karta, ir dar karta, ir dar karta 🙂
Ačiū, fantastiška sriūba gavosi. jami jami 🙂 😛
Lekiu daryt sriubos!!!??
O žodžiai kokie… Iš meilės galima poetais virst… Labai taiklu ir tikrai paliečia širdį?
„Kur radau? Fantazijose.”
O aš viens prie vieno receptą ir aprašymą radau Delfyje.
Net smalsu pasidarė ir pašniukštinėjau – mano tinklaraštyje receptas publikuotas 2011-ais metais, o Delfyje – trim metais vėliau, 2014-ais. Tikrai niekada nenuslepiu recepto šaltinio, jei tik jis yra; gerbiu visus autorius ir tiesiog nematau to prasmės.
O delfis pasiskolino viens prie vieno receptura..
Tikra tiesa, „pasiskolino”. Kiekvienąkart gaila dėl tokių dalykų, bet išmokau nepriimti jų labai jautriai. 🙂