Skonis: 10/10. Nuostabaus skonio sriuba! Šiek tiek egzotiška, šiek tiek netikėta, šiek tiek saldžiarūgštė…
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Trinta vaisių sriuba su vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g vištienos filė
2 obuoliai
1 bananas
2 nedideli svogūnai
130 g natūralaus jogurto
1/3 arb.š. adžikos
1 kubelis vištienos sultinio
karis
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
Vištienos filė supjaustyti nedideliais gabaliukais, apibarstyti druska ir pipirais. Apkepinti įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Obuolius, bananą ir svogūnus susmulkinti. Svogūnus apibarstyti trupučiu kario ir pakepinti kitoje keptuvėje, kol pagels. Suberti vištienos kubelius, obuolius ir bananus, pagardinti adžika, įpilti ~300 ml sultinio ir patroškinti apie 5 – 7 min. Supilti natūralų jogurtą, išmaišyti ir pakaitinti dar kelias minutes. Vištienos gabalėlius išimti iš keptuvės, o likusius vaisius bei daržoves blenderiu sutrinti iki vientisos masės. Vištienos kubelius sudėti į gautą sriubą ir patiekti.
6 komentarai
ogo, koks įdomus blogas, kokia patraukli sriuba 🙂 Išbandysiu ją šią savaitę – kaip tik turiu obuolių, užšaldžiau natūralaus vištienos sultinio ir ieškau progų darsyk panudoti naują nusipirktą blenderį. Ar tiks vietoje adžikos saldusis čili padažas? 🙂
Laima, labai ačiū už pagyras 🙂 O sriuba tikrai fantastiškai skani – puikus pasirinkimas! 🙂
Manau, kad keisti čili padažu tikrai gali, nepamaišys 😉
O blenderis dalykas labai geras, aš jau be jo savo virtuvės nebeįsivaziduoju… 😀
🙂 Pagaminsiu – raportuosiu, kaip sekėsi 🙂 Žiūriu, tikrai nemažai originalių, kokybiškų receptų. Tikrai dažnai užsuksiu čia 😉
Laima, labai lauksiu 😉
Ir dar kartą labai ačiū už gražius žodžius! 🙂
Ką tik suvalgėm 🙂 Skonis gurmaniškas, bet labai malonus! Konsistencija, spalva gavosi identiška, kaip ir nuotraukoje 🙂 Viską dariau tiksliai pagal receptą, išskyrus tai, kad naudojau natūralų sultinį (dėl to prireikė daugiau drsukos) ir vietoje adžikos – saldųjį čili padažą. Patiko ir man pačiai, ir draugui. Ačiū už puikų receptą 🙂
Ir labai puiku, kad nurodai labai tikslius kiekius ir eigą – gaminti buvo lengva, viskas aišku, nieko nereikėjo garinti, nupylinėt ar skiesti. Super, žodžiu 🙂
Kaip smagu, kaip smagu! 🙂 Labai gera girdėti, kad patiko! 🙂
Už receptą dėkoti jokiu būdu nereikia – prašom gaminti, ragauti, mėgautis, aš tuo tik džiaugiuosi 🙂