Sūrio tortai – mano meilė. Sodrūs, švelnūs, kremiški. Vienas gabalėlis, ir apsąla širdis. Ruduo vis dar už lango, o moliūgų sezonas begalinis, tad ir savaitgalio deserto sluoksniuose – ne tik šokoladas ir vanilė, bet ir kvapnus cinamonu pagardintas moliūgas. Receptas nesudėtingas, o rezultatas nuostabiai gardus, tad šįkart nedaugžodžiausiu, tiesiog pasakysiu: jei ir jūs mėgstat sūrio tortus, o „pumpkin spice“ skonį bei aromatą mėgstat tiek kavoje, tiek torto gabalėlyje – jums tikrai labai, labai patiks.
Pirmasis sluoksnis – drėgnas ir saldus šokoladainis (brownie), antrasis ir trečiasis – burnoje sutirpstantys vanilinis ir moliūginis kreminio sūrio sluoksniai. Dėl moliūgų desertuose tikrai nereikėtų dvejot; jie nepavers savaitgalio deserto panašiu į troškinį, šypt. Saldžiuose kepiniuose moliūgų skonis visai neprimena daržovių – greičiau jau rudeniškus ir kvapnius, jaukius prieskonius.
Kreminis sūris – esminis šio torto ingredientas. Sūrio tortams gali būti naudojamas įvairių rūšių sūris, net kruopščiai pertrinta varškė. Vis tik būtent „Philadelphia Original“ – klasika, kuri niekad neapvilia. Minkštas, saikingo riebumo ir švelnios tekstūros kreminis sūris puikiai tinka tiek nekeptiems, tiek keptiems sūrio tortams. Jis neutralaus skonio, tad pagardinus kremą šaukšteliu kokybiško vanilės ekstrakto, sluoksnyje dominuos būtent vanilės skonis; o įmaišius į kremą moliūgų tyrės bei cinamono – sluoksnio akcentas bus švelnus šildančių prieskonių poskonis.
Kreminis sūris, žinia, yra nuostabiai universalus produktas – su juo galima išburti ne tik gardžius tortus, bet ir paruošti puikiausius sumuštinius, pagardinti tirštą šildančią sriubą, paruošti mielinių bandelių įdarą ar net pagardinti picą. Šįkart savaitgalio desertui dalinuosi rudeniško torto receptu, o tuo pačiu nekantrauju kitą savaitę sugrįžti su dar vienu pikantišku (ir ne mažiau gardžiu!) receptu.
Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Šokoladainio (brownie) sluoksniui:
100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 kiaušinių
½ stiklinės (70 g) miltų
2 valg. š. kakavos miltelių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
½ arb. š. druskos
Vaniliniam kreminio sūrio sluoksniui:
400 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 kiaušinių
2 valg. š. riebios grietinės
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
Moliūginiam kreminio sūrio sluoksniui:
400 g kreminio sūrio „Philadelphia Original“
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 kiaušinių
2 valg. š. riebios grietinės
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 stiklinės (225 g) moliūgų tyrės
1 arb. š. malto cinamono
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Paruoškite šokoladainio sluoksnį. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite virš garų vonelės iki lygios masės. Suberkite cukrų ir išplakite iki purumo, kol sviestas ir šokoladas atvės. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite. Suberkite miltus, kakavą, vanilės ekstraktą ir druską. Išmaišykite.
3. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite vanilinį kreminio sūrio sluoksnį. Kreminį sūrį, cukrų ir kukurūzų krakmolą lengvai išplakite plaktuvu, kol gausite vientisą masę. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite grietinę, vanilę, žiupsnį druskos ir dar kartą išplakite.
5. Paruoštą kremą supilkite ant šokoladinio sluoksnio.
6. Paruoškite moliūginį kreminio sūrio sluoksnį. Kreminį sūrį, cukrų ir kukurūzų krakmolą lengvai išplakite plaktuvu, kol gausite vientisą masę. Po vieną įplakite kiaušinius. Sudėkite grietinę, vanilę, žiupsnį druskos, moliūgų tyrę ir maltą cinamoną. Dar kartą išplakite.
7. Paruoštą kremą tolygiai supilkite ant vanilinio sluoksnio.
8. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 120 ºC ir kepkite dar 90 minučių, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.
9. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros. Perkelkite šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį.
10. Prieš patiekiant apšlakstykite karamele.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
Reklama #philadelphia #philadelphialietuva
2 komentarai
Koooks skanus! Maniškio paviršius suskilinėjo, nors vėsinau nuosekliai, kaip nurodyta recepte. Bet skonis puikus!!! Užbarsčiau piktą veiduką iš kakavos, helovyninis skanėstas dabar 😀
Labai skanus, toks drėgnas, lengvas. Tik deja, moliūginis ir vanilinis sluoksniai susimaišė 😔 ar galima kažką padaryti, kad vanilinis būtų intensyviau vanilės skonio, pvz naudoti vanilinio jogurto kažkiek?