Pavasarį, vos tik saulės ir šilumos daugiau, lyg pamojus burtų lazdele – valgyti norisi lengviau, gaiviau, paprasčiau. Net ir balanso paieškos, žiemą kartais vykusios tarp sausainių ir pyragų, tampa labiau… subalansuotos, šypt.
Lėkštėje atsiranda daugiau spalvų, daugiau šviežių daržovių ir vaisių. Apie šią mangų salsą galvojau dar nuo tada, kai už lango buvo žiema. Tik didžiausio užsispyrimo dėka išlaukiau pavasario, o tuomet – suderinau salsą su vaivorykštiniu upėtakiu ir kokosiniais ryžiais. Pasaka, koks gardus derinys!
Ir visai nesvarbu, kad šiandien, dalijantis receptu, už lango lyja. Pavasaris jau spėjo įsėlint į širdį – išlauksim tą lietų, ir vėl švies saulė!
Be galo džiaugiuosi mūsų draugyste su „Fish Wish“. Jei dar nesat atradę, leiskit trumpai pristatyti, kad „Fish Wish“ – tai šeimos verslas, internetinė šaldytos žuvies ir jūros gėrybių parduotuvė. Jų asortimentas kruopščiai atrinktas, jame – tik aukščiausios kokybės produktai, užšaldyti smūginiu būdu, išsaugant visas maistines medžiagas, skonį ir tekstūrą (atšildžius žuvį, ji išlieka tvirta ir sultinga!).
⠀
Atsakingai užaugintas, aukščiausios kokybės vaivorykštinis upėtakis – naujiena „Fish Wish“ asortimente. Tai raudonoji žuvis, panaši į lašišą. Ruošti ją galite labai įvairiai: kepti kepuvėje, orkaitėje ar grilyje, galite kepti visą filė ar pjaustyti ją gabalėliais (porcijomis), galite patiekti su įvairiausiais pagardais.
Šis derinys – su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais – vasariškas, gaivus, pikantiškas. Raginu išbandyti, tikiu, jog labai patiks!
Tikiu, kad su meile pagamintas maistas yra nuostabi dovana. Tuo tiki ir „Fish Wish“ komanda, tad artėjančios Mamos dienos proga visam žuvies asortimentui taiko 10 proc. nuolaidą. Nuolaidos galioja nuo šiandien iki gegužės 4 dienos.
Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Upėtakiui:
apie 500 g vaivorykštinio upėtakio filė
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos nutarkuotų žievelių
½ žaliosios citrinos sulčių
3 skiltelių česnako
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Kokosiniams ryžiams:
1 stiklinės (140 g) „Jasmine“ ryžių
½ skardinės (200 g) kokosų pieno iš skardinės
¾ stiklinės (190 g) vandens
½ arb. š. druskos
½ arb. š. cukraus
Mangų salsai:
½ didelio mango
½ didelio avokado
½ raudonojo svogūno
1 pomidoro
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
ryšelio šviežių kalendrų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite upėtakį. Upėtakio filė nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žaliosios citrinos žievelėmis, sultimis, tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska ir pipirais.
2. Uždenkite indą ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.
3. Išvirkite ryžius. Ryžius kelis kartus perplaukite po tekančiu vandeniu, tuomet suberkite į puodą. Ten pat supilkite kokosų pieną, vandenį, pagardinkite druska ir cukrumi. Išmaišykite.
4. Kaitinkite atidengtą puodą virš stiprios ugnies, kol užvirs. Tuomet iš karto ugnį sumažinkite iki visai silpnos, puodą uždenkite dangčiu ir palikite lėtau virti 20 minučių.
5. Nuimkite dangtį, ryžius gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengtame puode. Prieš patiekiant išpurenkite šakute.
6. Paruoškite mangų salsą. Mažais gabalėliais supjaustykite mangą, avokadą, raudonąjį svogūną ir pomidorą (jei jis labai sultingas, sėklas ir sultis išimkite ir naudokite tik tvirtąją dalį). Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite smulkiai kapotomis kalendromis (arba petražolėmis), druska ir pipirais. Išmaišykite ir iki patiekiant laikykite šaldytuve.
7. Iškepkite upėtakį. Upėtakį galite kepti tiek ant grotelių grilyje, tiek orkaitėje. Jei kepate orkaitėje, įkaitinkite ją iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
8. Upėtakio gabalėlius išdėliokite ant kepimo skardos odele į apačią. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (tikslus kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio). Jei turite maistinį termometrą, patikrinkite – vidinė temperatūra turi siekti 63 laipsnius.
9. Patiekite keptą upėtakį su kokosiniais ryžiais ir mangų salsa. Ragaukite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Fish Wish“.
#reklama #fishwish #laukinezuvis #ekologiskazuvis