Maži dalykai dar niekad nebuvo tokie dideli. Visos mažos mielos akimirkos ilgose dienose kasdien primena – esam laimingi, turtingi ir laisvi, ar galėtume prašyti daugiau? Galim gerti į save pavasario saulės spindulius, galim apkabinti artimuosius ir būti saugūs savuose namuose. Dar – galim sluoksniuoti savaitgalio desertą. Susigalvoję progą, o gal ir be jos. Iš arti pamačius, kokia trapi gali būti ateitis, mažų džiaugsmų nebesinori atidėlioti rytojui.
Šis desertas – lyg patys saldžiausi linkėjimai baltojo šokolado gerbėjams, šypt. Putėsiai saldūs, purūs, bet pakankamai sunkios tekstūros, pagardinti vanilės ekstraktu. Balansą intensyvaus skonio putėsiams sukuria aviečių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas. Jis gaivus, visiškai ne saldus, tad čia dera labai harmoningai. Galiausiai, kad taurėse susijungtų dar daugiau skirtingų tekstūrų, putėsius ir džemą susluoksniavau drauge su biskvitiniais sausainiais bei šviežiomis uogomis. Rezultatas – sodrus, saldus, bet labai skanus desertas. Sakyčiau, dar ir labai dailus, ką manot?
Putėsiams pagardinti naudojau ekologišką „Taylor & Colledge“ vanilės ekstraktą, pagamintą tvariai, etiškai ir sąžiningai, tausojant aplinką ir gerbiant ūkininkų darbą. Vienas arbatinis šaukštelis šio ekstrakto atitinka vieną vanilės lazdelę. Virtuvę puošiančių stiklinių vanilės ekstrakto buteliukų (o taip pat – ir to paties prekės ženklo ekologiškos vanilės pastos) galite rasti didžiuosiuose prekybos centruose. Tai vanilė, kuri kepiniams bei desertams suteiks natūralų skonį bei švelniai ir maloniai nosį kutenantį aromatą.
Kviečiu išbandyti! Skanių, saldžių pavasario dienų!
Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Aviečių džemui:
1 stiklinės (150 g) aviečių (šviežių arba šaldytų)
1 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
1 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. citrinos sulčių
Putėsiams:
170 g baltojo šokolado
1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
Patiekti:
5-6 biskvitinių sausainių („damų pirštelių“)
poros saujų šviežių aviečių
šviežių mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite aviečių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemą. Uogas suberkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol uogos sukris ir išskirs sultis. Jei norite, papildomai jas galite patrinti rankiniu trintuvu.
2. Uogoms užvirus, nuimkite puodą nuo ugnies. Nedelsiant įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas, klevų sirupą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą ir palikite atvėsti. Supylę į sandarų stiklainėlį, šaldytuve galite laikyti iki savatės.
3. Paruoškite vanilinius baltojo šokolado putėsius. Baltąjį šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį.
4. Nedideliame puode virš silpnos ugnies pakaitinkite pusę stiklinės (125 ml) grietinėlės, kol kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite ir supilkite į dubenėlį su šokoladu. Leiskite pastovėti penkias minutes, tuomet išmaišykite šluotele iki visiškai vientisos tekstūros.
5. Likusią stiklinę (250 ml) grietinėlės, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą elektriniu plaktuvu išplakite iki tirštų putų. Dalimis, per tris-keturis kartus, įmaišykite į atvėsusią baltojo šokolado masę.
6. Patiekite. Į stiklines ar taures dėkite po kelis sulaužyto sausainio gabalėlius. Ant viršaus dėkite po du-tris šaukštelius aviečių džemo, ant šio – kelis šviežias uogas. Galiausiai į taures paskirstykite putėsius. Viešų papuoškite šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliais.
7. Iki patiekiant porą valandų palaikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva