Skonis: 9/10. Labai labai skanūs keksiukai, kurių dėka visi namai pakvimpa vanile… 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Aynmark
Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 puodelis mėlynių
2 valg.š. miltų
Tešlai:
1 3/4 puodelio miltų
1/2 puodelio cukraus
1 1/2 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
3/4 puodelio jogurto
1/4 puodelio pieno (arba ananasų ar obuolių sulčių)
1 kiaušinis
5 valg.š. sviesto, lydyto
2 arb.š. vanilės ekstrakto (arba 9 g vanilinio cukraus)
Pabarstukams:
1 valg.š. cukraus
1 valg.š. miltų
1 valg.š. riešutų
1 valg.š. sviesto, lydyto
GAMINIMO EIGA
Orkaitę įkaitinti iki 190 ºC temperatūros. Paruošti 12 keksiukų formelių.
Mėlynes sumaišyti su 2 valg.š. miltų.
Sausus tešlos komponentus (nuo miltų iki druskos) sumaišyti dubenyje. Atskirai sumaišyti skystuosius. Skystą produktų mišinį supilti į sausą ir atsargiai pamaišyti. Supilti mėlynes ir maišyti, kol neliks sausų miltų. Išdėlioti masę į keksiukų formeles.
Paruošti pabarstymui skirtą masę. Nedideliame dubenyje sumaišyti cukrų, miltus, riešutus ir lydytą sviestą. Trinti pirštais tol, kol susidarys trupiniai. Šiais trupiniais apibarstyti kiekvieną keksiuką.
Kepti apie 25 minutes. Atvėsinti ant grotelių.
8 komentarai
jogurtas naturalus? o gal tinka bet koks?
Astule, arba natūralus, arba vanilinis. Bet iš bėdos, manau, tiktų bet koks 🙂 O gal net gi labai skanu būtų, skonius paderinus 🙂
niekaip nesusidraugauju su tais puodeliais.. gal todel eilini karta keksiukai nesigavo.. juk nurodyta 420 ml miltu (tai beveik puslitris!)ir tik vienas kiausinis ir 100 g sviesto.. tesla gavos be proto kieta gumine.. fe… gal mano mililitrinis matuoklis blogai rodo? :((
Na, taip, miltų beveik puslitris (tik ne puskilogramis netyčiom!), bet juk be kiaušinio ir sviesto dar pienas ir jogurtas, ir net visai nemažai. Galiu užtikrinti, kad tešla tikrai neturėtų gautis kieta, maniškė kaip tik priešingai – netgi minkštoka, skystoka 🙂
Užsimaniau ir aš šitų keksiukų.
Gaminau viską pagal receptą, tešla gavosi kietoka, todėl įpiliau dar apie 1/4 puodelio pieno. Kepiau 45 min, nes po 25min atrodė visai neiškėpe, bet visvien neiškėpė :(.
Visi namai kvepia keksiukais bet kažkodėl jie nesigavo :(.
Labai gaila, kad keksiukų iškepti nepavyko, bet manau, kad visa bėda ir galėjo būti ta, kad įpylėte daugiau pieno – dalies keksiukų tešla ir turi būti tiršta (nors tikrai ne kieta).
Sitie Keksiukai tapo mano megstamiausiais! Nuostabus receptas!
Labai džiaugiuosi! 🙂