Skonis: 8,5/10. Labai dažnai susiduriu su nuomone, kad varškės apkepas – desertas, valgomas po pagrindinio patiekalo ar tiesiog užkandžiui. O aš juos valgau tiesiog pietums ar vakarienei. Todėl ir cukraus pas mane juose būna kukliai – pora šaukštų. O šiame išvis nėra nė trupinėlio, tai tiesiog antidesertiškas apkepas 😀 Su daržovėmis, česnakais, druska.. Tikrai skanus 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Varškės apkepas su brokoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
360 g varškės
25 g manų kruopų
2 kiaušiniai
100 g brokolio
1/2 didelio svogūno
druska, česnakinė druska
bazilikas
GAMINIMO EIGA
Brokolius išskaidyti žiedynėliais ir apvirti pasūdytame vandenyje. Manų kruopas užpilti trupučiu vandens ir palikti, kad išbrinktų. Varškę pertrinti, išmaišyti su kiaušinių tryniais, išbrinkusiomis manų kruopomis, smulkintu svogūnu, česnakine druska ir trupučiu džiovinto baziliko. Baltymus išplakti ir įmaišyti į varškės masę. Į kepimo indą sukrėsti pusę varškės, išdėlioti brokolių žiedynelius ir ant viršaus užpilti likusią dalį varškės masės. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
7 komentarai
Vau, dėkui už tokias paprastas idėjas 🙂
Nėra už ką, prašom naudotis 🙂 Gėris kartais slypi visiškame paprastume… 🙂
Labai labai skanus apkepas. Aciu Jums 🙂
Inga, labai prašom, džiaugiuos, kad buvo skanu 😉
aciu!super apkepas.ir paprastas ir lengvas ir tuo paciu skanus 🙂
Jurga, labai džiaugiuosi! 🙂
gaminimo eigoje neparašyta įdėti manus į varškę