Skonis: 9,5/10. Super skanus pyragas! Varškės įdaras minkštas, kreminis, švelnaus skonio, o ant viršaus esantys obuoliukai priduoda labai malonią rūgštelę – būtent šis dalykas ir yra skaniausias šio pyrago akcentas 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptuose
Varškės ir obuolių pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Trapiai tešlai:
250 g miltų
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
125 g šalto sviesto
Įdarui:
500 g varškės
1 pakelis (40 g) vanilinio pudingo miltelių
100 g cukraus
3 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
250 g (3 vidutinio dydžio) obuolių
GAMINIMO EIGA
Miltus suminkyti su cukrumi, druska, sviestu ir 2 – 4 valg.š. ledinio vandens. Padėti į šaldytuvą 1 val.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
Varškę išplakti su grietinėle, pudingo milteliais, cukrumi ir tryniais iki vientisos masės. Baltymus atskirai išplakti iki standumo. Į varškės masę atsargiai įmaišyti baltymus.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
26 cm. skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti riebalais. Tešlą iškočioti ir iškloti formos dugną bei sieneles. Ant tešlos supilti varškės masę, išlyginti paviršių. Ant viršaus gražiai išdėlioti obuolių skilteles.
Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos 1 val. 15 min. Ataušusį apibarstyti cukraus pudra.
7 komentarai
o kiek reikia sviesto?
oi jau matau kiek reikia sviesto 🙂
Išbandžiau šitą 🙂 nerealiai skanus 🙂 10 balų!
Irina, ačiū 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko :))
O kokio riebumo grietinėlė reikalinga šiam pyragui?
Renata, 35-36 proc. riebumo 🙂
Naudojau 12% grietinėlę. Skonis manau dėl to nenukentėjo. O ir kalorijų mažiau 🙂 Kepiau ir nešiau į darbą . Kolektyvas liko sužavėtas . 🙂