Skonis: 10/10. Fantastiškai skanus varškės pyragas. Trapus pagrindas, švelnaus, vanilinio skonio įdaras.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? SM
Varškės pyragas su pudingu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
200 g sviesto
1 valg. š. grietinės
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
Idarui:
500 g liesos varškės
130 g cukraus
2 kiaušiniai
3 valg. š. grietinės
pakelis vanilinio pudingo
GAMINIMO EIGA
Sviestą išlydyti, truputį atvėsinti. Tuomet atvėsusį sviestą, miltus, kepimo miltelius ir šaukštą grietinės gerai išmaišyti ir išminkyti tešlą. Tešlą padalinti į dvi dalis, vieną iš jų suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldymo kamerą.
Likusia tešla padengti kepimo indo apačią ir kraštus. Varškę, cukrų, grietinę, vanilinio pudingo miltelius (ne paruoštą pudingą!) ir išplaktus kiaušinius su blenderiu išsukti iki vienalytės masės. Varškės kremą paskleisti į kepimo indą ant tešlos. Iš kameros išimtą tešlos dalį burokine tarka tolygiai užtarkuoti ant pyrago viršaus. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
36 komentarai
Superinis pyragas! Tik vietoj vanilinio pudingo į varškės kremą dėjau krakmolo šaukštą ir vanilinio cukraus. Tešla puiki. Nesitikėjau, kad su ištirpintu sviestu gausis tokia trapi (bet ne sausa) tešla. Ačiū už receptą!
A6 irgi pabandžiau jį padaryti. Skonis – nerealuuuuuuuuus. Vietoj pudingo taip pat dėjau krakmolą ir šiek tiek vanilės esencijos. kepiau apie 150 laipsnių orkaitėje, nes bijojau, kad pridegs apačia. kepiau apie valandą. pastovėjęs per naktį šaldytuve buvo dar skanesnis. tikrai rekomenduoju.
Kaip smagu, kad patinka! 🙂 Tikiu, kad ir su krakmolu puikiai pavyksta, tačiau aš vis tiek išdrįsiu parekomenduoti išbandyti ir su vaniliniu pudingu, mat jis ir pats turi malonų skonį ir kvapą, todėl varškės įdaras gaunasi dar skanesnis 😉
O dėl šaldytuvo – auksinė tiesa. Šaldytuvas yra geriausias varškės pyragų draugas 😀
Sveiki, o kokioje temperatūroje kepti ir su kokia funkcija? Blėką dėti per vidurį?
kadangi aš nesu kepus tokio pyrago,tai noriu pasidomėt vienu aktualiu klausimu :DD jeigu į jį dar įdėt konservuotų pesikų arba džiovintų abrikosų? tiktų prie šio pyrago skonio ar nelabai?
*persikų 🙂 atsiprašau už klaidą 🙂
persike, nieko tokio, ne diktantą rašom, svarbu, kad suprast ir susikalbėt išeitų 😀 Taigi, o atsakymas į klausimą – žinoma! Tikrai galima, pyragas nuo to jokiu būdu nė trupučiuko nesuprastės 😉 Tik naudodama konservuotus persikus, gerai juos nuvarvink sietelyje, kad būtų ne tokie drėgni 🙂
Šaunuole, Asta, labai džiaugiuosi, kad atradau šį psl., tiek daug puikių receptų, o šį pyragą jau kepu orkaitėje, nuostabu oramatas sklinda po namus…
Dana, ačiū už gražius žodžius 🙂 Tikiuos, kad pyragas ne tik gardžiai kvepėjo, bet ir dar gardžiau susivalgė :))
Labutis, na tavo nuostabi svetaine 🙂
Siand ant mano stalo puikuosis sis varskes pyragas 🙂
As gyvenu Airijoje, tam paciam name yra Lietuviu parduotuve,o man taip patogu viskas randu ko reikia, ir kaip as tu pyragu nekepsiu :)) Tiesa pasidalinsiu vkr labai skanu pyraga kepiau is Sonatinos blogo, http://www.sonatinos-receptai.lt/2007/11/pyragas-su-persikais-ir-maskarpone.html
Gal kada pati iskepsi, as tiesa dejau kriausias ir vaniles siek tiek 🙂 Labai paprastas, taciau drasiai gali su tokiu keliauti i svecius 🙂 Dar is mociutes mazojo palikimo, gavau knyga Seimininkes vadovas, 1958 metu 🙂 Kepu po truputuka pyragus is sios knygos, ir jie gaunasi labai skanus 🙂 Manau viena grazia dienele as pradesiu kurti savaji bloga 🙂
Geros dieneeles, parasysiu kaip man sekesi 😉
Rūta, labai ačiū – džiugu, kad saulėta virtuvė tau patinka 🙂 Džiaugiuosi, kad nusprendei išbandyti pyragą 🙂 Ir ačiū už rekomendacijas – galbūt tikrai išbandysiu, nes labai skaniai atrodo. Tik kad tų išbandytinų receptų sąrašai baisiai ilgi.. :))
Sėkmės kepimuose, gaminimuose ir visame kame, o aš lauksiu tavo svetainės! 🙂
Em, gavosi puikus, tik as vietoj vanilinio pudingo dejau avietini, nes kitokio neradau, 🙂 Ir dar kokoso drozliu 🙂 Tai dar vienas puikus receptas
Na, taip, pudingą galima rinktis pagal skonį, tačiau aš ištikima vaniliniam – jo skonis man toks natūraliausias 🙂 Bet dėl skonio nesiginčijama, o improvizacija su kokoso drožlėmis man, tikiu, patiktų :))
Džiaugiuosi, kad pyragas nenuvylė 🙂
Dariau ir šį pyragą, varškės-pudingp įdaras gavosi labai skanus. bet vat pagrindas – toli gražu, matyt, per daug miltų įdėjau, nes jis smėlinis-miltinis gavosi. kitą kartą jau geriau mažiau cukraus dėsiu į varškę, bet įdėsiu jo šiek tiek ir į pagrindą. Arba darysiu su daug kartų bandyta trupininiams pyragams skirta tešla. Bet labai ačiū už receptą 😉
Aiste, nėra už ką 🙂 O tešlą, žinoma, čia galima savo mėgstamą pasirinkti, kad pyragas būtų toks, nei pagrindas, nei įdaras nenuviltų nė trupučiuko 🙂
Kepiau vakar si pyraga.nuostabus tikrai.labai greitai ir lengvai gaminamas. siulau isbandyti 🙂
Labai smagu skaityti, kad patiko! 🙂
O kokoje temperaturoje kepti?
180 laipsnių pagal Celsijų 😉
Pyragas gavos idealus 🙂 .. Tik dar ant virsaus kai pyragas atsalo,uzsipyliau vanilinio pudingo pasidarius,tai gavos pasaka … Dar ne karta kepsim 🙂
Agne, labai smagu skaityti tokius puikius atsiliepimus, džiaugiuosi! 🙂
Ačiū už receptą! Pyragas visiems tikrai patiko.
Nėra už ką, Inga, džiaugiuosi 🙂
Sveika, Asta 😉 Norėjau paklausti kokio skersmens formą naudojot? Iš anksto ačiū! 😉
Vaida, kepimo forma – 22 cm skersmens.
Pyragas labai labai :-). Aš dar ant apatinio tešlos sluoksnio bananų pripjausciau – labai tiko :-). 10 balu Jums už receptą 🙂
Ačiū, Monika, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
O ar pavyktu be kiausiniu??? 🙂
Monika, iš tiesų… nerizikuočiau 🙂
Jeigu vietoj grietines deciau graikiska jogurta, idomu gautusi? Be to, kokia varske geriau deti,ar paprasta liesa pirkti pokeliuose ar ta pyragams specialiai kepti dabar kur yra visokios president ar farmmilk vanilines? ;o
Kotryna, graikišką jogurtą tikrai galite dėti vietoje grietinės. O varškę rinkčiausi paprastą 😉
Sveiki,kuo pakeisti kiausinius jei ju negaliu vartoti gal deti daugiau pudingo? Aciu
Sakykit, reikia dėti popierių į formą? Ar užteks ištepti sviestu formą?
Ieva, galite daryti taip, kaip darote įprastai. Aš pati naudoju kepimo popierių 🙂
Šiandien kepiau. Tobulas. Dar kepsiu ne kartą
Ačiū, džiugu girdėti!