Lenkiu pirštus ir skaičiuoju dienas iki artėjančio ilgojo savaitgalio. Jonines, kaip ir kasmet, sutiksime ežero pakrantėje. Savaitgalio planuose: daug saldaus miego, maudynės, pasivaikščiojimai miško takais, žemuogių vėrimas ant smilgos, knygos skaitymas hamake, laužo spragsėjimas ir, žinoma, skanus maistas.
Trumpiausia vasaros naktis – tikrai per trumpa ilgiems ir painiems receptams, tiesa? Mažiau yra daugiau, paprasčiau yra skaniau, o klasika niekad nenuvilia. Todėl Joninėms kviečiu gaminti varškės tinginį su vasaros uogomis. Švelnus, saldus, fantastiškai skanus – desertų desertas! Pagaminsite vos per pusvalandį; tiesa, nepažadu, kad valgysite bent kiek ilgiau, šypt. Pernelyg skanu, kad būtų galima sustoti!
Varškės tinginiui pagardinti rinkausi braškes, avietes, šilauoges ir abrikosus. Visi jie – iš „Lidl Turgelio“ lentynų. Šiuo metu čia rasite kaip niekad gausų šviežių uogų, vaisių ir daržovių pasirinkimą. Parduotuvių komanda rūpinasi, kad visos turgelio prekės būtų pačios šviežiausios, pačios aukščiausios kokybės. Lietuviškų sezoninių sodo ir daržo gėrybių – taip pat gausu: bulvės, agurkai, salotos, prieskoninės žolelės. Nėra geresnio meto maišyti salotas, gaminti uogų desertus ir mėgautis šviežiu derliumi!
Varškės tinginys su uogomis ir abrikosais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
450 g varškės (sausesnės, iš maišelio)
200 g minkšto sviesto
200 g saldinto sutirštinto pieno
400 g arbatinių (kvadratinių) sausainių
300 g uogų ir vaisių (braškių, aviečių, šilauogių, abrikosų)
GAMINIMO EIGA
1. Varškę, minkštą sviestą ir saldintą sutirštintą pieną sudėkite į dubenį. Sutrinkite elektriniu trintuvu iki visiškai vientisos, glotnios masės, kol neliks varškės gumulėlių.
2. Sausainius sulaužykite mažais gabalėliais ir įmaišykite į varškės masę.
3. Braškes ir abrikosus supjaustykite gabalėliais. Kartus su avietėmis ir šilauogėmis suberkite ir įmaišykite į varškės ir sausainių masę.
4. Kekso kepimo formą (11×25 cm) išklokite kepimo popieriumi ar maistine plėvele. Sukrėskite paruoštą masę. Paspauskite, kad neliktų oro tarpų, viršų išlyginkite.
5. Palaikykite šaldytuve pernakt, kad pilnai sustingtų. Kitą dieną išimkite iš kepimo formos, pjaustykite gabalėliais ir ragaukite. Skanaus!
Receptas paruoštas su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #šviežumas