Skonis: 10/10. Gamindama tikėjausi kažko labai skanaus, bet… paragavus supratau, kad klydau. Labai skanus – čia ne tas žodis. Štai – labai labai labai fantastiškai skanus – apibūdintų skonį daug tiksliau. Be galo rekomenduoju visiems varškės mėgėjams ir ne tik – pažadu, nė trupučio nenusivilsite! O, tuo labiau, ir pagaminamas šis šaunus torčiukas labai lengvai, daug pastangų ir rankų miklumo nereikalauja… Ir visai ne bėda, jei „Snickers” jūs nemėgstate, galite keisti „Mars”, „Twix” ar bet kokiu mėgstamu.
Beje, apie šokoladukus. Prieš gamindama pasiskaičiau komentarus, kurie šiek tiek gąsdino – daugeliui šokolado gabalėliai, prapjovus tortą, išbėgo, viduje liko skylutės. Nežinau, kodėl, bet manieji gabalėliai laikėsi tvirtai ir nė nemanė niekur bėgti. Gal todėl, jog juos prieš tai laikiau šaldytuve, o vos supjausčius, verčiau į masę ir vėl kišau į šaldytuvą?..
Žodžiu, labai rekomenduoju! Neišpasakyto skonio tortas, mmm…
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptuose
Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
250 g šokoladinių sausainių (pvz., Selga)
150 g sviesto
3 arb. š. želatinos
375 g kreminės varškės
1 arb. š. vanilės esencijos
140 g cukraus
300 ml riebios grietinėlės (36 proc. riebumo)
3 šokoladukų „Snickers“
GAMINIMO EIGA
1. Kepimo formą atsegamais kraštais (22 cm skersmens) išklokite folija. Sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Gautu lipniu sausainių mišiniu išklokite kepimo formos dugną ir sieneles. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.
2. Želatiną užpilkite 60 ml vandens, išbrinkinkite ir ištirpinkite ant silpnos ugnies ar mikrobangų krosnelėje. Neleiskite želatinai užvirti!
3. Varškę pertrinkite maisto smulkintuvu ir gerai išplakite su cukrumi ir vanile.
4. Atskirame inde elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę.
5. Šokoladukus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su varškės mase. Lėtai įmaišykite atvėsintą tirpintą želatiną. Galiausiai palaipsniui įmaišykite išplaktą grietinėlę.
6. Gautą masę sukrėskite į sausainiais išklotą kepimo formą ir palaikykite šaldytuve 4 – 6 valandas.
81 komentarai
Niam, niam. Sotu ir skanu 😉
Oooo, bandau spėt, kad rašo tas, kas šiandien valgė? :))) Ačiū 🙂 Ir jei atspėjau – su gimtadieniu! 🙂
[…] kad nieko naujo čia nepristatau, tik kaip ir buvo pageidauta, sujungiau dvi idėjas į vieną: varškės tortas su “Snickers” šokoladukais ir Tiramisu sūrio torto […]
kur gauti kremines varškės?? 🙁 blenderis atsisake plakti parduotuvinę varškę, mėginau pertrinti, žiūrėsiu, kas bus 🙂
Kreminės varškės galima rasti „Rimi” didžiosiose parduotuvėse – vadinasi „Mūsų švelnioji”, 180 g indeliais pardavinėjama. Aš paprastai pertrinu paprastą varškę blenderiu, tačiau jei taviškis tai daryti atsisako, siūlyčiau nusipirkti tos „Mūsų švelniosios, nes kitu atveju – naudojant paprastą nepertrintą iki vientisumo – tortas tikrai praras dalį žavesio dėl varškės gumuliukų… 🙂
Sveiki,
turiu viena klsusima: o uztenka sokoladukus paprasatai skiltelemis supjaustyti ar reikia smulkiau?
Ginta, tikrai užtenka paprastai supjaustyti neitin dideliais kubeliais. Aš paprastai perpjaunu išilgai šokoladą į dvi dalis, tada kiekvieną iš tų dviejų dar į dvi (taip pat išilgai), na, gaunasi keturios juostelės. Tada tas keturias juosteles supjaustau į tiek dalių, kad gaučiau kubelius 😉
Kaip atrodo!
Taigui as sita dariau per IKI rode!
Nepatiko
Dominyka, taip, rodė – mačiau 🙂 Jau metų pabaigoj, žiemą… Dabar žvilgt, kada aš patalpinau receptą? Rugsėjo vidury. O jei dar atidžiau ir atsakingiau – koks mano patalpinto recepto šaltinis? Sonatinos receptai – ji šį receptą internete patalpino 2007 metų pradžioje.
Taigi, jei šitas komentaras buvo teisybės ieškojimas, man irgi norėtųsi jos paieškoti. Pikta buvo žiūrėti laidą, kurioje moteris tvirtina pati(!) sukūrusi receptą, kai viskas sutampa gramas į gramą. Nes nieko blogo yra naudotis svetimais receptais, kai nurodai šaltinį, o štai savintis juos kaip savo… negarbinga ir žema.
o kam reikia folijos?? ketinu daryti šį tortuką, bet gal galima be foljos? bijau kad paskui nemokėsiu gražiai nuimti
Tomke, folija tam, kad sausainių masė nepriliptų prie indo sienelių bei dugno – va tada tai tikrai problema didelė būtų, kaip tą tortą gražiai ant lėkštės iškrapštyti 🙂 O folijos nebijok, ji tiesiog labai lengvai atšoks ir, patikėk, nuimsi tu ją labai sklandžiai 😉
ačiū už patarimą.
Kadangi teko daryt 2 šiuos tortukus, į antrajį įpyliau kelis šaukštus citrinos sulčių. Daug skanesnis gavosi..
Tomke, dėkui ir tau už patarimą – kitąkart pabandysiu su citrinos sultimis būtinai 😉
Skanus tortukas! Bet vis tik man Astos sūrio tortai labiau patiko, o gal čia šis nelabai gavosi 😉
Marina, apie kokius sūrio tortus kalba eina? 🙂
Na, o skonis bais jau subjektyvus dalykas, nieko čia keista 😉
Oi, atsiprašau, susimaišiau, apie Sonatinos sūrio tortą kalbėjau 🙂 Bet mačiau ir tu kažkokį naują maskarponės tortą darei, reikės bandyt, man jie labai patinka!
Marina, būūūūtinai pabandyk, jis nuostabus! 🙂
O šis, beje, taip pat pagal Sonatinos receptą, nuoroda virš nuotraukos 😉 Man jos tortai beveik visi yra tiesiog… nuostabūs 🙂
Sveika. Norėjau tavęs paklausti, o tuos snikers batonelius reikia kaip nors supjaustyti ar taip ir palikti cielus?
„Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varškės mase” – taip, Sima, reikia 🙂
Ei, o gal kaip nors įmanoma šitam recepte želatiną pakeisti? Aš vegetarė, bet visas šitas receptas atrodo TOBULAI…
Godyte, neįsivaizduoju… Norėčiau padėti, bet iš esmės šiame torte želatina vaidina laaabai svarbų vaidmenį, taigi… O gal vegetarai turi kokį želatinos atitikmenį, ar ne? 🙂
Deja, ne…
Sekundėle, bet norėčiau įsiterpti:) vegetarams želatinos pakaitalas yra agaras. Tai sumalti, išdžiovinti spec. rūšies jūros dumbliai(na ne tie paprasti iš kuriu salotas daro..:). Tai natūralus visiškai augalinis standiklis-želatinos pakaitalas. Jo galima įsigyti prieskonių pard., kokiuose jogos centruose ar eko maisto pard. Kai kurie jį vartoja organizmo toksinų valymui, tinka lieknėjant, nes išbrinksta skrandyje ir suteikia sotumo jausmą, o kadangi yra visiškai natūralus, tai ir jokio šalutinio poveikio-vat kiek naudos iš to agaro:))
Na, tuomet labai gaila.. 🙁 Nebent, galbūt išeitų daryti ne tortą, o desertą į stiklines iš tų pačių visų produktų? Tokį minkštą, kabinamą šaukšteliu? 🙂
Gera idėja! Būtinai išbandysiu ir pranešiu, ar pavyko :]
Lauksiu 🙂
[…] Recepto šaltinis […]
Paprasta ir skanu.Šį tortą labai dažnai darau,bet niekada nepabosta. Labai gaivus ir sotus 🙂
Viktorija, ačiū 🙂 Man jis taip pat labai labai :))
O kokiais sausainiais rekomenduotumėt pakeisti šokoladinius? Pastarųjų nelabai mėgstu, bet visa kita skamba skaniai, ypač po komentarų 🙂
Samara, visiškai bet kokiais – pačiais mėgstamiausiais 🙂 Iš tiesų sausainių rūšis čia neturi jokios kitos prasmės ar reikšmės, tik skonį, taigi, reikia dėti savo mėgstamiausius ir bus čiki! :))
eina sau..pasigaminau! nu tobulybe o ne tortas! :>
Nestute, valio, labai smagu girdėti :))
Na va, ir as nusprendziau pagaminti si tortuka :)Ziuresim kas cia iseis.. jau stengsta. Truputi neramu, nes kazkaip keistai zelatina brinko. Tikiuos viskas sulips kruvon 😀 Beje, dar toks neramumas man atsirado. Asta, norejau paklausti, ar vaniles aromatas (toks skystimelis) yra tas pats, kas vaniles esencija? Kaip ir liepe receptas ipyliau viena sauksteli, taciau kai paragavau mase, ta vanile man stiprokai jautes.. Gal sakau ne to daigto nusipirkau ..
Brigita, taip taip, jei parduotuvinis, tai tas pats. Nekoks jis, visiška tiesa. Geriau pačiam pasidaryti naminio vanilės ekstrakto 🙂 Arba dėti paprasčiausio vanilinio cukraus 🙂
Na va, tortas jau seniai suvalgytas, visiems labai patiko, tad saunu 🙂 Bet ta vanile vis delto man per stipriai jautes, kiti sake, kad perdedu. Siaip ar taip, kita karta deciau vanilinio cukraus. Asta, aciu uz recepta. 🙂
Bet is tikruju pastebejau tokia tendencija, kad jeigu as pati pagaminu torta, man jo visiskai nesinori valgyt, tarsi kazkoks netikras man jis.. ir visada randu begales minusu 😀
Brigita, gali būti, toji vanilės esencija tikrai stiproka ir jautresniems skrandukams gali būti pernelyg ryškaus skonio 🙂 Todėl tikrai – geriau kitą kartą naudoti tiesiog vanilinį cukrų 🙂 Na, bet džiaugiuosi, kad daugeliui tortukas vis tik patiko. O tai, kad žmogus, gaminęs tortą, jame randa daugiausiai trūkumų, manau, visiškai natūralu :)) Bet reikia tikėti kitais, nes mes patys matom daugiau nei reikia ir tikrai daugiau nei kad mato kiti 🙂
Tikrai skanus tortas, ir nesudėtingas, bravo. Neturiu daug patirties tortų gamyboje, tai man puikiai pavyko padebiutuoti.
Tiesa, gaminau didesnį ir daugelio ingredientų kiekio didinimas vyko iš akies, nes turėjau vos ne kilogramą „grietininės varškės”, bet vistiek gerai pavyko.
Nors šokolado gabaliukai ir ėmė tirpti, bet čia greičiausiai tiesiog nuo šilumos, kol tortas laukė saco eilės ant šventinio stalo.
Ačiū labai už šaunų receptą.
Marina, džiaugiuosi puikiu debiutu, valio! :))
Ir visiškai nėra už ką 😉 Džiaugiuosi, kad šis tortas paskanino Jūsų Velykų stalą 🙂
Nuostabus tortas, tik as i varske itarkavau citrinos zieveles ir siek tiek citrinos sulciu isspaudziau.
Si svetaine man tikras atradimas zemai lenkiu galva, as Jusu fane 😉
Ina, ačiū! 🙂 Žodžiai, glostantys širdį 🙂
ir labai džiugu, kad tortas patiko 😉
Siandien gimtadieniui nusprendziau pagaminti si tortuka, bet parduotuveje per neapsiziurejima paemiau ne vaniles esencijos, bet migdolu… ka dabar daryti? Kazin deti ta migdolu esencija ar isvis geriau be esencijos?
Gita, įberkite tiesiog vanilinio cukraus ir viskas bus puikiai 🙂 Migdolų esencija labai intensyvi, jei kalbate apie parduotuvinę, nežinau, ar patiks. Nors bandyti visada galima 🙂
Labai skanus tortukas, tik man šokoladukai šiek tiek pabėgo pjaunant, bet visi sakė, kad tai tik pliusas, o ne minusas 🙂
Violeta, šokoladukai tikrai trupučiuką pabėga, bet pritariu visiems ragavusiems – man tai irgi tikrai neatrodo minusas jokiu būdu 🙂
Džiaugiuosi, kad patiko! 😉
Labai labai skanus sis torciukas, bet siandien pagal anytos uzsakyma snikeriukus pakeisiu uogom (gervuogem ir avietem), bus matyt kas gausis 😉
Ina, neabejoju, kad su uogom tortas taip pat bus labai labai skanus! 🙂
Kiek esu darius, pabėga tie snickers ir man estetinio grožio trūksta, nors skonis puikus, o ką mano, jei ant pado sudėti plonai pjaustytus snickers batonėlius ir tik tada varškės kremą?:)
Gintare, asmeniškai man „Snickers” niekur nepabėga, nors girdėjau, kad būna, jog taip nutinka. Tačiau asmeniškai nemanau, kad kažką tas pakeis – jei pabėga jis iš vidurio kremo, tai pabėgs tikriausiai ir iš apačios… 🙁
Asta, o jei vanilės esenciją keisti vaniliniu cukrumi, tai kiek to cukraus dėti?:) Beje, nelabai suprantu apie tą šokoladukų „pabėgimą”:) Tai gal juos reiktų kuo smulkiau pjaustyti, kad jie lengviau įsitvirtintų visoje masėje?:)
Egle, manau, šaukštelio pakaks 🙂
Šokoladukų „pabėgimas” – tai toks reiškinys, kai prapjovus jau paruoštą tortą, ima tekėti ištirpusi karamelė iš torte slypinčių šokoladukų gabaliukų 🙂 Esu girdėjusi ne kartą, kad taip nutinka, nors man taip nėkart nebuvo. Manau, didesnė tikimybė, jog šokoladukai „pabėgs”, kai naudojami, pavyzdžiui, „Mars” šokoladukai, o „Snickers” yra gerokai tvirtesni 🙂
Ačiū:)
Na vakar padariau šį torčiuką. Regis, sustingo, bet dar neatėjo eilė prapjovimui ir ragavimui, o taip knieti:)) Beje, aš truputį nesilaikiau recepte nurodyto eiliškumo – varškę maišiau su grietinėlę, o tik tada želatiną dėjau, bet spėju (tikiuosi), kad čia nieko nepakeis?:)) P.S. aš dar naujokė virtuvėje, ypač konditerijos srityje, tai baiminuosi dėl kiekvieno žingsnio, padaryto ne pagal receptą:))
Egle, viskas turi gautis puikiai. Tikiu, kad taip ir bus, nesijaudink 😉
[…] kad nieko naujo čia nepristatau, tik kaip ir buvo pageidauta, sujungiau dvi idėjas į vieną: varškės tortas su “Snickers” šokoladukais ir Tiramisu sūrio torto […]
na, ka as galiu pasakyt?.. 🙂 Tortas super! Pagaminau si torta savaitgali sunenui ir jo gimtadienio sveciams, t.y., ne suaugusiems, o vaikams. Bet ka jus galvojat, kur tas tortas dingo? Suvalge ne vaikai, o teveliai, kurie paprastai i tortus labai kreivai ziuri 😀 Tiesa, kadangi ir taip ne visiems kliuvo paragauti, tenka gaminti vidury savaites, pagal spec uzsakyma 😀
Aciu uz tai kad esate! Kad nenustojate rasyti, kurti receptelius ir su mumis jais dalintis! Ko gera, tai vienintelis saltinis, kuri nenusibosta skaityti 🙂
Knopkyte, ačiū Tau, kad išbandei ir pasidalini įspūdžiais! 🙂 Džiaugiuosi, kad tortas sulaukė akivaizdaus pasisekimo, super! 🙂
Kadaise gaminau šitą tortą ir jį neseniai atsiminiau. Deja, vienas „bet”. Ne taip kaip pastarąjį kartą, gyvenu užsienyje ir „Mūsų švelniosios” ar tikros varškės nėra (tik grūdėta, kuri net trinama, blenderiuojama nė per centimetrą nepanaši į tikrą, skysta, kepiniuose tokia ištižus, neskani). O taip pasiilgstu visų varškinių gaminių!!! Kaip manai, ar kokia mascarpone tiktų..?
Monika, manau, kad tiktų. Būtų šiek tiek kitoks tas tortas, toks sunkesnis ir riebesnis, bet tikiu, kad vis tiek labai skanus 🙂 Pabandyk, labai lauksiu įspūdžių! 😉
Na ką, kai labai nori, viskas išeina.:) Vis dėlto, atradau kreminės konsistencijos varškės („importinė” kažkokia :D)! Ji man labiau primena mascarponę, gerokai riebesnė nei įprasta, bet gavosi tobulai! Visi svečiai pirštus aplaižė.:) Ačiū už nuostabius receptus! Man nėra tobulesnės vietos ieškoti saldaus įkvėpimo, nei „Saulėta virtuvė”, ji tikrai SAULĖTA.:)
Monika, oi, net širdis apsąlo – labai ačiū už gražius žodžius 🙂 Ir, žinoma, labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko tobulai. Nuostabu! 🙂
Noriu pasikonsultuoti. Man asmeniškai padas per kietas gaunasi, o jei ji pakepius, kaip manote?
Greta, galima ir pakepti, nuo to nieko blogo neatsitiks 🙂 Gal patiks labiau 😉
O kaip manote ar butu gerai jei as padaryciau visa torta jy palaikyciau saldytuve pora valandu o paskui ant virsau uzpilciau vaisines zele ir vel y saldytuva? Ar nieko nenutiktu varskes kremui?
Reikėtų žiūrėti pagal situaciją. Kai varškės sluoksnis yra apstingęs (patikrinkit), galima pilti ir želė. Aišku, jeigu jos sluoksnis storas arba jei į želė maišysit vaisių, reiktų palaukti, kol varškės sluoksnis visiškai sustings, kad sunkus želė skuoksnis jo nesugadintų 🙂 Aš visada esu linkusi pasilikti sau daugiau laiko tortams, kad nereiktų rizikuoti 🙂
Aciu uz patarima 😉
Sveiki, jei deciau grietine vietoj grietineles kazin nesugadinciau? Orginala gaminau labai patiko, tik va dabar grietines daug geros turiu 🙂
Na, bent jau aš nerizikuočiau, nes abejoju, ar grietinė čia labai tiktų – jos ir skonis kitoks, ir purumas visai kitas. Bet, žinoma, pamėginti visuomet galima 😉
Kokį kremą tiktų naudoti torto papuošimui? 🙂
Sigita, aš drąsiai naudočiau kreminio sūrio ir grietinėlės kremą (https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3120) ar tiesiog grietinėlės kremą (https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3050) 🙂
Šį pyragą ir aš gaminu, tik dabar pamačiau, kad ir Jūs tokiu pat receptu 🙂
Ingrida, man rodos, šis Sonatinos receptas internete labai plačiai paplitęs 🙂 Kita vertus, kitaip ir būti negali, kai jis toks puikus! 🙂
Sveiki, Pagaliau ir aš planuoju gaminti šį tortuką. Iškilo keletas klausimų. Gal kam teko gamint su jau paruošta varškės mase (President, kibirėliuose po 0,5 ir 1 kg būna)? Tokios varškės masės sudėtyje parašyta, kad jau yra įdėta pieno ir grietinėlės, tai gal automatiškai reikštų, kad reikėtų mažiau dėti grietinėlės, nes kitaip per skystai gautusi?
Selena, tikrai galite truputį sumažinti grietinėlės kiekį arba šiek tiek padidinti želatinos kiekį 🙂 Tikiu, kad viskas pavyks puikiai, sėkmės ir skanaus!
Nežinau, ar ši komentara matysite, bet ir as pagaminau ši torta! Ir skonis yra 10+! kas man labiausiai patiko, kad nereikejo nieko kepti ir ji galima, kaip ir norejau, gaminti nakti ar anksti ryte – nes nereikia barškinti su daug indu.
Man saldainiuku karamele irgi isbego, bet manau, sprendimas kita karta bus toks, kad as juos pradžioje supjaustysiu, ir dar palaikysiu šaldytuve, ir imaišysiu i krema jau visiskai pabaigoj.
Aciu uz si recepta – teisiog kepsiu ir kepsiu:)
Labai džiaugiuosi, kad tortas patiko ir dėkoju už tai, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂
o cia tiktu varske kepiniams sitam tortui?
Žinoma, kuo puikiausiai tiktų 😉
Sveiki, visgi šis nekeptas tortas man geriausias iš geriausių ???? Mama jį vis darydavo, šįkart ir pati pagaminau, gavosi puikiai ????
Kažkodėl šypsenėles pavertė klaustukais 😀 Tortas puikus 😉
Jolita, žinokit, Jūsų komentaras šitą tortą man pačiai priminė! Tiek metų jau nekepiau! O kitą savaitę kaip tik laukia proga – tai, man rodos, ačiū Jums už priminimą ir idėją 😀