Jei darbo dienomis pusryčiams dažnai valgome sumuštinius, tai štai savaitgaliais – kaskart verda rimta kova tarp blynų ir vaflių. Vafliai laimi truputį dažniau, nes… juos kepti mėgstu labiau, šypt. Kuriai stovyklai priklausote jūs – blynų ar vaflių?
Nors vegane niekada nebuvau ir tikriausiai nebūsiu, sausį tiesiog ore sklandančios augalinio mėnesio (veganuary) nuotaikos pasiveja ir mane. O kadangi virtuvė yra vieta, tiesiog sutverta eksperimentams, su partneriais „Dr. Oetker“ sugalvojom – pabandykim iškepti tikrai LABAI gardžius augalinius vaflius!
Dubenyje maišiau miltus ir migdolų miltus, „Dr. Oetker“ kepimo miltelius ir vanilės pastą, augalinį pieną su citrinų sultimis, kokosų aliejų ir šaukštą cukraus. Pavyko tokie, kokius mielai kepčiau dažną savaitgalį! Kaip ir visus vaflius, gardžiausia juos valgyti šviežius, ką tik iškeptus. Tokie bus kvapnūs, gardūs, minkšti viduje, o išorėje – gardžiai apskrudę.
Norėdami vaflius kilstelėti į dar kitą lygį, patiekite juos su mėgstamais pagardais. Siūlau išmėginti dvi idėjas – saldžią ir nesaldžią. Kaip ir vafliai, taip ir pagardai – šįkart vien iš augalinės kilmės produktų.
Ar jūs prijaučiat augalinio sausio idėjai? Ar dažnai gaminate augalinės kilmės patiekalus namuose? Aš pati – gana retokai, bet kai prisiruošiu, niekad nesigailiu. Pakanka bent šiek tiek nutolti nuo sau įprasto kasdienio produktų sąrašo, kad virtuvėje gimtų nauji skoniai, o tai – puiku!
Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vafliams:
1 ½ stiklinės (375 g) augalinio pieno
2 valg. š. citrinų sulčių
2 stiklinių (280 g) kvietinių miltų
½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
60 g tirpinto kokosų aliejaus
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
Su avokadais ir keptais pomidorais:
100 g vyšninių pomidorų
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio džiovintų prieskoninių žolelių
žiupsnio džiovintų česnakų
½ sunokusio avokado
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų pipirų
Su karamelizuotais bananais:
1 didelio banano
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 valg. š. riešutų kremo
saujelės kepintų lazdynų riešutų
saujelės šilauogių (šviežių ar šaldytų)
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite vaflius. Pieną sumaišykite su citrinų sultimis ir atidėkite į šalį.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius.
3. Supilkite cukrų, kokosų aliejų, pieno ir citrinų sulčių mišinį, vanilės pastą. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite. Turite gauti vidutiniškai tirštą tešlą.
4. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę. Patepkite kokosų aliejumi. Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite, kol gardžiai apskrus.
5. Kai dalis vaflių jau iškepę, o dalis dar tik kepa, pirmuosius galite išlaikyti šiltus iki 100 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Patiekite nesaldžiai. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
7. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus. Suberkite į kepimo formelę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis ir džiovintais česnakais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pomidorai suminkštės.
8. Atskirame dubenėlyje šakute sutrinkite avokadą, žaliosios citrinos sultis, druską ir pipirus.
9. Vaflį aptepkite trintais avokadais, ant viršaus paskleiskite keptus pomidorus.
10. Patiekite saldžiai. Bananą supjaustykite riekelėmis, sumaišykite su ruduoju cukrumi.
11. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite kokosų aliejų. Sudėkite bananų riekeles ir kepkite porą minučių jų nejudindami. Tuomet po vieną gražiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
12. Ant vaflio dėkite karamelizuotus bananus. Apšlakstykite riešutų kremu. Užberkite saujelę smulkintų kepintų lazdynų riešutų ir uogų.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva