Nespėjom dar nė kuprinių dorai išsipakuoti, o gyvenimas rieda toliau. Iš Ispanijos – tiesiai į Italiją, tik šįkart kelionės vyksta virtuvėje, šypt.
Lazanija – puikus pasirinkimas jaukiems, šildantiems, sodrių skonių pilniems šeimos pietums. Nors dažniau turbūt ruošiama su mėsa nei be jos, vegetariška lazanija yra ne mažiau gardi, jos sluoksniuose dar daugiau spalvų ir šiltos pavasario nuojautos. Taip taip, savaitėlę pasidžiaugus saulės spinduliais pietų kraštuose, grįžus atgal į žiemą pavasario aš laukiu tik dar labiau. Nesakau, kad skaičiuoju dienas, bet jų liko tik dvidešimt viena!
Grįžkim prie skonių kelionių. Sluoksniuojant lazaniją, jos veda tiesiai į Italiją. Pilnos lentynos itališkų produktų šią savaitę laukia „Lidl Lietuva“, kur vyksta teminė „Italiamo“ savaitė – asortimente rasite viską, ko reikia susluoksniuoti šiai lazanijai, ir dar daugiau. Tai viena mano mėgstamiausių teminių savaičių, tad turiu ir favoritus, kiekvienąkart keliaujančius į savaitės pirkinių sąrašą: trinti pomidorai su bazilikais, mocarelos, kietasis ir maskaponės sūriai, makaronai ir apvaliagrūdžiai ryžiai (ne tik rizotui, bet ir ryžių pudingui ruošti!). O deserčiukui šįkart vėl čiupom stiklainėlį lazdynų riešutų kremo – nuostabiai skaniu deserto receptu dalijausi jau anksčiau, štai čia.
Taigi, šįkart pietums lazanija. Sluoksniuokim? Truputį Italijos, truputį pavasario ir daug spalvų!
P. S. O šiaip – kaip gera po kelionių grįžt į savo virtuvę!
Vegetariška daržovių lazanija
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Daržovių padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 vidutinio dydžio morkų
2 mažesnių cukinijų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
200 g pievagrybių
½ arb. š. druskos
125 g špinatų
180 g varškės
Lazanijai:
250 g šviežių kiaušininių lazanijos lakštų
4 stiklinių (1 l) pomidorų padažo su bazilikais
350 g mocarelos sūrio
100 g kietojo sūrio
ryšelio šviežių bazilikų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite daržoves. Morkas, cukinijas ir svogūną supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Česnakus smulkiai sukapokite. Pievagrybius perpjaukite perpus ir supjaustykite riekelėmis.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite visas daržoves, pagardinkite druska ir kepkite, vis pamaišydami, apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir skystis nugaruos.
3. Sudėkite į keptuvę špinatus, išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol jie suminkštės ir sukris. Atidėkite į šalį ir atvėsinkite.
4. Į atvėsusias daržoves įmaišykite varškę.
5. Susluoksniuokite lazaniją. Ant kepimo indo (20×30 cm) dugno paskleiskite porą samčių trintų pomidorų. Išdėliokite lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpelių (galite juos perpjauti į kelias dalis). Ant viršaus paskleiskite porą samčių daržovių padažo, apiberkite saujele šviežio baziliko lapelių, užpilkite pora samčių trintų pomidorų, išdėliokite riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrio ir apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu. Tokiu eiliškumu susluoksniuokite visus turimus produktus: makaronai, daržovių padažas, bazilikai, trinti pomidorai, mocarela, kietasis sūris.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 20 minučių. Kepimo pabaigoje penkioms minutėms įjunkite kaitinimą iš viršaus (arba grill funkciją), kad sūris gražiai apskrustų.
7. Leiskite lazanijai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite, apibarstę dar saujele tarkuoto kietojo sūrio ir papuošę šviežio baziliko lapeliais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Italiamo
Įkvėpimas: „A Simple Palate“
1 komentaras
[…] Šaltinis: Saulėta virtuvė […]