Metai bėga, bet kai kurie dalykai nesikeičia – virti varškėtukai vis dar yra mėgstamiausias Jorio maistas, o aš vis dar verdu juos bent porą kartų per savaitę, šypt. Na, gerai, šis tas pasikeitė – atsirado dar dvi rankos, vis dažniau norinčios padėti: įmušti kiaušinius, išmaišyti tešlą, „surutuliuot“ volelius ar supjaustyti juos mažais varškėtukais. Trys minutės kunkuliuojančiame puode – ir varškėtukai keliauja į dubenėlius. Valgom juos kaip savo vaikystėj – su padažiuku iš gabalėlio sviesto ir trupučio cukraus.
Gaminant varškėtukus, labai svarbu nepadauginti miltų. Geriau jau lipnesnė tešla ir daugiau miltų kočiojimui ant stalo, o ne atvirkščiai. Tokių varškėtukų skonyje dominuos varškė, jie bus minkšti, švelnūs. Tokie, kokie ir turi būti skaniausi varškėtukai!
Varškėtukus gaminom iš lietuviškos ekologiškos „AUGA“ varškės. Drėgna, pusriebė varškė puikiai tinka varškiniams valgiams – ne tik virtiems, bet ir keptiems varškėčiams, varškės apkepui, varškės pyragams, praktiškai viskam.
Tvaresnių ekologiškų „AUGA“ produktų linijoje – ne tik varškė, bet ir pienas, sviestas, kefyras, grietinė, kiaušiniai, avižiniai dribsniai. Žaliavos šiems produktams atkeliauja iš „AUGA“ ekologinių ūkių, o tai leidžia užtikrinti nekintančią aukščiausią kokybę. Produktų pakuotes tikrai atpažinsite iš tolo – jos išsiskiria minimaliu dizainu ir žalia spalva.
O dabar – tai ar išsivirsit varškėtukų? Bus labai jauku, skanu ir tikrai labai nostalgiška!
Virti varškėtukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
360 g varškės (9 proc.)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
2-3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
Patiekti:
sviesto
cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Visus varškėtukams skirtus produktus suminkykite į minkštą kibią tešlą. Jei tešla labai lipni, įberkite dar šaukštą ar porą šaukštų miltų.
2. Tešlą padalinkite į kelias dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite volelius. Supjaustykite juos gabalėliais – varškėtukais.
3. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį dalimis (kad nesiliestų ir nesukibtų) ir, varškėtukams iškilus į paviršių, virkite dar apie dvi minutes.
4. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite. Patiekite su gabalėliu sviesto ir cukrumi.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga #bekainosgamtai