Saulė ar lietus, vėjas ar audra, mes vis ištaikom progą užsikurti grilį. Vasara amžinai nesitęs (geriau dar neskaičiuokim, kiek jos dienų beliko), tad būtent dabar – geriausia proga išbandyti dar vieną kitą ant grotelių ruoštą receptą.
Šįkart tasai receptas, apie kurį noriu papasakoti, yra paprastas kaip dukart du. Keli paprasti ir daugelio mėgstami ingredientai – vištiena, pesto, mocarela, pomidorai, bazilikai – susijungia į tokią skanią visumą, kad, pažadu, receptą norėsis išsisaugoti.
Angliškai toks patiekalas vadinamas Chicken Margherita, lyg užuomina į picą, kurios sudėtyje pomidorai, sūris ir bazilikai taip pat griežia pirmuoju smuiku. Sakyčiau, kad kaip ir su picom, taip ir su šiais kepsniais – improvizuoti galima be sąžinės graužaties. Bus gardu ir tada, jei pridėsite saujelę keptų pievagrybių ar pesto padažą pakeisite trintais pomidorais.
Vištieną gardinau „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Classic“. Ant grilio ruošiamiems patiekalams subalansuotas prieskonių mišinys yra visiškai natūralios sudėties, tad atstoja glėbį pavienių prieskonių ir kepsniams suteikia gardų skonį bei aromatą.
Kepsnius galite ruošti ir orkaitėje: tuomet įkaitinkite ją iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir vištieną kepkite apie 15 minučių (tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo, tad stebėkite ir, jei turite, naudokite maisto termometrą; vidinė vištos krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 °C).
Išbandykite! Receptas paprastas, greitai paruošiamas ir tikrai labai skanus!
Vištienos kepsniai su mocarela, pesto ir pomidorais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pomidorams:
200 g vyšninių pomidorų
1 valg. š. citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
ryšelio šviežių baziliko lapelių
Kepsniams:
500 g vištos krūtinėlės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio „Grill Classic“
200 g mocarelos
3-4 valg. š. pesto
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite pomidorų salsą. Pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai kapotais bazilikų lapeliais. Išmaišykite.
2. Iškepkite vištienos kepsnius. Vištos krūtinėlę supjaustykite apie 2-3 cm storio kepsniais ir švelniai pamuškite mėsos muštuku. Ištrinkite alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu.
3. Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų iš abiejų pusių po kelias minutes, kol išorė apskrus, o vidinė temperatūra pasieks 72 °C.
4. Ant kiekvieno vištienos kepsnio uždėkite kelias riekeles mocarelos sūrio ir kepkite dar minutę, kol sūris gardžiai išsilydys.
5. Patiekite. Vištienos kepsnius su sūriu dėkite į lėkštes. Viršų aptepkite pora šaukštelių pesto padažo, dėkite kelis šaukštus pomidorų. Ragaukite nedelsiant.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur