Skonis: 9/10. Labai labai labai skanūs maltinukai! Ir grikiai jiems suteikia minkštumo, purumo. Puikiai derantys produktai, išbandyti stipriai rekomenduojama 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Ant popieriaus skiautės tarp knygų ir sąsiuvinių… lyg ir nurašiau nuo kažkokio žurnalo, kažkaip, kažkada… 🙂
Vištienos maltinukai su grikiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
300 g maltos vištienos
65 g grikių kruopų
1/2 svogūno
1 nedidelis kiaušinis
1 valg.š. miltų
druska, pipirai
džiūvėsėlių apvoliojimui
Padažui:
1 svogūnas
1 morkas
2 valg.š. pomidorų padažo
2 puodeliai vištienos sultinio
GAMINIMO EIGA
Grikius išvirti. Maltą vištieną sumaišyti su grikiais, miltais, kiaušiniu, labai smulkiai susmulkintu svogūnu. Masę pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti, formuoti nedidelius apvalius kotletukus. Kiekvieną apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti įkaitintoje keptuvėje.
Apkeptus kotletukus sudėti į puodą, suberti žiedais pjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas, įdėti pomidorų padažo, supilti sultinį. Puodą uždengti ir ant labai silpnos ugnies troškinti apie 20 minučių.
9 komentarai
Tikrai labai vykęs receptas. Geras paįvairinimas kotletų pasauliui 🙂 Aš naudojau kiaulienos-jautienos faršą, bet įtariu, kad su malta vištiena, kaip siūloma recepte, būtų dar geriau.
Ačiū, smagu, kad patiko 🙂 Na, o jeigu patiko, tai bus proga išbandyti ir su vištiena 🙂 Kadangi aš paprastai valgau tik ją, tai iš asmeninės patirties negaliu pasakyti, su kokiu faršu būtų skaniau 🙂
Puikus receptėlis, ir paprastas! Būtinai išbandysiu, įprasti kotletai jau nusibodo 🙂
Skirmante, tikiuos, kad paliks ne mažesnį įspūdį nei man 🙂 Skanaus! 😉
Labai labai skanus 🙂 Dekui
Nėra už ką 🙂
Labai skanu! Ir as ir mano vyras likom patenkinti !
Džiaugiuosi, Roma! 🙂
Sveiki, o grikių svoris yra išvirtų ar nevirtų?