Sveikas, pavasari! Pagaliau! Po šitiek tamsių rytų, po tiek šaltų dienų ir tokių storų pilkų debesų… pagaliau tu atėjai, toks šviesus ir saulėtas, toks daug žadantis, toks įkvepiantis ir ryškus.
Aną savaitę, rašydama Velykų sveikinimus, visiems linkėjau saulės. Gal kiek savanaudiškai, nes pati jaučiau, kad man jos reikia labai stipriai. Tada, prieš vos kelias dienas, neįsivaizdavau, kad mano linkėjimas išsipildys. Ne šiaip sau, o su kaupu išsipildys! Galėjau tik įsivaizduoti, kiek daug džiaugsmo galėtų suteikti tikrai šilti saulės spinduliai; per vieną naktį atėjęs kuo tikriausias pavasaris. Ne tas, kur kalendoriuje jau bene mėnesį. Ir ne tas, kuris širdyje, jei sąžiningai puoselėjame, visus metus. Bet tas tikrasis, vienintelis, dangų nudažantis ryškiai mėlynai, veidą papuošiantis nevalinga šypsena, mintims suteikiantis neapsakomo lengvumo.
Pavasaris. Man regis, jis tikrai atėjo pernakt.
Pavasarį viskas kitaip. Ir jis jau čia, beldžiasi į namus, užpildo kasdienybę ir gyvenimus. Pilnas staigmenų ir naujų atradimų. Tai jis – vienintelis ir nepakartojamas. Mylimas ir laukiamas. Išsiilgtas. Pavasaris.
Skonis: 10/10. Tikras pavasaris stiklinėje! Idealūs pusryčiai šiltam rytui, saulei ridinėjantis už lango.
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Žaliasis avokadų kokteilis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1/2 gerai prinokusio avokado
1 didelio banano
didelės saujos (apie 25 g) špinatų
1/2 citrinos sulčių
1 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
saujos kokosų drožlių
1 valg. š. medaus
1/3 stiklinės (85 ml) vandens
GAMINIMO EIGA
1. Visus produktus sudėkite į kokteilių plaktuvą.
2. Išplakite iki vientisos masės ir supilkite į stiklinę.
3. Papuoškite saujele traškių dribsnių ir mėgstamais vaisiais, uogomis. Patiekite nedelsiant.
2 komentarai
Nors kokteilis atrodo labai gardžiai, norėčiau pastebėti, jog kokteiliai su chia sėklomis išeis daug skanesni, jei jas iš vakaro pamerksite į vandenį. Ryte chia sėklos bus tarsi žėlė ir suteiks kiek kitokį skonį kokteiliui!
[…] kokteilis priklausytų labai, labai skanių kategorijai. Esu jį plakusi daug kartų, o ir receptą esu jau publikavusi „Saulėtoje virtuvėje“. Bet gerus dalykus verta pakartoti, todėl štai – receptą perrašiau, o patiekimą pakeičiau. […]