Šiandien, tūkstantąjį kartą klausydama naujausios mylimiausios dainos, galvoju apie pažadus, kurių eilinį sykį prižarsčiau sau auštant naujų metų rytui. Apie norus, kuriuos jau ne pirmus metus įrašau į tą mažą baltą popieriaus skiautę. Apie mažus pasiryžimus, kuriems šiais metais tikrai ruošiuosi atrasti laiko. Apie darbus, kuriuos atėjo metas nudirbti. Apie iššūkius, kuriuos įveikus norėtųsi sau paploti per petį ir save pagirti. Apie svajones. Dažniausiai, žinoma, rožines.
Tame sąraše – kuris, beje, pastebėjau, kasmet tampa vis trumpesnis – sudėliojau ir tris paprastus, bet nepaprastus pažadus sau. Kiekvieną mėnesį pagaminti kažką visiškai naujo, ko dar niekad negaminau. Kiekvieną mėnesį kažkur išeiti, kažką nuveikti, kažkaip papramogauti ir dovanoti sau glėbį gerų emocijų. Ir kiekvieną mėnesį padaryti kažką tokio, ko dar niekad gyvenime nedariau.
Sausiui persiritus į antrą pusę, tyliai sau šypsausi puse lūpų. Žinau, kad vos už kelių dienų galėsiu mintyse sau sudėti pliusiukus prie visų trijų „kiekvieno mėnesio“ pažadų. Jau ne kartą sakiau – dėlioti pliusus man beprotiškai patinka. Beveik matau save trypiančią kojomis ir plojančią katučių, šypt.
+ Ilgai planuoti naminiai Fish & Chips, prisiminimais nukeliantys į fantastišką kelionę, kur šio gėrio drauge paragavome pirmą kartą.
+ Koncertas!
+ Pirmoji gyvenime atitrypčiota grupinė treniruotė sporto klube.
O prie šių žuvies gabalėlių su orkaitėje keptomis bulvytėmis pliusą siūlyčiau užsidėti visiems. Suvalgę viską iki paskutinio kąsnelio ir nusilaižę pirštus, mes jiems rašome didelį apvalų dešimtuką!
Skonis: 10/10. Minkšta žuvis traškioje alaus plutelėje, prieskoniais pagardintos traškios išorėje ir minkštos viduje bulvių skiltelės ir gardus padažas – manau, visi tokius pietus ar vakarienę baigtų apsilaižydami pirštus. Skanu, labai skanu!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? The Candid Appetite
Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish & Chips)
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
1 ¾ puodelio (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
1 arb. š. maltų česnakų
½ arb. š. kajano pipirų
1 butelis (355 ml) šviesaus alaus
Bulvytėms:
5 didelės bulvės
5 valg. š. aliejaus
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
kelios šakelės šviežio rozmarino
3 skiltelės česnako
Padažui:
4 valg. š. majonezo
4 valg. š. grietinės
1 valg. š. garstyčių
3 nedideli rauginti agurkėliai
3 svogūnų laiškai
Pora šakelių šviežių petražolių
½ citrinos sulčių
½ arb. š. džiovintos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų pipirų
700 g menkių filė
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 puodelis (140 g) miltų žuvies apvoliojimui
aliejaus virimui
Patiekti:
citrinų skiltelės
švieži žalumynai
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, grūstais pipirais, maltais česnakais ir kajeno pipirais.
2. Supilkite šviesų alų ir išplakite iki vientisos masės. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.
3. Uždenkite indą su tešlą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų.
4. Paruoškite bulvių skilteles. Orkaitę įkaitinkite iki 220ºC temperatūros.
5. Nuplaukite ir gerai nušveiskite bulvių odeles.
6. Supjaustykite bulves nestoromis skiltelėmis.
7. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir grūstais pipirais, suberkite kapotus rozmarinus ir kapotus česnakus.
8. Bulvių skilteles išdėliokite ant folija išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. Viduryje kepimo laiko išimkite skardą su bulvytėmis iš orkaitės, apverskite jas ir kepkite toliau, kol bulvytės bus gražiai apskrudusios išorėje ir minkštos viduje.
10. Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, džiovintas paprikas, druską ir grūstus pipirus.
11. Suberkite mažais kubeliais supjaustytus raugintus agurkėlius, susmulkintus svogūnų laiškus ir kapotas petražoles. Gerai išmaišykite.
12. Uždenkite indą su padažu maistine plėvele ir leiskite pastovėti šaldytuve, kol ruošite žuvį.
13. Iškepkite žuvį. Į vidutinio dydžio puodą supilkite aliejų. Įkaitinkite.
14. Menkių filė gabalėlius gerai nusausinkite ir kiekvieną padalinkite į dvi dalis. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų.
15. Miltus, skirtus apvoliojimui, suberkite į dubenį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite miltuose taip, kad jais būtų pasidengusi visa žuvis. Lengvai nupurtykite miltų perteklių.
16. Tuomet merkite į tešlą taip, kad visas žuvies gabalėlis pasidengtų tešlą. Tešlos perteklių nuvarvinkite.
17. Atsargiai dėkite paruoštus žuvies gabalėlius į aliejų taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Virkite apie 4-6 minutes, tuomet apverskite ir virkite dar 2-3 minutes, kol žuvies gabalėliai iš abiejų pusių bus gražiai apskrudę.
18. Išvirtus žuvies gabalėlius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus, o tuomet perkelkite ant grotelių, kad tešlos plutelė liktų traški, nesuminkštėtų.
19. Patiekite. Dar šiltus žuvies gabalėlius patiekite su šiltomis bulvytėmis, padažu, citrinų skiltelėmis ir šviežiais žalumynais. Jei mėgstate, pasičiupkite ir butelį alaus. Skanaus!
7 komentarai
Ačiū už labai laiku pateiktą receptą!!! 🙂
Monika, nėra už ką! 🙂 Tikiuosi, patiko? 🙂
Ziauriai geras receptas. Viskas dera, nuostabi traski tesla ir geras padazo receptas.
Jūrate, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Ar galima gaminti tesla is nealkoholinio alaus
Rima, žinoma 🙂
Labai geras receptas, gaminau jau vienąkart. Šiandien atėjau vėl recepto pasižiūrėt, nes vėl gaminsiu.🙂